Mer bilder från i torsdags

Inlägget skrevs: 2008-05-31 i: Fotografier Klockan: 21:09:03 Kommentarer 3
Nu har jag snott mammas kamera också så här kommer lite fler bilder från i torsdags. Inte direkt några mästerverk men de duger ;)


Karlstad nästa

Inlägget skrevs: 2008-05-31 i: Frida Emelie Klockan: 12:51:30 Kommentarer 0
Nu är jag redo för avfärd. Hann inte se hela filmen men jag får se klart den när vi kommer tillbaka. Har varit med mamsiegull på affären och handlat lite smått och gott och snäll som hon är fick jag en Cosmopolitan så jag ska ha något att roa mig med på sjukhuset. Man fick dessutom ett mascara-prov som jag passade på att använda när jag sminkade mig, grymt bra kändes den! Nu har vi precis ätit så alla är mättna och belåtna. Mamma sitter och visar morfar och Bibbi lite bilder från i torsdags men antar att vi snart ska packa in oss i bilen och bege oss neröver.





Ha en toppendag,

Uppe med tuppen

Inlägget skrevs: 2008-05-31 i: Frida Emelie Klockan: 10:22:28 Kommentarer 0
Mjaaa. Nästan i alla fall. Jag vaknade vid åtta av att morfar och Bibbi var igång och sen var det omöjligt att somna om. Jag låg kvar och drog mig till nio då mamma pallrade sig upp, den lyckosten som fått en dörr att stänga om sig så hon slapp allt oväsen! Vi klev upp och åt lite frukost, mums :D Satt ute på bänken på altanen en stund, hiiimla varmt och kroppen fick som en röd ton efter fem minuter, som tur är har den redan försvunnit!

Nu är de andra tre iväg på Sotarkammaren. Morfar skulle hänga tvätt och slänga in en ny maskin men jag passade på att stanna här och njuta av lugnet som de efterlämnade ^^ Har börjat titta på 'What happens in Vegas', den verkar faktiskt riktigt rolig! Sedan har jag Narnia - Prins Caspian att titta på också men måste ladda ner några codec eller vlc först och det orkar jag inte :p Tänkte leta reda på mormor och morfars bredbands-skiva också så jag kan få lösenordet och koppla upp min dator men jag tror bestämt att jag städade bort den i julas, taskigt värre.

Ikväll är det Sommarfesten hemma på Logen också, känns lite trist att missa men får hoppas på att det kommer fler tillfällen. Just nu är det mormor som är viktigast. Vi lär åka ner mot Karlstad vid ett-tiden sen tar nog jag och mamma en runda på stan eller åker ut till Bergvik, känns lite lång tid att sitta på sjukhuset i fem timmar eftersom mormor är helt slut och mest sover men vi får se hur det blir.

Ha en toppendag,

Angel Eyes

Inlägget skrevs: 2008-05-30 i: Frida Emelie Klockan: 23:34:16 Kommentarer 0
Precis kikat färdigt på Angel Eyes, som jag låg och lipade på soffan sista delen av filmen! Så himla bra är den! ^^ Nu ska jag greja på lite sen hoppa i säng så jag är pigg och fräsch inför morgondagens äventyr. Man vet ju aldrig vad dagen har att erbjuda ;) Sen känner jag på mig att gamlingpatrullen (mamma, morfar och Bibbi) lär börja stöka någon gång vid åtta imorgon bitti och då störs ju min ljuvliga frid :p

Sov gott,

Arvika.. Igen.

Inlägget skrevs: 2008-05-30 i: Frida Emelie Klockan: 20:22:55 Kommentarer 1
Det var en tuff dag i bilen, stekhett! Jag körde hela vägen. Från Maria i Aspudden till Köping, där blev det stopp och lite mat på Mc Donald's. Efter det fortsatte vi mot en OKQ8-mack mellan Kristinehamn och Karlstad där det blev ett snabbt stopp och en glass (twister såklart!) innan vi fortsatte mot Karlstad och sjukhuset. Kom fram vid tio över sex men mormor var bra sliten, låg mest och sov.. Vid sju väckte vi henne och brummade kapp med morfar och Bibbi tillbaka till Arvika. Nu har jag precis dukat bordet sedan blir det lite sen middag, pytt i panna :) Sen blir det nog en tidig kväll, är grymt sliten och så blir det nog en heldag i Karlstad imorgon.

Ha en trevlig kväll,

Gårdagen i bilder

Inlägget skrevs: 2008-05-30 i: Fotografier Klockan: 10:48:13 Kommentarer 1
Igår vare fettnice att gå på bal, stoooor känsla jämfört med balen på gymnasiet faktiskt :p Har inte fått Marias och mammas bilder än, de som var ännu mer papparazzi än jag men lägger in de jag har än så länge :p



 

1. Pappa och Johanna hemma hos Johanna.
2. Jag i taxin.
3. Jag på Stadshustrappan.
4. Alla diplomander i trappan ner till Blå Hallen.
5. Diplomanderna tågar in.
6. Marskalkarna med alla programs flaggor.
7. Knäppte kort på syrrans namn i programbladet.
8. Alla i Blå Hallen.
9. Johannas klass när de fått sina diplom.
10. Johanna ute på borggården.
11. Alla under banketten i Gyllene Salen.
12. Alla under banketten i Gyllene Salen.

Kommer mer bilder när jag fått dem! Nu blire fixning och sedan till Kungens Kurva. Pust och stön.

See ya,


Strålande väder

Inlägget skrevs: 2008-05-29 i: Frida Emelie Klockan: 09:01:40 Kommentarer 1
Jag har faktiskt lyckats sova riktigt skönt trots värmen och ljuset. Innan jag somnade tittade jag på ett avsnitt av Grey's, helt perfekt! Nu har jag nyss tagit mig upp ur sängen. Ska hoppa in i duschen och göra mig i ordning sen ta en promenad bort till Liljeholmen och ta tunnelbanan in till stan. Får se vart jag ska ränna runt, nu skulle Maria inte komma in förrän vid elva så det blir till att gå runt själv och shoppa. Mindre fun men jag överlever ska ni se! Det viktigaste är ändå det jag lovat köpa åt syrran, ett par stay-ups och hårnålar tills ikväll!

Vädret är helt toppen! Strålande sol och inte ett moln på himlen, ser riktigt varmt ut också så det blir nog kjol och barbent idag! Är tydligen värsta toppmötet här också så stora delar av stan är avstängd och de avråder från att man åker bil idag, fuuuun. Men jag klarar nog den biten också :p Hoppas vädret hemma också är strålande och tipp topp nu!

Ha en bra dag,


Framme i storstan

Inlägget skrevs: 2008-05-28 i: Frida Emelie Klockan: 22:11:44 Kommentarer 0
Efter lite stopp här och där anlände vi äntligen till Stockholm runt sju-tiden. Åkte till Maria och packade ut henne och hämtade extranyckel sedan till Johanna där alla våra grejer packades upp. Var ett äventyr att få med allt upp i lägenheten för vi var inte direkt lättpackade med väskor, datorer + en stor spegel från Tobias föräldrar i Härnösand! :p Vi lagade god pastasås med kyckling och mummagrejer till middag sedan har vi degat. Johanna och Tobias har plockat ihop alla kläder inför morgondagen sedan har vi gjort lite manikyr och pedikyr! Fast bara pedikyr för mig eftersom jag tänkte köra fusk på händerna, känner inte att mina naglar befinner sig i dess vackraste tillstånd för studen.. Imorgon blir det uppstigning tidigt för klockan nio ska jag hänga på portarna till affärerna! Köpa strumpbyxor till Johanna, lösnaglar, kanske ett par shorts och så får vi se om något annat slinker ner också. Sedan ska jag möta upp Zandra klockan elva för en fika, förhoppningsvis ute i värmen om vädret tillåter :D Hoppas att jag hinner träffa Emelie en stund också, vore guld värt!!

Nu har jag bäddat och gjort mig i ordning för natten. Har lånat en bok av Johanna också men tror faktiskt att jag ska slå igång min dator och kika på nåt Grey's avsnitt istället, känns lite mer lockande och liiiite mindre ansträngande. Måste ju få min skönhetssömn så man är pigg och fräsch hela dagen/kvällen/natten imorgon också ^^

Sov gott,


Steker i solen ^^

Inlägget skrevs: 2008-05-28 i: Frida Emelie Klockan: 11:48:44 Kommentarer 2
När Maria och mamma kom tillbaka från stan åkte de direkt upp på sjukhuset, de tror att hon kan vara på g att få urinvägsinfektion så var lika bra att kolla upp det innan vi sätter oss i bilen. Jag passade på att lägga mig ute på altanen och steka lite och nu, en timme senare är jag röd/brun och grann! ;p Otroligt vad solen tar, så varmt att jag knappt klarade av att ligga därute! Dessutom var jag lat nog att inte orka ta av mig kjolen så nu har jag ett streck mitt på magen, niiiice javeet! ;)

Johanna och morfar håller på med maten, jag ska nog ut och lägga mig i värmen igen. Passa på att slå en pling till Zandra också tror jag och hoppas på att hon svarar :) Och Malut, jag behöver tips på frisyyyyyr!!

So long,

Snart på väg igen

Inlägget skrevs: 2008-05-28 i: Frida Emelie Klockan: 10:27:32 Kommentarer 0
Good morning ^^

Imorse blev jag väckt vid åtta, då bev det te och digestivekex på den inglasade altanen som mina söta systrar fixat iordning :) Efter det packade vi, städade i ordning lite sen åkte vi in till stan. Mamma, Maria och Bibbi är på stan en sväng, Maria skulle lämna tillbaka ett par skor som hon köpte igår. När de kommer tillbaka blir det lite lunch, sedan ska vi åka och hälsa på mormor en sväng på sjukhuset innan vi åker vidare mot Stockholm. Har insett att jag förmodligen inte kommer kunna låna Johannas skor heller (om jag inte pressar ner fötterna) så imorgon förmiddag blir det nog till att ränna runt på stan. Ska även köpa någon snygg ögonskugga att ha, sen är nog lösnaglar ett måste också. Känns lite jobbigt att jag inte alls vet vad jag ska göra med mitt hår också, paniiiiiik! Jag menar, känns som att de flesta som är där lär ha varit hos frisör, make-up artister jaa, hela köret.. Men men, vi överlever nog.

Igår eftermiddag efter vi varit på sjukhuset åkte vi ut till mina kusiner. Där bjöds det på grymt god pastasallad! Jag satte mig ett tag i solen på verandaräcket och lyckades till och med bli lite röd den korta stunden jag satt där! Synd att det är strålande sol idag, helt klarblå himmel och vi ska tillbringa hela dagen i bilen..

Jag har inte bestämt mig hur jag ska göra än heller. Mamma åker tillbaka hit på fredag eftermiddag på obestämd tid. Mormor ska till Karlstad imorgon, de ska försöka sätta in ett nytt dräneringsrör i magen och se om det blir bättre.. Så frågan är om jag ska följa med tillbaka eller om jag ska stanna ytterligare en natt i Stockholm och sen åka upp till Härnösand och Sommarfesten.. Beslutsångest :s Fast får nog först och främst se hur mormor mår efter imorgon, då kanske allt klarnar och blir lättare.

Ha en toppendag,

Arvika

Inlägget skrevs: 2008-05-27 i: Frida Emelie Klockan: 13:02:23 Kommentarer 1
Resan ner igår gick bra, perfekt bilåkarväder - inte för varmt, inte för regnigt. Knappt något regn alls faktiskt! Trodde nästan att jag skulle få skavsår i öronen bara som mamma och hennes moster Bibbi tjattrade på, but I survived! När vi kom fram hade morfar nyss hämtat Maria och Johanna på tåget och fikat var framdukat, göttarns. Fikade och grejade på sedan tog vi en promenad bort till sjukhuset för att träffa mormor en stund men hon är himla sliten så jag, mamma, Maria och Johanna stannade bara i tio minuter innan vi tog en promenad hem igen. När alla kommit tillbaka åt vi god fläskfilé i dragonsås med kokt potatis sen kom Niclas, Mia och Jennifer förbi en stund :) Vid tio åkte vi barn ut till stugan och bäddade i ordning. Jag har inte sovit sådär jättegott inatt med tanke på att båda mina kära systrar pratar HÖGT i sömnen, plus att sängen var alldeles för mjuk :s Så slutade med att jag la mig på träsoffan i vardagsrummet och där sov jag som en gud! Imorse klev jag upp vid halv nio och tog en dusch, sedan blev det frukost. Vi kom in till stan vid elva och nu har vi varit och shoppat lite, fast jag köpte bara present till Johanna.

Nu äre lunch, hare gött!

Hemma hos Malut ^^

Inlägget skrevs: 2008-05-24 i: Frida Emelie Klockan: 13:50:54 Kommentarer 1
De var så himla fina! Grymt avis blev jag, verkligen nostalgisk! Tog en massa, massa kort och spelade även in två program så kanske lägger in senare. Träffade Emma, Bettan och Johanna på vägen ner så vi gick och var nostalgiska tillsammans. Otroligt skönt med lite sommarvärme också, att kunna stå på torget i kjol, tights och en tunn kofta och svettas. Det är lycka ^^ När de var färdiga tog jag och Malin en rask promenad hem till henne. Nu har vi tjattrat lite och hon har precis hoppat in i duschen, sen hoppas jag på att vi ska käka lite luuuunch :) Känner mig lite småhungrig. Vore mys att käka någonstans så vi får la se vad det blir.


Det är tydligen inte alls bra nu heller. Får se om vi måste kasta oss ner i bilen imorgon, morfar skulle på sjukhuset klockan ett sen skulle han ringa mamma.. Mormor blev inlagd igårkväll. Fy...



Ha en trevlig eftermiddag,

Men JAAAAAAAAAAA :D:D:D

Inlägget skrevs: 2008-05-24 i: Frida Emelie Klockan: 11:07:23 Kommentarer 0
TACK till någon barmhärtig samarit!! Jag som gått och mått dåligt de senaste veckorna för att min ansökan till höstens utbildningar lyckades bli helt fel.. Till slut insåg jag att ett basår kanske inte är en så dum idé och mer och mer har jag intalat mig att det var för något bra. Tills idag, för en halvtimme sen, när jag startade datorn och såg att jag fått ett mejl från studera.nu, där man skulle gå in och bekräfta sin anmälan och skicka in eventuella kompletteringar. Det var då jag såg, SÅG ATT DE ÄNDRAT MIN ANMÄLAN!! :D:D Wohoo, efter så mycket krångel hit och dit, löften som sedan blev till svar att de inte kunde göra något åt saken! Nu har de i alla fall ändrat min anmälan så jag är med i rätt grupp, de som gått samhälle med matte c, så har en god chans att komma in i höstens klass :D:D Som att jag svävar på moooooln ^^

Nu ska jag locka håret (om jag orkar) och fixa till mig lite. Sedan blir det ner på Agda och promenera med Paraden ner på stan och titta på deras spelning. Efter det ska jag och Malin myyyysa :D:D

PUSS,


Godnatt Sverige

Inlägget skrevs: 2008-05-22 i: Frida Emelie Klockan: 22:05:21 Kommentarer 3
Nu har jag precis kommit hem från en trevlig kväll hos familjen Olsson. Vi fick mycket gott fika, jag tror att Linnea blev glad för sina presenter, vi har snackat massa skvaller och dessutom snyltade jag och mamma så vi fick låna varsin lite väska av Linnea att ha på banketten i Stadshuset nästa torsdag. Bra skit :) Nu ska jag packa ihop tjockkängor, täckbrallor och vindbrallor och massa andra varma kläder. Ska jobba på Älandsbro Dagis imorgon klockan 07.30-16.00. Ikväll har jag fått lite update av Nina, som jobbar där, att på min avdelning var ALL ordinarie personal borta idag, kanske även imorgon. Shit pommes alltså, så 27 små knottingar på 3-5 år har jag att ta hand om, kan bli intressant.. De är så många att de brukar få tillbringa hela dagarna utomhus, därav min uppladdning av varma kläder :p

Såå, nu ska jag packa allt i en påse, eller kanske en liten väska och sedan göra mig iordning för att sova. Det gäller att vara pigg, fräsch och på topp inför morgondagen har jag en känsla av. Vi hörs imorgon kväll, det vill säga om jag överlever dagen ;)

Sleep Tight,



JUST, Markus passade på att langa på mig en biljett till Sommarfesten på Logen den 31 maj. 100 kronor kostade den, från 18 år med dj, utebar och trubadur. Ni hänger väl med? ;)

Ändrade planer

Inlägget skrevs: 2008-05-22 i: Frida Emelie Klockan: 17:41:29 Kommentarer 3
Det blev ingen lunch med Linn och Fanny, tog gräsklippningen istället. Kände inte riktigt att jag kunde unna mig ute-lunch efter jag skippat jobb. När de ätit färdigt ringde de och sa att de kände för att hitta på något, sagt och gjort, vi plockade upp Elin och begav oss sedan ner till Birsta! Jag som skulle hålla hårt i pengarna men det blir ju inte alltid som man tänkt sig. Köpte i alla fall pärongrejs så jag kan göra mumsig dricka i mina soda streamer som jag hämtade ut igår ^^

Det blev även lite shopping på Gina Tricot.. Ett blommigt fodral för 129:- och en svart tubkjol för 149:-
Nu är jag nyduschad, ombytt och redo för kalas. Ska snart börja kocka ihop lite middag så den är redo när mamma kommer från frissan.

Ha en mysig kväll,




Idiotiskt..

Inlägget skrevs: 2008-05-22 i: Frida Emelie Klockan: 10:41:47 Kommentarer 6
Hrm.. Nu har jag världens tokångest, för att jag gjorde världens dummaste 'ny-vakna' beslut imorse..
Kvart i åtta blir jag väckt av ett Anonymt samtal, självklart var det Älandsbro Skola som ville att jag skulle komma och jobba och vad gör jag? JAG SÄGER NEJ! :s Jag måste vara den dummaste personen. Säger nej till 8,5 timmars jobb för att jag inte visste när bussarna gick och om jag skulle kunna ta mig ut tillräckligt fort.. Suck.. Hade ju varit mysigt att få vara ute och lekt med dagisbarn hela dagen också!! Aja, man lär av sina misstag..

Nu ska jag snart ta cykeln ner på stan och möta Linn och Fanny för att luncha. Fast egentligen borde jag inte få göra det, borde sitta här hemma och skämmas.. Sen ska jag ta tag i gräsklippningen när det är sånt mysigt väder! ^^

Ha en bra dag,

Usch så hemskt..

Inlägget skrevs: 2008-05-21 i: Frida Emelie Klockan: 18:08:06 Kommentarer 2
Sitter och tittar på Nyheterna i väntan på mat och så säger de att bron över Älandsfjärden rasat, fy så hemskt. Två döda och flera allvarligt skadade... Att det aldrig ska få gå bra med någonting.

Usch usch.
Nu hoppas jag att det snart blir mat, sedan ska jag svida om, cykla ner till Emma och ut på promenad :D

Today is a happy, happy day!

Inlägget skrevs: 2008-05-21 i: Frida Emelie Klockan: 15:39:42 Kommentarer 0
Imorse klev jag upp runt halv tio, kände mig faktiskt riktigt stolt över mig själv eftersom jag egentlien inte hade någon lust alls. Inte möttes man av något varmt solsken heller, bara en massa gråa, trista moln.. Jag beslutade mig i alla fall för att fixa ordning med mina fotoalbum. Nu är det ena klart, med utrymme kvar för undervattensbilder och dag-beskrivelser. (Jag ska skriva kort om varje dag och sätta framför dagens kort, smart I know!) Det kändes så kyligt så lyxade till och med att tända en brasa så då blev det varmt och skönt :) När jag lessnade åt jag lite rester sen igår och nu har jag suttit och pluggat lite matte, är faktiskt jättetaggad! Nu kan jag verkligen lägga ner 100% på Matte C till skillnad från förra året då man hade tusen andra (mest Ann-Britt ämnen) att tänka på. Jag är så taggad så jag till och med funderar på att tenta upp den! :)

Nu fick jag precis ett glädjande telefonsamtal. Var från Mia, biträdande rektor från mammas skola, som frågade om jag ville jobba lite. Så på fredag blire jobb 08.00-13.00/13.30 i 6-årsgruppen. Sedan blir det även jobb på tisdag mellan 08.00-11.30, då ska jag ha lekisgruppen och ettan i idrott, kan nog bli intressant :p

Nu ska jag återgå till matten innan mamma kommer hem och det blir mat. Sen ikväll blire myspromenad runt Sälsten med Emma :D Skönt att solen äntligen tittat fram! :D

På återseende ;) ,


Busy day

Inlägget skrevs: 2008-05-20 i: Frida Emelie Klockan: 21:15:05 Kommentarer 2

Idag har jag

- Jobbat i två timmar.
- Räknat matte i en timme i väntan på bussen.
- Hämtat ut tågbiljetter.
- Strosat runt på stan.
- Köpt lösgodis på Hemköp (ajabaja).
- Ätit lunch på Rutiga Duken på Sofie
- Hjälpt/själpt Sofie med derivator.
- Tagit en promenad i det varma solskenet från Sofie och hem.
- Nördat lite Sims 2 i väntat på mat.
- Handlat och uträttat ärenden med mamsie.

Intressant dag huh? Känner inte att jag har nåt vettigt alls att skriva. Därför ska jag eventuellt hjälpa mamma att städa (dammsuga nere) och ladda ner det senaste avsnittet av Gossip Girl. Och Emma B, jag tar GÄRNA en promenix imorgon kväll, passar även dagen om du inte har nåt för dig! Sms:a mig ;)


EDIT: Jag är så himla bra. Nu har jag dammsugit och plockat ihop på nedervåningen (- matbordet i vardagsrummet som för närvarande är ett fotokaos) samt bestämt promenaddejt med Emma runt Sälsten imorgon. Feel's good :D



Trevlig kväll,


Som en isbit...

Inlägget skrevs: 2008-05-19 i: Frida Emelie Klockan: 16:16:19 Kommentarer 4
Åh jiiiisses. Längesen jag frös så här mycket, hua. Har jobbat i två och en halv timme nu, bra jobbat jag vet ;) Jag skulle alla fall hoppa in och hänga med en kille eftersom hans personliga assistent var sjuk. Först skulle alla på fritids gå ut, jättemysigt. Det regnade, blåste isvindar OCH de höll på att gödsla alla åkrar, fick man sig en ny parfym ;) Sedan blev det mellis och lite lekande hit och dit sen ville han gå ut.. IGEN!! Brrr... Nu har jag precis kommit hem och ska koka mig en stoooor kopp te, sen blire kanske lite sims ;) Måste ju se till att mina gubbar tjänar mycket pengar och får många barn ;p Eller om jag och Linn skulle ses något ikväll, den som lever får se. Ryktas i alla fall om att det blir korvstroganoff hos pappa och det ska bli mumsigt :D

Toppen Linda, fortsätt sådär! Och Elin, se til att uppdatera mer än varannan vecka nuvaaaa ;) Fast ingen slår nog Emma, 3 inlägg på 5 månader. Well done bruden ;)

So long,


Ett hopplöst fall...

Inlägget skrevs: 2008-05-19 i: Frida Emelie Klockan: 12:20:45 Kommentarer 2
Jag föll dit, pladask. Jag har läst runt omkring och hört folk (Elin) berätta att de spelar the sims 2, var ju år och dar sen nu känns det så igårkväll när jag satt här i min ensamhet bestämde jag mig för att sätta i skivan och installera. Sagt och gjort, vid elva var det färdigt och sen var det bara att börja. Var nog bland det dummaste jag kunnat göra, blev helt fast och tiden bara rann iväg, när jag tittade på klockan var den redan halv fem och det hade hunnit blivit riktigt ljust ute! Tjugo över nio blev jag väckt av att hemtelefonen ringde tusen gånger, orkade inte kliva upp och svara för tänkte att om någon ville något viktigt var det bara att ringa mobilen och de gjorde det. Var från Älandsbro Skola, frågade om jag kunde komma och jobba ett par timmar i eftermiddag och det är jag alldeles för fattig för att säga nej till. Så nu har jag hämtat hem bilen från stan, duschat, ätit, sminkat mig och är redo för att bege mig dit ut. Börjar jobba klockan ett men skulle vara där lite tidigare så jag kan få lite instruktioner men det ska nog gå bra.


Ha en nice eftermiddag,


Fridas telefonjour, vad kan jag hjälpa till med?

Inlägget skrevs: 2008-05-18 i: Frida Emelie Klockan: 20:03:57 Kommentarer 0

Rätt och slätt.
Tror jag ska ta och starta någon typ av telefonjour. Här ringer det nästan aldrig och nu har jag knappt hunnit sätta mig ner förrän nästa har ringt. Snart tror jag att halva mammas släkt ringt, söndagsnöjet liksom. Först ringde hennes kusin Agneta, därefter hennes kusin Carina. Sedan har deras mammor; moster Bibbi och moster Norma också hunnit ringa. Jiiiiises och alla får de mötas av samma svar. Hahaa. Klurar lite på design åt Sara också men nu börjar ja få lite torka och ont i huvudet. Fast ska försöka klura lite till tror jag.

Ciao så länge,


Godnatt ^^

Inlägget skrevs: 2008-05-18 i: Frida Emelie Klockan: 00:49:30 Kommentarer 0
Nu är jag hemma. Jag vet att jag är lite småtråkig men jaja. Jag stannade kvar hos Linn och städade lite (efter en mycket lyckad förfest) medan de andra åkte ner på krogen. När vi väl kom ner och betalat in oss ville vi mest hem så fort gjort. Nu är jag hemma. Ångrar faktiskt inget. Var knappt nå folk ute, är ju helgen före löning.. Så nu ska jag ta en macka och sova, kanske jag slipper bakisdag imorgon vilket är det jag helst skulle vilja!! :D:D

Sov gott-puss,

...

Inlägget skrevs: 2008-05-17 i: Frida Emelie Klockan: 14:49:54 Kommentarer 3
Nu ska jag åka ut till stugan en sväng, förhoppningsvis få den efterlängtade massagen! Tror faktiskt det skulle göra under för min stackars nacke. Känner även att jag börjar bli lite av en panikbloggare nu, det ska jag försöka lägga av med. Blir lätt så när man kommer igång bara. Suck..

Bjuder på en bild från förra sommaren i stugan.


Het javet ;)

So you think you can dance

Inlägget skrevs: 2008-05-17 i: Frida Emelie Klockan: 13:29:05 Kommentarer 0
Sitter och tittar på reprisen av 'So you think you can dance Scandinavia'. Hade helt missat att det pågick nu och jäklar vad duktiga de är!  Blev himla glad när slog på tv:n och såg att det gick, så nu sitter jag klistrad där en stund framåt. Blir alltid lika sugen att börja dansa igen när jag får se alla duktiga på tv!

Stekte en hamburgare till lunch också, gött vare. Tur att vi köpte fullkornsbröd igår, känns det i alla fall lite nyttigare. Nu är reklamen slut så nu ska jag lägga mig på soffan igen.




(Källa http://www.aktivioslo.no/bilder/dans/soyouthinkyoucandance08.jpg)


Morrn Morrn

Inlägget skrevs: 2008-05-17 i: Frida Emelie Klockan: 09:42:51 Kommentarer 0

Jag klev upp för tio minuter sedan, känner mig faktiskt grymt pigg! Skönt att verkligen ta sig upp för en gångs skull! Har precis skalat en mandarin och insett att grannen mittemot håller på att lasta av och sätta ihop en byggnadsställning, vilket de kommande veckorna kommer innebära brädfodring/målning = tidiga mornar. Så länge de inte börjar spika före nio på mornarna är det okej för mig.

Nu ska jag susa iväg upp till Elin, lämna av henne på Technichus och sedan hämta Klara, hoppas att lilla Klaris är vaken bara.. :p

Ha en bra förmiddag,


Tack och GODNATT

Inlägget skrevs: 2008-05-17 i: Frida Emelie Klockan: 02:07:36 Kommentarer 2

Vid tio pratade jag med Elin på msn och fick reda på att hon och Klara satt därhemma och tittade på tv så jag bestämde mig för att ta bilen och våldgästa. Vi har suttit och tittat på himla roande klipp på Youtube, tjattrat en hel del och sett en gammal, rolig film. Kommer såklart inte på vad den heter även fast den slutade för femton minuter sen! Hahaa. Klara åkte hem rätt tidigt, var tvungen att anpassa hämtningen med hockeypauserna så det var lite synd. Men vi ska i alla fall ses imorgon bitti vid tio igen, ta en liten vända på stan och uträtta lite ärenden. Precis ringt upp Elin också, snäll som jag är erbjöd jag henne skjuts till jobbet tio i tio imorgon bitti. Fast mest är det för min egen skull kanske, att jag ska hämta mina filmer som jag glömde och att jag överhuvudtaget ska komma upp men äsch. Alla gånger hon och Fanny plockat upp mig, dags för lite payback ^^

Den här snyggingen åkte jag till ;)

Nu ska jag ta och hoppa i säng, hoppas på att sova riktigt skönt och sen inte vakna förrän vid kvart över nio. Det kan nog funka skulle jag tro. Hoppas att ni har haft en trevlig kväll!
Sleep tight,

Ett steg i rätt riktning

Inlägget skrevs: 2008-05-16 i: Slöserier Klockan: 20:48:16 Kommentarer 1
Nu har jag gjort slag i saken. Jag tar mig ju aldrig till Birsta så det kändes lika så bra.
Så snart trillar den här skönheten ner i min brevlåda. Eller njae, lär ju få en postavi men ändå.

Slipper jag komma ner till Birsta (när jag väl tar mig dit) och inse att den är slut igen,
vilket resulterar i ännu sämre samvete eftersom det var en födelsedagspresent från tjejerna.
So this feels gooooooooood :D

Ljuvliga fredag!

Inlägget skrevs: 2008-05-16 i: Frida Emelie Klockan: 18:09:26 Kommentarer 0
Idag har det varit härligt väder hela dagen, det har inte känts lika kallt som de tidigare dagarna heller :) Jag klev upp vid tio sen plockade jag och grejade lite här hemma, tömde diskmaskinen och tog en promenad runt kvarteret. Kort men bättre än att bara sitta inne hela dagen i alla fall! Sedan blev det en lugn stund framför tv:n tills mamma kom hem och stressen drog igång. Vi åkte på Systembolaget, till Kittjärn där hon skulle prova sin klänning som hon lämnat in för ändringssömnad, till Härnöhallen för att handla allt hem och ladda upp förråden i stugan och sedan hem. Då blev det inpackning, ompackning och inpackning i bilen. När allt var fixat och jag slängt i mig en macka ilade vi ut till stugan. Jag bar in allt, packade upp och mamma fixade varmvattenberedaren nere i duschen. Nu har jag precis kommit hem, känner mig himla slut efter eftermiddagens rännande. Ska börja fixa middag om ett tag, hamburgare med bröd och strips efter mina önskemål. Får man i uppdrag att fixa middag ser man såklart till att fixa något lättvändigt :p

Ikväll vet jag inte vad som händer. Mamma har bestämt sig för att packa ihop tv:n och allt uppe och åka ut till stugan redan ikväll. Jag blir kvar i stan. Får se om jag orkar hitta på något annars lägger jag mig framför tv:n, slår på en film och njuter av tystheten. Imorgon åker jag ut till stugan mitt på dan någon gång, två av de som kommer är massörer så mamma hade mejlat och sagt att de har uppdrag "Fixa Fridas nacke". Tur att de tar med sig massagebänk och hela kittet. Så då ska jag snika mig in och låta dem fixa mig innan de fortsätter med de andra i gänget.

Nepp, nu ska jag fortsätta med min duktiga bana.
Nått hittar jag säkert att kirra.
Ciao,


Sju timmars jobb avklarat

Inlägget skrevs: 2008-05-15 i: Frida Emelie Klockan: 17:20:21 Kommentarer 2
Jajjemen, jag överlevde den här dagen också. Kan också påpekas att de var allt annat än änglar, ett under att jag inte fick huvudvärk! Som jag sagt så många gånger tidigare, jag beundrar de lärare som lyckades stå ut med vår tjattriga klass alla dessa år!

Nu är jag mätt och belåten, nästan för mätt faktiskt. Precis avnjutit en suuupergod tacos-middag efter mina önskemål. Jag skulle helt klart kunna föräta mig på tacos. Yummieee :D:D Mamma håller på att byta om till arbetskläder nu sen ska vi ut till stugan. Ska lämna av henne där och sen åka till Anna för att hjälpa henne med konteringar, bara att hålla tummarna för att jag faktiskt kommer ihåg hur man gör också!

Ciao så länge,


Redo för avfärd

Inlägget skrevs: 2008-05-15 i: Frida Emelie Klockan: 07:16:42 Kommentarer 0
Tänka sig, jag gjorde det igen! Tog mig upp ovanligt pigg och fräsch imorse trots att jag låg och vred på mig fram till klockan tolv inatt. Nu har jag duschat, ätit frukost, sminkat mig och packat ner inneskor och frukt så nu är jag redo för avfärd. Kom ihåg att packa ner ipren den här gången också, känner redan nu att jag har som en tryckande värk i nacken.. :s

Till helgen ska ju mamma som sagt ha tjejfest i stugan, lördag och söndag. Då kommer hennes vän hit, som kan hela, så hon ska få göra ett försök på min nacke. Annars har pappa lovat att ringa Strumpan. Jag kan ju inte gå runt så här.. Det känns liksom som att mitt huvud sitter direkt på mina axlar och som att min nacke inte ens existerar, skumt jag vet! Hahaa.

Hoppas ni sovit gott,


Snart kommer John Blund

Inlägget skrevs: 2008-05-14 i: Frida Emelie Klockan: 22:55:43 Kommentarer 0
Nu ska jag ta och knyta mig, annars kommer jag vara död som en sill hela dagen imorgon och det känns ju inte direkt som någon höjdare när man ska lära småbarn att stava och räkna! Blir uppstigning med tuppen, strax efter 6 sen är det bara att slänga sig in i duschen, greja och käka frukost innan det är dags att åka iväg. Ikväll ska jag göra en god gärning, låta datorn stå kvar här nere medan jag går upp och lägger mig, annars kommer jag ligga och titta på Grey's halva natten.

Ikväll har jag kikat på Grey's Anatomy, har ju inte alls hängt med i nedladdningen så känns lika bra att följa med det som händer på tv:n nu. Kikade lite på 'Frusna män söker' också, mysig serie det dära. Den känns inte alls riktigt som alla andra dejting-dokusåpor, denna känns lite mer genuin. Kanske är det för att man är norrlänning själv, hahaa :p

Ser ut att bli rätt kallt imorgon också, jag ber på mina bara knän för att den eventuellt utlovade snön till halva Sverige inte kommer att falla just här. Vad har vi gjort för att förtjäna detta? Räcker det inte med att vi redan bor i världens minsta, smått deprimerade hålan? Jag som äntligen började se ljuset i tunneln när det blev varmt, skönt och somrigt men nu känns allt sådär jobbigt igen. Som att man lika gärna kan ligga kvar i sängen hela dagen när man vet att det är bitande kallt ute. Aja, nu har jag fått klaga av mig lite så nu får det lov att räcka.

Måste bara passa på att tipsa om denna sida. Hittade den i någon blogg, kommer inte riktigt ihåg vart. Där kan man i alla fall skriva in sin bloggadress för att se hur mycket den är värd.



Sleep tight,


En bild säger mer än tusen ord..

Inlägget skrevs: 2008-05-14 i: Fotografier Klockan: 20:27:19 Kommentarer 0










Så har halva veckan gått.

Inlägget skrevs: 2008-05-14 i: Frida Emelie Klockan: 14:26:30 Kommentarer 1
Imorse vaknade jag redan vid åtta av att solen tittade in. Smart som jag är hade jag lämnat rullgardinen uppe inatt, tänkte att det skulle bli lättare att kliva upp och ljuset fick strömma in men icke. Jag lyckades snooza hit och dit. Vid klockan 9 vad jag faktiskt på väg att kliva upp men njaee, somnade en liten stund till. Hade bestämt mig för en "dator-fri" dag idag, för att se om min nacke bättrade på sig men ni ser ju hur det gick, inte så bra va. Sara skickade ett sms och ville att jag skulle hjälpa till med en ny design så då blev jag så sugen att starta igång den och pyssla på lite.

Gjorde en igår som hon ratade så om nån är intresserad är det ju bara att hojta till.


Nu ska jag nog kila och äta lite lunch (sent jag vet men så blir det när man sover länge..) så jag är fit for fight med nyladdade krafter när Sara slutar. Kanske att jag hinner fortsätta med mina fotoalbum också, jajjemen ni hörde rätt! När jag väl kravlat mig upp ur sängen tog jag ner alla kort från Thailand/Malaysia och mina två fotoalbum, så nu har jag sorterat alla kort utifrån de ställen vi var på och till och med börjat sätta in några. Den känslan!
Dock måste jag skriva "dagbok" för varje dag och skriva ut men eftersom vi inte installerat vår nya skrivare än (mamma köpte den innan jag åkte till Thailand) så känner jag inte att det är någon jättebrådska.

Ciao så länge!






Nån som vill byta nacke med mig?

Inlägget skrevs: 2008-05-13 i: Frida Emelie Klockan: 16:38:27 Kommentarer 2
Just nu skulle jag bara vilja ta bort min nacke och rygg och ersätta den med nån annans. Jag förstår inte.. Har haft världens spänning nu ända sen jag kom hem från Thailand och den vill inte försvinna.. Det värsta av allt är att spänningen i nacken gör att jag får migrän nästan varje dag = not fun..

Idag har jag dammsugit och plockat lite överallt i huset. Fick även trevligt lunchbesök av Fannilur och jag bjöd på mumsiga toast :) Hon hade dock lite ätsvårigheter på grund av svullen tunga men det står hon helt själv för! :p Förmodligen ska vi iväg på flagg-träningen ikväll, måste bara ta reda på om de verkligen har först och om de ska dansa. Mohahaa, could be fun! Annars blir det till stugan för att hjälpa mamma fixa och greja som sagt.

Nu ska jag värma min vetekudde och lägga på mina axlar och hoppas på att allt kommer kännas mycket bättre sen.

Ciao!

En solig tisdag

Inlägget skrevs: 2008-05-13 i: Frida Emelie Klockan: 12:28:27 Kommentarer 0
Idag är det 4 veckor kvar tills jag åker till Arvika och innan dess ska jag hinna med en sväng till Stockholm också, känns rätt skönt! Förhoppningsvis få träffa både Zandra och Emelie! :)
Nu sitter jag med hårinpackning, kände att mitt hår behövde lite stärkande grejer. Är som en enda stor risboll nu, hahaa! Ska ta tag och klippa mig men det kommer, det kommer.

När håret är färdigt ska jag fortsätta med städning. Dammsuga hela huset, rensa lite på mitt rum och om jag hinner städa badrummen. Sedan blir det stugan för vidare städning och grejande med mamma, som ska ha tjejfest där i helgen. Förhoppningsvis ska jag hinna med en liten promenad också så man inte blir helt förslappad.

Tilläggas kan också att jag vaknade vid 6 imorse av solen, med min tjocka rullgardin. Skumt. Kändes i alla fall skönt att solen lyste, vill inte ha tillbaka det snuskigt kalla vädret ;s

Som en seg råtta

Inlägget skrevs: 2008-05-12 i: Frida Emelie Klockan: 14:03:45 Kommentarer 1
Idag råkade jag ta mig en liten sovmorgon, till 12.20 sådär.. Hade även varit smart att sätta mobilen på ljudlös så vaknade inte varken då Elin eller syrran ringde. Dumt Frida. Segade mig upp och nu har jag precis värmt lite pizza som blev kvar sen igår. Ringde även studera.nu och frågade varför de inte ändrat min kod 'vadååå, det kan ju inte vi göra'. Nu skulle syrran ringa dit igen eftersom det inte alls var vad de sa till henne förra veckan, annars blire upp tidigt imorgon och ringa till kth helt enkelt.

Är bara 11,8 grader ute idag men solen skiner i alla fall :) Jag och Elin har båda gjort den hemska upptäckten att det ska bli runt 3 grader varmt onsdag, torsdag, fredag och på fredag väntas även snöblandat regn. HALLÅ LIKSOM?! Vem tusan vill ha 3 grader och snö, vi som har planerat att grilla hemma hos Linn på lördag!

Nu vet jag inte riktigt vad jag ska hitta på, halva dagen har ju redan gått.. Funderar på att kanske börja trixa och fixa lite med mina fotoalbum, måste ju göras förr eller senare :)

So long!

Men va tusan..

Inlägget skrevs: 2008-05-11 i: Frida Emelie Klockan: 22:45:05 Kommentarer 0
Det är nåt sepefel på min telefon. Folk har försökt ringa hela dagen utan att komma fram men det går finfint att skicka sms. Så nu efter syrran provat ringa ett antal gånger och till sist ringde hem testade även jag att ringa min kära telefon och så möts man av rösten "för närvarande kan du inte nå det önskade numret.." bla bla bla. Blir sjukt less. Känner inte att jag har råd att köpa en ny telefon så hoppas verkligen att det bara är nå knas med den!!

Nu ska jag i alla fall knyta mig, känner att min stackars kropp kan behöva det.


Sleep tight

Fy bubblan

Inlägget skrevs: 2008-05-11 i: Frida Emelie Klockan: 21:12:40 Kommentarer 0
Nu har jag fått i mig lite av min fetto-pizza, himla gott var det :D Fast nu är jag helt jäst.. Fick dock inte i mig så mycket men det är ju bara att värma sen när man blir mer hungrig. Kikade nyss på Power of 10 och nu är det Sanningens Ögonblick som gäller. Känner inte att jag har så jättestor lust att kika bara så kanske slår på en film snart istället. Skulle behöva lite massage också för är superstel i mina axlar och nacke men nej det går ju inte eftersom mamma som sagt är ute i skogen och jagar bäver.

Dödens dag

Inlägget skrevs: 2008-05-11 i: Frida Emelie Klockan: 18:59:50 Kommentarer 0
Fiiiifan. Det här har verkligen inte alls varit en trevlig dag. Jag blev väckt strax innan 9 av ständiga telefonsignaler kombinerat med dörrknackningar och ringanden. Till sist tog jag mig upp och svarade i telefonen, var Linn som sa att hon stod därnere och ville ha sina bilnycklar. Vilket skämt. Fattar inte att hon pallade åka iväg och jobba! La mig och sov igen, klev inte upp förrän vid två, för att förflytta mig till soffan och tv:n. Inte har jag orkat städa heller, bara börjat plocka lite glas och flaskor. Hua. Funderar på om jag ska ringa och beställa en pizza nu, tjocka rejält. Känner att min kropp behöver fetto-mat och mamma är ute och jagar bäver.

Nu har solen börjat lysa ute också, det är mysigt :) Synd att det inte är så varmt bara.

Värmen och solen får en att sprudla och le

Inlägget skrevs: 2008-05-10 i: Frida Emelie Klockan: 16:36:05 Kommentarer 0
Moas dop var riktigt fint och trevligt. Mycket folk var det också :) Vi satt på första parkett i kyrkan såklart och alla satt som papparazzis med sina kameror, såklart efter vi frågat prästen om vi fick ta kort när vi ville. Efteråt bjöds det på smörgåstårta, kaffe och kakor i församlingsgården och tro't eller ej men jag drack faktiskt kaffe! (?) Tror att jag kanske börjar tycka om det, konstigt nog. Det flummandes även en hel del med våra kameror här. Olle och Sara turades om att försöka ta fulkort på varandra med min kamera och sen drog även farbror Leif fram sin. Mycket trevligt var det :) Vi satt där i cirka två timmar och vid tre åkte jag hem. Jag och Sara blev lite besvikna att vi inte fick se när de öppnade paketen bara, brukar man inte få göra det? Aja, vi lär ju ändå få veta vad de innehöll.

Nu har jag städat det sista i vardagsrummet, bara mitt rum kvar men det går nog rätt fort eftersom det mest är kläder. Jag har även hunnit steka mig lite i solen, gosh så varmt det var! Klarade inte av att bara sitta så tog fram gräsklipparen och klippte gräsmattan på framsidan (kors i taket vad har det tagit åt mig?!) så nu hoppas jag bara att mamma ska se det fina resultatet :) Och att hon inte blev sur för att jag klippte och inte orkade kratta innan, det gick ju fin fint ändå.

Man blir så sprudlande glad av vädret, helt lovely :) Elin ringde för en stund sen så vi bestämde att vi ska bära ner utemöblerna när hon kommer, om mamma tillåter, så vi kan sitta ute ikväll. Blir nog helnice :D:D

Ha en fortsatt trevlig, härlig dag.
På återseende


Edit:
Burit ner och monterat ihop utemöbeln.             Check
Burit upp alla kartonger till lillstugan.                Check

Moas Dop

Inlägget skrevs: 2008-05-10 i: Fotografier Klockan: 15:49:21 Kommentarer 0
     
       
     
     
 
         


Pingstafton

Inlägget skrevs: 2008-05-10 i: Frida Emelie Klockan: 11:37:02 Kommentarer 0
Idag är det pingstafton. Dessutom är det klarblå himmel, strålande sol och tjugo grader varmt ute. Det känns verkligen som en toppendag! Jag ska snart iväg på dop, mitt kusinbarn Moa ska döpas och det blir nog en superfin tillställning. Först blir det i Domkyrkan och sedan fika i församlingsgården. Runt 60 personer tror jag skulle komma också så det blir trevligt :)

Det gick bra att jobba igår men drog på mig världens migrän pga dålig luft. När jag kom hem la jag mig och sov en stund sedan packade jag, åkte ner på systemet och plockade upp Sara och Hanna. Vi åkte och handlade picnick-mat på Härnöhallen och sedan åkte vi till Sandö. Satte oss vid fotbollsplanen och åt; baguette, rostbiff, potatissallad, körsbärstomater och avokado medan vi kikade på fotbollsmatch. När vi ätit segade vi ett tag och sen blev det bastande, det var väldigt varmt och svettigt (as usual?) men skönt sådär efteråt. Satt och snackade och flummade ett tag sen vid halv tolv körde jag hemöver. Slocknade som en stock, det var gött.

Nu sitter jag här, nyduschad och försöker tänka igenom min garderob för ett bra klädval. Börjar känna mig lite småstressad också, vill ju bli färdig i tid men jaa, det löser sig nog :p

Ha en toppendag i det toppenfina sommarvädret! :D:D

Låt mig bara få sova vidare

Inlägget skrevs: 2008-05-09 i: Frida Emelie Klockan: 06:32:07 Kommentarer 0
Galet trött! Helt sanslöst. Det är vid sånna här tillfällen man förstår hur otroligt bortskämd man är som nästan aldrig behöver ställa en väckarklocka.. Lat, jag vet.

Nu har jag i alla fall pinat mig upp ur sängen, sköljt mig med iskallt vatten och ätit frukost. Nu väntar lite tillpiffning och så måste jag göra något åt min morgonfrilla. Hallå liksom, jag brukar aldrig få morgonfrilla?!?!?

Avfärd om 25 minuter så det är väl dags att lägga på ett kol.
Som sagt, wish me luck!!!!

En mysdag med Elin :)

Inlägget skrevs: 2008-05-08 i: Frida Emelie Klockan: 18:34:24 Kommentarer 1
Idag har jag haft ett par riktigt mysiga timmar med Elin. Vi köpte med oss kycklingsallad och portello från Rutiga Duken och satte oss på en bänk på Mellanholmen för att äta lunch. Det var varmt och skönt men ju fler tuggor man tog desto kallare blev det och innan vi riktigt hunnit färdigt började det falla regn från himlen, bara lätt som tur var. Vi kilade in på Åhléns, kramade Emma och så hjälpte hon mig att kirra nytt Åhléns-kort eftersom jag tappat mitt förra.. Sen köpte jag två fotoalbum så nu är det bara att börja ta tag i att fixa in alla bilder framöver. Träffade Elin A och Emilie på stan också, de hade varit och laddat upp på Systemet så vi pratade om lite party till helgen. Jag känner mig faktiskt rätt taggad, mysigt att få träffa dem lite om inte annat men vi skulle bestämma mer ikväll tror jag.

Nu har jag precis kommit hem från pappa. Hade lämnat min cykel där förut idag och trodde jag skulle dö av cykelturen hem men det var riktigt skönt faktiskt! Jag tog mig till och med uppför biblioteksbacken, det hade jag aldrig trott om min nuvarande kondis! Ska strax ta tag i vardagsrummet och jag tror faktiskt det kommer gå helt okej, känner att jag fick lite viljestyrka av cykelturen, hahaa. Ska sätta på lite skön musik också så jag får lite mer styrka och när jag väl är färdig tänkte jag unna mig att titta på en film eller lite serier. Måste se till att somna tidigt också för imorgon blir det uppstigning klockan 6 för att åka iväg med mamma till Hälledalsskolan klockan 7, wish me luck!!

Nej nu känns det nästan som att jag pratar i nattmössan

Inlägget skrevs: 2008-05-07 i: Frida Emelie Klockan: 23:31:36 Kommentarer 0
Idag blev en rätt slö dag. Jag var som sagt iväg och åt gräddstuvad pytt med pappa på Matglada Oxen. Efter det tömde jag ut alla mina kartonger i vardagsrummet och ställde upp på matbordet. Oh my, what a mess :s Sen orkade jag inte ta reda på det heller, var tvungen att fundera ett tag på vad jag SJÄLV köpt på mig för skit genom åren; udda glas med fula tryck. När ska jag använda dem liksom? Aja, får väl se till att ha massa fyllefester här och låta folket dricka och krossa de saker jag inte vill ta med mig helt enkelt.

Ikväll har jag och Sofie myst lite. Blev upplockad i hennes (för mig) nya röda jetta, en söt liten sak. Åkte på Härnöhallen och köpte med oss alldeles för mycket gotta till fikabröd sedan hem till mig för att blanda saft. Åkte sedan ner till Sälsten, hade tänkt sätta oss nere vid vattnet men var liiiite för kallt så satt kvar i bilen istället och njöt av den ändå lika fina utsikten :) Efter det tog vi en liten roadtrip, tror aldrig jag sett så mycket av Bondsjöhöjden förut, däruppe hittar jag verkligen inte. Trodde vi skulle åka vilse och fick flera gånger fråga Sofie om hon verkligen visste var vi var, hahaa.

Har trixxat lite med min design också, känns mycket bättre med denna. Den förra kändes lite för färgglad och skrikig, denna känns mer som mig :) Fast känner jag mig rätt lär jag väl lessna snart och fixa mig en ny men men, har ju ändå inte så mycket för mig. Juust Malin, vi får snacka lite mer om din imorgon ;)

Nu ska jag lägga mig och titta på lite Gossip Girl, de nya avsnitten som jag tankat hem under dagen. Kanske att jag måste kika igenom några gamla också, känner att jag glömt bort en hel del. Imorgon bjuder jag på lite bilder från i helgen, ska bara leta fram mammas kamera först med de smaskiga bilderna ;p

Sleep tight



Juuust. Mamma ringde från jobbet tidigare idag så jag ska få hoppa in och vicka i min tvåa på fredag igen, hela dagen. Känns gött med ännu lite klirr i kassan medan resten av folket jobbar så det står härliga till. Kanske jag kan hänga med på nåt i sommar i alla fall innan jag flyttar och blir fattig student :p

Återfunnen mysteri

Inlägget skrevs: 2008-05-07 i: Frida Emelie Klockan: 11:13:02 Kommentarer 4
God morgon, eller lunch.
Idag känns allt mycket bättre, ingen huvudvärk och inte alltför dåligt väder ute. Jag vaknade vid 9, grejade på lite och sen ringde pappa vid 10 så vi bestämde att han skulle hämta mig för lunch vid halv 12. Håller på att ladda ner lite avsnitt av Gossip Girl, hade helt missat att det kommit fler, så då har jag lite att gotta mig i ikväll. Nu har jag precis varit uppe på vinden. Har insett att det är dags för en inventering av alla mina flytta-hemifrån-grejer som sagt så det var lika bra att plocka ner allt. Två stora IKEA-kartonger, plus allt som låg löst i kartonger. Hade inte insett att jag faktiskt har så mycket grejer.. Och mamma påstår ju dessutom att jag har en 3-4 banankartonger uppe i lillstugan så det ska bli intressant att packa upp allt och se vad jag faktiskt har :) Sedan ska jag noggrant sätta lappar på alla lådor så det blir lätt att hitta sen!

Nu ska jag slänga på mig ett par jeans och lite mascara så jag är redo när papsie kommer.


Just, är jag den klantigaste människan i världen? I julas försvann min mp3 och jag blev i eld och lågar eftersom den var 3 månader gammal. Jag letade och letade helt desperat och insåg till sist att den var borta. Innan vi åkte till Thailand fick jag därför gå och köpa en ny och punga ut med tvåtusen kronor men det fanns inte så mycket mer att göra. Senast i måndags frågade mormor om jag hittat min mp3 men inte, inte. Sen igår när vi skulle lasta ur bilen, då skulle mamma tömma facket bakom förarstolen där vi under alla resor proppat ner alla tomma godispåsar och vad drar hon fram, om inte min svarta, snygga, älskade mp3!!! Lite pissigt känns det ju.. Nu har jag två stycken nya mp3, en samsung och en iPod. Tycker om båda men känns ju lite onödigt men samtidigt kan jag inte välja vilken jag helst vill ha och vilken jag skulle kunna tänka mig att sälja. Suck. Livet är inte lätt.

Inte pigg efter 60 mil i bil

Inlägget skrevs: 2008-05-06 i: Frida Emelie Klockan: 23:01:21 Kommentarer 0
Jag blev väckt vid åtta imorse och hade himla svårt att ta mig upp. När jag väl lyckades var det bara att sätta sig till dukat bord och få i sig lite frukost. Vi sa 'hej då' till mormor och morfar och 9.05 rullade vi ut från Länsmansvägen. Jag började köra, de tio första milen fram till Torsby. Där stannade vi och laddade upp med en massa godis inför hela resan och sedan fick mamma ta över. I Mora stannade vi och käkade varsin sallad på Donken och sedan bytte jag av henne framför ratten och körde fram till Bollnäs, var så himla trött så mamma fick ta över och sedan sov jag ända fram till Njurunda. Drog på mig världens huvudvärk också, not nice. När jag kom hem var det så illa så jag bara ville kräkas.. Proppade i min en stor Ipren och la mig och sov. Vaknade två timmar senare, kände att det inte var bättre och tog en till Ipren och somnade om. Nu har jag nyss fått i mig lite te och två hårdbrödmackor men huvudvärken har inte gett med sig helt. Började även titta på någon kass b/c-film på ettan.

Nu ska jag hoppas i säng och hålla tummarna för att det känns bättre imorgon bitti och att jag inte dragit på mig nån skit nu igen, vill inte bli sjuk. Imorgon ska jag försöka bära ner alla mina kartonger från lillstugan (mamma påstår att det är 3 banankartonger) och vinden med mitt porslin och dylikt så jag kan inventera och se vad jag måste börja köpa. Hittat massa fina möbler jag är sugen på men smörkniv och osthyvel går nog före där :p

Sleep tight

Juuuust, när vi kom hem idag låg 3 feta gröna påsar med 6 filmpåsar i vår brevlåda med alla kort jag framkallat. Så nu är det bara att köpa fotoalbum och börja pyssla :)

Kort och gott

Inlägget skrevs: 2008-05-05 i: Frida Emelie Klockan: 23:12:39 Kommentarer 1
GODNATT!

Ikväll var vi en sväng till mina kusiner i Gunnarskog. Det bjöds på kramar, troccadero och glass så det var mysigt även om det blev en snabb visit. Jag kommer ju snart tillbaka ;)




Och just, varför går jag hela tiden in på blogg.se istället för publishme.se när jag ska logga in, jooooobbigt!

Mysig dag :)

Inlägget skrevs: 2008-05-05 i: Frida Emelie Klockan: 15:44:02 Kommentarer 0
Nu har vi kilat på stan ett par timmar. Hittade en hel del presenter kors och tvärs till folk, mamma passade på att köpa på sig lite egna födelsedagspresenter också. Vi kikade lite på skor men köpte inget, jag har bestämt mig för att försöka dra in lite på shoppandet av kläder och skor, bättre att slita på det man har även om det känns lite tråkigt. Ett par svarta pumps ska jag i alla fall köpa, det har jag bestämt mig för.

När vi kikat färdigt på skor gick vi på Mansion Affection eller vad det heter, den kedjan är bland min favoritaffär - jag fyndar alltid något bland reaborden! Idag blev det en svart snurrbricka med fem söta skålar som stod som i en blomma och så en rund skål i mitten. Köpte åtta glasunderlägg också, de var i glas med vita blommor på - riktigt fina. Känns bättre att lägga pengarna på lite sånt där som jag ändå behöver när jag flyttar, eller kanske inte dödsviktigt men ja, det kändes bra i alla fall.

Vi åkte ut till stugan en sväng, morfar hade klippt gräset så fint. Var varmt och skönt, gick ner till sjön en stund och det var mysigt. Vattnet kändes heller inte alldeles sådär överdrivet kallt och jag blev nästan sugen på ett dopp! Mamma sa att det var mer än 10 grader men det tror jag inte riktigt på.

Nu har jag suttit och rensat min e-mail, himlades skönt var det. Hade 700 mail i inkorgen men nu är jag nere på 60 nånting. Har sorterat i massa mappar så jag vet vart allt är och så raderat en massa onödiga skräpmejl, gamla kedjemejl som för mig är helt onödiga. Nu ska jag och mamma kila ner på stan en sväng till, köpa morsdagspresent till mormor (ett par gångstavar) och så får vi se om det kanske skulle råka bli någon mer shopping men tror inte det ;p

Tjingeling!

En måndag i Arvika

Inlägget skrevs: 2008-05-05 i: Frida Emelie Klockan: 10:34:10 Kommentarer 0
Efter väckning, duschning, frukost och fixning är det nu dags för en tur på stan. Köpa lite presenter, gå och fika på Nordells (mitt önskemål) och slutligen ska jag försöka hitta lite egen shopping.

Tur att man har med sig mamma och kortet ^^

Underbar dag

Inlägget skrevs: 2008-05-04 i: Frida Emelie Klockan: 18:39:40 Kommentarer 0

Vädret idag har verkligen spelat in, heeeeelt underbart.  Vi packade en fikakorg, satte oss i bilen och begav oss söderöver. Första stoppet blev Klässbols Linneväveri. Där köpte mamma, mormor och Johanna lite dukar och stoppet tog runt en timme. Morfar var smart nog att sitta ute i solen hela tiden och jag slöt upp med honom när jag börjat lessna. Vi fortsatte ner mot Säffle och stannade i Stömne där morfar kände till ett fint naturreservat - och vilken upplevelse! Vi parkerade vid en gammal herrgård och gick sedan längs en promenadstig. Naturreservatet bestod av en gammal ek- och bokskog. Vi gick nedför en trapp och över en bro sedan öppnade vi en grind och gick in i en kohage. Det var kullar som gick upp och ner överallt, stooooora ekar och marken var helt vit av vitsippor. Kossorna var som tur var i en annan hage, så vi slapp trampa i nykläckt dynga. Det kändes som att gå runt i en saga, riktigt fint var det. Kommer lite bilder sen men sladden till kameran lämnade jag hemma i Härnösand. När vi gått runt en stund, mätt hur tjock den största eken var (mina+johannasx2+morfars armar + 1,5 meter till) och plockat lite vitsippor (även fast man tydligen inte fick det) satte vi oss ner på en kulle och fikade. Det var verkligen hur mysigt som helst :)

På vägen hem åkte vi på andra sidan sjön, runt Glava. Jag lyckades somna och vaknade när vi stannade vid Älgå kyrka. Gick ner till vattnet och spanade över till sommarstugan mittemot.

När vi kom hem satte vi oss ute på altanen i solen, avnjöt en nyinköpt glass och försökte läsa en bok. Det blev så varmt att plagg efter plagg flög av så till sist satt jag där i tights och bh men gött var det. Vid halv fyra skulle mormor in och leta reda på en gammal årsbok och då drattade hon av stolen. Eftersom hon äter kortison är huden så skör att det går hål på den på en gång så hon skrapade upp halva smalbenet. Vi satt och pysslade om henne sedan fick hon sitta där på en köksstol med benet i högläge i två timmar. Vi åt god mat, sa hej då till Johanna och sen skjutsade morfar henne till tåget medan jag och mamma pysslade om mormor.

Jag har bokat tågbiljett hit ner igen nu också. Blev förstaklass båda dagarna, sämst-SJ har ju ändrat hela sitt jäkla system så det blev på något konstigt sätt billigare (?). 10 juni åker jag hit ner och sen hem den 16e. Missar ju studenten i Härnösand men det får vara skitsamma. Känner att jag hellre vill vara här nere och få ett par dagar med mormor och kusins student. Trots det är jag 648 kronor fattigare men det får jag leva med när jag ska resa genom halva Sverige..

Nu har mamma nyss ringt sjukhuset så det ska komma hit en distriktssköterska och lägga om mormors sår, det vill ju aldrig sluta blöda! Måste få lite kompressorer och sånt också eftersom att vanliga plåster bara drar bort huden så det blir nog fina fisken får vi hoppas. De skulle komma inom en timme  så det är  bara att vänta. Sedan har vi planerat att se 'Djävulen bär Prada' klockan åtta, det blir nog bra. Jag lyckades smyga ner lite chips och gotta idag när vi var och handlade också.

Hoppas att allt är toppen hemma,
och för övrigt kan jag meddela att det är 19 grader varmt i skuggan och strålande sol.
Kan inte bli så mycket bättre va? :)


What a beautiful morning

Inlägget skrevs: 2008-05-04 i: Frida Emelie Klockan: 09:24:27 Kommentarer 0
Helt underbart väder idag, kan inte bli mycket bättre!
Strålande sol, knappt ett moln på himlen och sådär fint utslagna träd.

Idag ska vi åka på en liten bilutflykt, mest för att ha något att göra. Först till Klässbol eftersom vi lyckades åka dit efter stängningstid igår. Sedan blir det runt till Glava, sätta oss och fika med utsikt över sjön över till våran stuga och sen tillbaka antar jag. Hade varit gött att bara sitta och njuta i solen också men det hinns nog också med innan Johannas tåg hem till Stockholm går klockan 18.00.

Hoppas ni får en härlig dag! :D

Framme i Arvika

Inlägget skrevs: 2008-05-02 i: Frida Emelie Klockan: 22:13:43 Kommentarer 0
Valborg var trevligt. Cyklade runt hela dagen, upp på Dollar och köpte filmfodral, till farmor på lunch, till Anna på mys-te i solen och sedan hem för att fixa allt inför kvällen. Det bjöds på mycket och god grillad mat, alla åt tills vi storknade och tror att de flesta av brudarna hade hälften kvar. Ingen av oss hade riktigt klarat av att se hur mycket vi skulle orka äta! Efter vi till sist ätit färdigt och jag började få i mig ett par aquatini kände jag att förkylningen kröp närmre och närmre så till sist gav jag upp. Resten av kvällen satt jag med feberfrossa halvt om halvt och försökte se till att de andra hade kul, gick nog inte så bra.. När de kilade vidare vid halv ett plockade jag in lite i diskmaskin innan jag la mig och somnade som en däckad sill...

Igår var inte alls en trevlig dag. Vaknade tio och mådde skit, febrig och jäklig så var tvungen att ställa in 1-majtåget. Jag som verkligen sett framemot att se Paraden! Aja, jag fick ju i alla fall se de en snabbis förra lördagen och det kommer ju fler tillfällen :) Tillbringade hela dagen framför tv:n, tittade bland annat på Night at the museum och tyckte den var helt sjukt bra! Efter middagen när jag piggnat till mig lite åkte jag och hämtade Sara för en glass på Donken där det även blev till att tjattra lite.

Imorse väckte mamma mig åtta. Var seg som aldrig förr men tog mig till sist ur sängen  och slängde mig i duschen. Packade ner det sista, blev lite nödgrejer som bara slängdes i på slutet också. Sedan blev det frukost och vid 9 rullade vi ut ur Härntatown. Det regnade och tråkade mest hela dagen, jag var grymt trött men höll mig vaken för att vara sällskap till mamma. Vi stannade på Max i Bollnäs och åt varsin kycklingsallad innan vi rullade vidare. Jag körde tjugo mil tills jag blev less på mamma som bara låg och snarkade, så i Malung bytte vi så jag fick sova lite.

Vi kom fram vid fem och efter massa kramandes bjöds det på mat - fläskkotletter, potatis och kantarellsås. Efter alla ätit så vi var helt jästa plockade morfar fram glassen och så blev det glass och jordgubbar. Man blir helt klart fet här nere! Jag och Johanna satt och tjattrade lite om hösten efter middagen. Kikade lite möbler på IKEA och satt och planerade, så himla kul! Sen joinade vi gamlingarna nere, tittade på slutet av 'Vem vill bli miljonär' sedan blev det 'Så ska det låta' och Magnus Ugglas program, helt okej.

Nu tror jag att jag snart ska ta och hoppa i säng, eller gå ner till Johanna och slå på någon bra film. Fast mjaa, man vet aldrig vad morgondagen har att erbjuda ;)

Juust, hade planerat shopping i helgen och som vanligt gör jag succé....
... Tror det är tredje eller fjärde gången jag glömmer bankomatkortet hemma när vi åker hit.

SUCK!
2010
Januari . Februari . Mars
April . Maj . Juni . Juli . Augusti September . Oktober
November . December

2009
Januari . Februari . Mars
April . Maj . Juni . Juli . Augusti September . Oktober
November . December

2008
Januari . Februari . Mars
April . Maj . Juni . Juli . Augusti September . Oktober
November . December
Bloggdesign . Dagen i bilder
Filmer . Fotografier
Frida Emelie . Slöserier
Träningsdagbok . Tänkvärt
Önskvärt