Älskade mormor

Inlägget skrevs: 2008-10-27 i: Frida Emelie Klockan: 13:21:52 Kommentarer 3
Just nu känns allt bara så orättvist. Och otroligt tomt..


Resdag igen

Inlägget skrevs: 2008-10-23 i: Frida Emelie Klockan: 08:49:00 Kommentarer 1
Nu ska jag snart ta bussen till skolan. Väskan är packad sånär som på datorn som packas ner så fort talboken kommit ner. 12.25 går tåget mot Arvika. Ska bli skönt att komma bort över helgen.










Sinnessjukt!

Inlägget skrevs: 2008-10-22 i: Frida Emelie Klockan: 20:56:12 Kommentarer 0
Sofie skrev precis att hon bokat tågbiljett hem, för 567 kronor. När jag kollar, exakt samma tåg, från Stockholm och hem skulle jag behöva betala 656 kronor för den biljetten! Hur kan det komma sig att hennes biljett är hundra kronor billigare + att hon får resan från Karlstad till Stockholm på det priset? Det är ju helt sinnessjukt! En sak är då säker och jag dissar SJ:s nya system! Bara att hålla tummarna för att vi kanske hyr en bil när vi ska upp till jul, annars blir det Y-bussen!

I'm pissed!








Naturresursteknik för samhällsbyggare

Inlägget skrevs: 2008-10-22 i: Frida Emelie Klockan: 17:51:42 Kommentarer 0
Jajjemen. Precis det jag sitter och försöker tragla mig igenom nu. Klockan är tjugo i sex och jag har fortfarande inte tagit mig igenom alla sidor vi har krysstenta på imorgon. Uselt jag vet.. Har tittat igenom två gamla krysstentor och det känns inte överdrivet svårt. Jag menar, man vet väl redan hur marken är uppbyggd (svallsand, postglacial lera, glacial lera, isälvssand, morän, berg) och vad ekologi betyder? Det jag behöver läsa på lite mer är avlopp bara, inte så intressant men viktigt att veta. Till exempel att här i Stockholm leder man dagvatten och avloppsvatten i samma system och när det regnar mycket kan det orenade avloppsvattnet blandas med dagvattnet och sedan föras direkt ut i vattnet. Äckligt eller hur?

Men det ska nog gå bra, hoppas jag :) Håller alla mina fingrar och tår. Har tagit en liten paus nu, har endast femton sidor kvar att läsa och det borde inte ta alltför lång tid. Sen måste jag nog läsa igenom det ännu en gång innan det är dags att sova också men totalt är det ju bara sjuttio sidor och det är ju ingenting om man jämför med de mängder Zandra måste läsa. För övrigt hade vi en trevlig stund tillsammans idag :) Lagade mycket god rotsakspytt och snackade en massa strunt. Fick även en lite inflyttningspresent från familjen Flyg - 101 saker du bör veta hur man gör, den verkar himla rolig faktiskt :)

Nu ska jag ta och lägga fram det jag ska ha med mig i helgen och sen se vilken väska jag ska ta!







Dagen i bilder

Inlägget skrevs: 2008-10-22 i: Dagen i bilder Klockan: 10:01:15 Kommentarer 0
19 oktober


Dagen i bilder

Inlägget skrevs: 2008-10-22 i: Dagen i bilder Klockan: 09:50:43 Kommentarer 0
18 oktober


Lunch med Z

Inlägget skrevs: 2008-10-22 i: Frida Emelie Klockan: 09:38:48 Kommentarer 0
Försökt läsa lite geologi såhär på morgonen. Har ju faktiskt krysstenta imorgon så det gäller att sätta igång på riktigt nu. Har skrivit ut två gamla krysstentor också som jag tänkte titta på, de brukar ju faktiskt inte skilja sig alltför mycket :) Om en och en halv timme (och så lägger vi på en halvtimme) kommer Z hit. Planerna var att vi skulle käka lunch och ta en promenad idag. Jag hade inte råd med lunchen och hon hade inte tid med promenaden så det bjuds på lunch här hemma hos mig istället. Det kan fungera. Ska laga en rotsakspytt tänkte jag :) Hoppas på att det blir gott! Måste ta och packa ur väskan sen helgen nu, det har liksom inte funnits tid till det tidigare..

Sen skulle det nog vara bra att börja packa igen, för imorgon drar jag iväg på nya äventyr.





It's gone

Inlägget skrevs: 2008-10-21 i: Frida Emelie Klockan: 20:38:16 Kommentarer 0
Idag klippte jag mig. Trots separationsångest bestämde jag mig för att det frissiga, slitna burret skulle bort. En gång för alla! Sagt och gjort. Hade beställt tid på Bobby's Salong samtidigt som Malin, klipp för mig och sling för henne. Självklart bokade vi eleverna (ja tack 150 kronor, nej tack 700 kronor) och det gick smidigt. Jag sa att allt det slitna skulle bort, hellre för mycket än för lite. Sagt och gjort. En och en halv decimeter rykte och jag har nu helt plötsligt likadan frisyr som ALLA andra. Inte direkt det jag hade i åtanke.. :s


Kommer även ta ett braaa tag innan jag vänjer mig vid det här, iiinte riktigt min stil. Men men, det växer ju ut snart igen :) Och dessutom känns det som att den gräsliga mörka utväxten försvann. Eller mer jämnades ut när det allra ljusaste längst ner klipptes bort. Bra att kunna hålla sig från slingning så länge som möjligt :) Nu blire GG och OTH :)






Annorlunda dag

Inlägget skrevs: 2008-10-21 i: Frida Emelie Klockan: 07:46:37 Kommentarer 0
Kan konstatera att de börjat jobba tidigt på tingsrätten idag. Kanske sitter det massa smaskiga bovar därinne i nattens häkte och väntar på sin dom. Man vet aldrig.

Ska snart bege mig hemifrån, tar med mig samhällsboken i väskan om det skulle ges tillfälle att läsa lite under dagen. Annars ska jag bara ut på en massa skoj. Först 9-13 sen 13.30. Visar kanske lite bilder sen ;) Nu försöker jag hysteriskt få tag på Malin, sover hon eller? :s






Supertrött

Inlägget skrevs: 2008-10-20 i: Frida Emelie Klockan: 20:00:29 Kommentarer 0
Tentan gick sådär, tror inte jag klarade den faktiskt.. Grymt svårt, mycket svårare än alla typtal de gått igenom så det var lite taskigt. Hängt på söder hela eftermiddagen. Vi var hemma hos Robert och tjötade och tittade på tv, mycket trevligt :) Blev en promenad på knappt en timme till Östermalmstorg sen tuben hem de sista två stationerna. Just nu har min mage laktoschock, vet inte riktigt vad den tagit åt sig och grymt jobbigt är det.. Känner mig helt slut också, vet inte vad det är frågan om. Tänkte fixa de sista bildkollagen sen i lördags och söndags men det får vänta tills orken återkommit. Ska bädda ner mig nu så jag är pigg och fräsch för morgondagens äventyr :)






Dagen i bilder

Inlägget skrevs: 2008-10-19 i: Dagen i bilder Klockan: 20:54:21 Kommentarer 0
17 oktober

Slöfis

Inlägget skrevs: 2008-10-19 i: Frida Emelie Klockan: 08:43:48 Kommentarer 0
Klev upp åtta men har fortfarande inte tagit mig ner till matteböckerna. En riktig slöfis är jag. Men nu ska det bli ändring på det, integraler - here I come!! Måste ju passa på den lilla tid jag har kvar att plugga. Åker nog ner till pappa vid tolv sen bär det av hemöver igen.

Plugg, plugg

Inlägget skrevs: 2008-10-18 i: Frida Emelie Klockan: 14:33:09 Kommentarer 0
Suttit och pluggat rätt flitigt nästan hela dagen med derivator. Åt lyxfrukost och sen strax efter elva tog vi en tur till Dollarstore, Coop och stan. Köpte en stegräknare på Team Sportia (tack för studentpresenten HAIK) och ett par nya pärlörhängen eftersom mina lyckats försvinna i flytten.. Kändes bra att komma hem med lite saker utan att betala ett enda öre själv också, presentkort is the shit :)

På dollar köpte jag flaggor till vår temafest och så kakor. Kakor kan alltid vara bra att ha så här i höstmörkret :) Blev drömmar och havreflarn. Yummie. Kan man ha med sig egna kakor när man sitter och pluggar istället för att köpa dyra kakor på campus.

Nu ska jag fortsätta en liten stund till sen ska vi åka ut till stugan och gå en promenad ute på klipporna. Ska bli mysigt!

Tentaplugg

Inlägget skrevs: 2008-10-18 i: Frida Emelie Klockan: 08:06:44 Kommentarer 0
Nu sätter det igång. Konstigt nog är jag klarvaken, man ska nog inte snooza ändå. Det gör en bara seg.. Nu ska jag kila ner och sätta igång med pluggandet. Sen vid elva blir det en tur på Dollarstore och sedan skulle jag även vilja titta på en tv. Mamma insisterar på att jag ska köpa en redan nu och inte vänta till jul så vi får se hur det blir.
Sedan blir det mer tentaplugg och så tror jag att det kanske blir en promenad på klipporna ute i stugan, mysigt :) Jag är himla sugen att se "konserten" ikväll ändå. Helst andra akten såklart men det beror ju liksom på hur länge det håller på och allt.. Någon som vet? Messa mig! :)







Duktig flicka

Inlägget skrevs: 2008-10-17 i: Frida Emelie Klockan: 11:00:04 Kommentarer 1
Redovisningen gick superb, håller mina tummar nu för Magdas grupp men det ska inte vara några problem.Nu ska jag packa ner det sista, sen börja bege mig in mot stan.





Redovisningsdags

Inlägget skrevs: 2008-10-17 i: Frida Emelie Klockan: 07:38:24 Kommentarer 0
Jag for upp som ett spjut imorse, fanns liksom ingen hejd på mig. Skyndade mig in i duschen, njöt av värmen sen vände sig magen ut och in och jag började må superilla. Jag kände hur all kraft rann ur kroppen, jag höll på att svimma.. Var tvungen att sätta mig ner på golvet i min lilla dusch, skölja ur schampoot och sen kliva ur och försöka torka mig innan jag brast ner i sängen. Helt likblek var jag i fejjan, vet inte riktigt vad som hände där..

Nu har jag fixat mig, håller på att käka lite frukost och letat reda på alla viktiga kort. Jag har infört en förmåga att plocka ur alla kort ur plånboken och sedan sprida dem för vind och våg. Så senaste tio minuterna har gått åt att leta reda på mitt passerkort till skolan, illa illa :p Skönt att jag inte har så jättemycket att säga idag på redovisningen, det känns faktiskt som att jag kan det mesta. Ska precis som sist opponera på Malins grupps uppsats och det känns inte heller som någon större fara, vi har lovat att inte vara lika hårda mot varandra denna gången. Dessutom ska min grupp träffas redan klockan åtta, redovisningarna börjar inte förrän kvart över nio, så vi har gott om tid på oss.






Dagen i bilder

Inlägget skrevs: 2008-10-16 i: Dagen i bilder Klockan: 22:23:17 Kommentarer 0

Bloggkoll

Inlägget skrevs: 2008-10-16 i: Frida Emelie Klockan: 18:06:56 Kommentarer 0
Nu kan alla mina trogna läsare lägga in mig på bloggkoll. Då slipper ni klicka er in hela tiden, bara att gå in på bloggkoll och se om jag uppdaterat, där man för övrigt kan samla alla sina favoritbloggar. Det ni! ;) Klicka bara på ikonen högst upp eller längst ner i menyn.






Värdelöst

Inlägget skrevs: 2008-10-16 i: Frida Emelie Klockan: 09:23:58 Kommentarer 0
Värdelöst väder.
Regnet öser ner. Jag vill inte ens gå utanför dörren men kan ju inte sitta kvar här hemma hela dagen. Skulle träffat Magda på skolan klockan nio men båda hade försovit sig så vi ändrade tiden till tio. Funderar på vad man ska ta på sig. Just nu känns gummistövlar och oljeställ som ett uppenbart alternativ men njaee, man kan inte riktigt komma så till skolan. Blir i alla fall att sitta och plugga till tre, sen till Centralen och möta Sofie i hennes tågbyte, det ser jag framemot! :)

Såg förövrigt två råttor till här utanför igår. Och en imorse. Tro om min möss/råttskräck ska botas under tiden jag bor här? Härnäst lär jag väl stöta på dem utan fönstret emellan. Jag längtar inte till den dagen...






Dagen i bilder

Inlägget skrevs: 2008-10-15 i: Dagen i bilder Klockan: 21:36:01 Kommentarer 1
Här kommer det, min lilla överraskning. Idag var det mest som ett tidsfördriv men vem vet, kanske kan bli en återkommande succé. Så enjoy, min dag i bilder! Känner mig supertrött så nu ska jag brinna av!

En ökning

Inlägget skrevs: 2008-10-15 i: Frida Emelie Klockan: 17:48:47 Kommentarer 1
Oj oj. Såg precis att på runt en timme har mina läsare gått från stadigvarande tjugotvå till över femtio. Vadan detta? Jag som har en överraskning också. Idag ska jag introducera något nytt i min lilla vardagsblogg så håll ögonen öppna ;)

Sista trixandet

Inlägget skrevs: 2008-10-15 i: Frida Emelie Klockan: 16:04:42 Kommentarer 2
Nu är det sista trixet med bloggen gjord för en stund och det känns himla bra faktiskt :)

Onsdagsplugg

Inlägget skrevs: 2008-10-15 i: Frida Emelie Klockan: 14:06:01 Kommentarer 0
Nu är jag hemma. De andra sitter på skolan och pluggar matte men jag ska sitta här hemma istället, att sitta och frysa i V (där de andra bestämde sig för att sitta) kändes inte ens som något alternativ. Ska koka lite varm choklad nu sen sätta igång. För övrigt gick grupparbetet imorse toppen! Känns bra. Alla drog sitt strå till stacken, vår rapport blev chockerande mer än 15000 ord (!) och vi slängde ihop en powerpoint tills på fredag. Under lunchen sålde jag och Magda biljetter inför ettans fest, endast femton stycken... Illa, illa.

Nej, nu blir det varm choklad och komplexa tal ^^

Två krabater

Inlägget skrevs: 2008-10-15 i: Fotografier Klockan: 08:54:55 Kommentarer 0
Härom morgonen såg jag de här små krabaterna när jag tittade ut genom fönstret. Lite suddig bild men det får ni ha tillgodoseende med!


En tung dag

Inlägget skrevs: 2008-10-14 i: Frida Emelie Klockan: 19:21:21 Kommentarer 4
Det blir inte alltid som man tänkt sig. Satt och pluggade matte med Louise hela dagen, det gick sådär. Hann igenom halva delen av komplexa tal så det kändes bra. Ska käka lite nu sen försöka sätta mig och titta på resten. Hatar dock logaritmer, varför måste de finnas?

Nu önskar jag att mamma var här och pysslade om mig, det hade jag behövt. Förhoppningsvis ses vi i helgen i alla fall!

Nästan för bra

Inlägget skrevs: 2008-10-13 i: Frida Emelie Klockan: 07:42:49 Kommentarer 1
Ja. Har inte velat skriva detta om det inte skulle blivit av, men nu vet jag att det blir så till 100%!

IDAG KOMMER SARA :D:D:D Ska bli så himla mysigt! Har saknat henne hur mycket som helst så ingen hade kunnat vara gladare än jag :) Nu har jag något att se framemot i slutet av dagen, hon kommer antingen vid fem eller vid sju.

Nu ska jag cykla till skolan, as usual ;)

Massa tjöööt

Inlägget skrevs: 2008-10-13 i: Frida Emelie Klockan: 07:10:18 Kommentarer 0
Idag har vi vår sista KS. Nummer fem av fem. Det känns sådär. Det börjar bli himla svårt nu och jag har lagt ner alldeles för lite tid i veckan. Annat har känns mer lockande och jag har inte fått mycket gjort alls. I helgen har ju pappa varit här också så träffade honom både en stund på lördagen och söndagen. Igår när jag kom hem ifrån Johanna klockan nio satt jag och råpluggade in massa formler och regler, skrev dem gång på gång tills de satt där. Önskar bara att jag gjort det lite tidigare. Nåväl, jag hoppas att de ska kunna ta mig någonvart.

Det går knappt en dag utan att jag funderar på om all den här matten verkligen är något för mig.. Än kan man inte se något ljus i tunneln,

Halva korridoren

Inlägget skrevs: 2008-10-12 i: Frida Emelie Klockan: 21:34:25 Kommentarer 0
Är indier. Det är så jag säger till alla hela tiden. Att hälften av de som bor i min korridor är indier. Idag på väg hem från Johanna insåg jag att så verkligen inte är fallet. Jag kom även på att jag inte ens vet alla som bor i min korridor. Nu har jag suttit och klurat ett tag och kommit på elva stycken, inklusive mig själv. Det innebär att det saknas tre stycken. Jag skäms.. Jag kom även fram till att det endast bor EN indier i min korridor, jag har nog dragit alla lite under samma streck. En kille, hårdrockarkillen som jag brukar kalla honom för, kommer troligtvis från Tyskland eller något. En tjej, Gabriella kommer förmodligen från Spanien och likaså Alberto, en kille som alltid har jeans och skjorta på sig på morgonen när han är påväg till skolan. Och så en indier då. Likaså har jag hela tiden sagt att det BARA bor utbytesstudenter i min korridor. Jag kom bara på fyra stycken..

Visserligen, mina jämförelser kanske jämnas ut lite när jag kommer på de övriga tre men ändå, skämmes tamejfan..

Det går trögt

Inlägget skrevs: 2008-10-12 i: Frida Emelie Klockan: 13:38:21 Kommentarer 0
Det går inte alls bra nu. Trögt, trögt, trögt. Jag förstår inte mycket alls. Dessutom har vår mattelärare knappt gått igenom några av uppgifterna denna vecka, vilket gör det nästan omöjligt att försöka lösa dem själv. Blev Bullens till lunch, superyummie :) Måste försöka sätta mig och plugga in formler nu, och de tre uppgifter som han faktiskt gått igenom. Tyvärr tror jag inte att jag kommer komma särskilt långt på det..

Skulle vilja ta en promenad, grymt mysigt höstväder. Gårdagens regn och rusk är utbytt mot blå himmel och sol :) Känner inte riktigt att jag har tid med det bara, ska vara hos Johanna vid fem vilket ger mig knappt tre timmar till att plugga! :s

En aktiv söndag

Inlägget skrevs: 2008-10-12 i: Fotografier Klockan: 10:09:47 Kommentarer 0

Klockan är bara fem över tio och jag har redan hunnit med massor! Istället, för att som alla andra söndagar, ignorera mitt alarm och sova vidare lyckades jag idag kliva upp efter tre snooze. Eftersom jag ställt klockan på åtta innebar det att jag var uppe med tuppen redan halv nio!

Nu har jag dessutom lyckats vara lite duktig också. Rengjorde hela köket med nåt supermedel jag hittade i städskåpet. Fick bort massa inkletad skit som suttit där sen långt innan jag flyttade in, usch! Dammsög hela köket igår men eftersom några killar hade fest där igårkväll fick jag sopa rent hela köket och vardagsrummet, sen skurade jag. Gnuggade bort inkletade fläckar av mat och ölspill från gårdagen. Så gjorde jag rent i korridorsgången också så nu känns faktiskt allt riktigt rent och fräscht. Både pappa och Eva sa igår när de kom hit också att det kändes skönt att se att köket är betydligt fräschare än när jag flyttade in. Så det är nog inte så illa trots allt! :)

Ska gå och hämta lite frukost nu, känner att det börjar kännas lite kurr i magen. Blir nog persikoyoghurt med havregryn, stadigt och bra. Sen måste, måste, måste jag plugga integraler. Undra bara hur länge jag ska orka hålla koncentrationen..




Efter en inte alltför lång stund lär jag bli helt snurrig i huvudet..


Inte helt okej

Inlägget skrevs: 2008-10-11 i: Frida Emelie Klockan: 13:45:20 Kommentarer 0
Med möss i köket!!

Usch, kommer inte vilja gå in dit nu på ett tag. Skulle byta soppåse, eftersom den var full, och när jag drar fram papperskorgen ser jag hur nåt rör sig där bakom. Usch, usch, usch. Fruktansvärt äckligt :s

Papsiegull :)

Inlägget skrevs: 2008-10-11 i: Frida Emelie Klockan: 10:47:24 Kommentarer 0
Blev lite städning nu på morgonen, eller ihopplockning och dammsugning, det behövdes verkligen! Har dock lite kvar att plocka med men det hinns inte nu. Har precis tagit en snabbdusch för om femton minuter kommer papsiegull :) Vi ska fixa min cykel, eller köpa en ny mutter så inte sadeln åker ner så fort jag sitter på den.. Sen ska vi storhandla och så ska jag följa med dem och hämta ett par hyllor de beställlt till stugan. Förena nytta med nöje så att säga. Sedan blir det till att ägna resten av dagen till integraler. Booring.

Har ni något tips på en bra film som man kan se ikväll? :)

Dagens inköp

Inlägget skrevs: 2008-10-10 i: Fotografier Klockan: 17:49:33 Kommentarer 2
En cheerleader-outfit


Vad tycks? Vi ska ju anordna ettans fest den 31a oktober och killarna i min grupp bestämde att vi skulle ha Amerika-tema eftersom det är rätt nära valet. Jag hade svårt att bestämma mig vad jag skulle klä ut mig till men när jag hittade den här perfekta outfiten på Beyond Retro idag var det inget att fundera på. Dock är västen mörkblå och ränderna i kjolen lila men det syns nog inte i mörkret.

Såå, vad tycks? ;)

Kept forever

Inlägget skrevs: 2008-10-10 i: Fotografier Klockan: 10:53:31 Kommentarer 0
In my heart! Nu är det mesta av mina fotokollage färdigt. Det har varit det ett par dagar men eftersom kameran varit på villovägar (den låg i sminklådan) så har jag inte kunnat visa mina vackra skapelser. Det känns så mycket bättre nu, mycket mer hemtrevligt! Har ni mer att bidra med är jag tacksam att ta emot! :)


Ovanför mitt skrivbord 


Min fotöljhörna


Direkt innanför dörren, mina nyckelkrokar



En bild säger mer än tusen ord.

Uppladdning

Inlägget skrevs: 2008-10-10 i: Fotografier Klockan: 10:07:12 Kommentarer 0

Just nu spelas Lasse Lindh i mina högtalare. Det var ett tag sen nu så dags att fräscha upp minnet lite. Ikväll ska jag förmodligen följa med Johanna och Tobias när han spelar på Debaser Medis, ett ställe på Medborgarplatsen. Ska bli kul, hitta på något annat för en gångs skull :)

Struntar i föreläsningar i SBP idag, det känns inte så jätteviktigt. Jag och Malin ska träffas på skolan och plugga lite matte istället :) Sen klockan tre ska jag träffa min uppsatsgrupp så ska vi skicka in den preliminära rapporten till vår handledare.

Det var soligt och fint imorse men nu har det dragit ihop sig, typiskt. Bara för att jag tog kjol.. Klurar även på vad jag gjort av min kamera, var ett tag sen jag såg den nu och skulle vilja ta lite bilder och lägga in, hrm.. Får helt enkelt leta reda på den!


 I miss you guys!!!!!!
(och jaa, dags att fixa utväxten?)

Hemmakväll

Inlägget skrevs: 2008-10-09 i: Frida Emelie Klockan: 23:49:50 Kommentarer 0
Har sovmorgon till tio imorgon, sweet. Har dock inte bestämt mig för om jag ska gå eller inte än, mina vänner är ute och super ikväll så lär väl knappast se dem där. Själv stannade jag hemma, sparar lusten och pengarna och har istället myst ner mig framför två filmer, det passar mig perfekt så här i höstrusket :)

Nu är det i alla fall läggdags, mina ögonlock är tunga som bly och min kropp skriker efter sömn.

Sov gott!

En stor fet

Inlägget skrevs: 2008-10-09 i: Frida Emelie Klockan: 18:40:22 Kommentarer 0
...Råtta!

Imorse såg jag en råtta för första gången. Som tur var det ett fönster mellan oss, annars hade jag skrikit och hoppat högt! Visst vet man att det kryllar av råttor här (inga små skogsmöss inte) men jag har varit skonad från att se dem. Man vet även att det kryllar av kaniner (de anses som skadedjur här) och det har jag faktiskt sett men oh, det är en mycket trevligare syn. I alla fall. Imorse tittade jag ut för att se om smhi:s väderleksrapport stämde och så ser jag i ögonvrån hur något brunt kommer smålunkandes från mitt vänstra synfält. Det springer in under cyklarna de rensat och lagt vid en rabatt och sen springer den rakt mot mig. En fet, stor, ful brun råtta. Om jag skulle uppskatta skulle jag säga att den var 2-3 dm lång (UTAN SVANS) och 1,5-2 dm bred. Jag kände mig illamående resten av morgonen..

Igårkväll ringde Emma mig, vi pratade i över en timme och det var hur mysigt som helst :) Hoppas det blir så ni kommer ner den 19e, saknar dig hun!!
Idag ringde Fanny också, lika trevligt :) Vi pratade också över en timme. Du får också se till att komma hit snart!! Och alla ni andra med för den delen!

Sovmorgon

Inlägget skrevs: 2008-10-08 i: Frida Emelie Klockan: 08:26:12 Kommentarer 0
Idag är ännu en dag med strålande sol! :) Det känns så mycket bättre då! Min stora fundering just nu är om man ska köra på jeans och mina varma, sköna uggs-liknande saker eller om man ska köra en satsning på chinos och tygskor. Den senare känns roligare eftersom det var hundra år sen men samtidigt kommer det säkert bli kallt idag då och då kommer jag frysa. Hrm, dagens problem som sagt.

Nu innan vi lunch har vi övning om den tredimensionella marken. Vi ska "titta" på hur marken där de gräver Norra Länken ser ut, vilka jord/bergarter som finns i vilka nivåer etc. Kanske inget och jubla och hoppa högt över marken för men det kan nog bli rätt så spännande ändå.

Sovmorgon måste vara det bästa som finns, love it! Även om det bara är en timme gör det stooor skillnad. Sen hinner man ju knappt bli hungrig innan det är lunch!

Uppiggande promenad

Inlägget skrevs: 2008-10-07 i: Frida Emelie Klockan: 20:58:36 Kommentarer 0
En promenad gjorde susen. Jag gick en runda på drygt tre kilometer, riktigt härligt var det. På vägen hem gick jag förbi Ica och köpte fullkornsbröd, fetaost, tomater och massa, massa frukt. Så nu har jag haft lite hemmamys. Kände mig nyttig också som trots mitt deppande lyckades hålla mig till icke-onyttiga saker (min första tanke var att jag skulle unna mig B&J's), så då kunde jag lyxa till med lite fetaost.

Imorgon har vi SBP hela dagen, det känns bra. Övning men ändå, inte alltför betungande. Hela eftermiddagen ska vi jobba med våra kursuppsatser, hoppas de fick mycket information på intervjun igår, annars är vi körda..

Nu har jag suttit och trixat lite med min blogg, inte helt perfekt på långa vägar men det känns ändå bättre än vad den gjorde innan. Ska snart börja göra mig i ordning för att sova, sen kika på ett avsnitt av Grey's.

Allt känns bara fel

Inlägget skrevs: 2008-10-07 i: Frida Emelie Klockan: 16:40:08 Kommentarer 0
Strålande sol, mysigt höstväder - men ändå känns allt bara fel.

Jag är less på att inte ha tid för annat än att äta, sova och plugga. Jag är less på att handla och hela tiden behöva komma på vad jag ska äta. Jag är less på att bo i korridor, det är äckligt att behöva plocka reda på andras grisrester när man själv håller snyggt. Jag är lite less på Stockholm - på alla avstånd, man kan inte bara ta en promenad för att hälsa på någon. Jag har stressknutar i axlarna och får huvudvärk varje dag. Mitt hår behöver klippas men inte för 500 kronor. Min sadel har åkt ner och jag behöver höja den men jag äger ingen skiftnyckel. Jag hinner inte träna, pluggar inte tillräckligt och ändå känns det som att plugga är det enda jag gör. Jag skulle vilja köpa ett träningskort men känner inte att det är värt pengarna. Varför ska allt här behöva vara så himla dyrt? Att få ett årskort för 700 kronor är lyxigt!

Allt går emot mig.

Det jag skulle behöva nu är att åka hem. Få en helg med mamsigull och bli riktigt ompysslad och bortskämd. Hade hoppats på att få träffa Zandra i helgen men hon är inte heller hemma. Typiskt. Pappa kommer ner men han har så mycket egna planer, en snabb fika på sin höjd lär han väl hinna med. Jag kan inte koncentrera mig på det jag gör för alla tankar som flyger runt i mitt huvud. Mormor blir sämre och sämre och det oroar mig. Jag vet att dagen kommer komma men jag vill inte inse.. Jag har ingen jag känner att jag verkligen kan prata med, inte om sånt som verkligen stör mig, därför bubblar allt bara upp mer och mer inom mig.

Nej, nu ska jag ta en promenad med iPoden och försöka rensa lite tankar.

Hösthängig

Inlägget skrevs: 2008-10-07 i: Frida Emelie Klockan: 07:35:06 Kommentarer 0
Idag känner jag mig riktigt, riktigt hängig. Jag vet inte vad det är frågan om.. :s Ont i kroppen, tung i huvudet, frusen och blä. Kan klaga hur mycket som helst men det värsta är att det inte spelar någon roll. Kapitlet i matten den här veckan är ju som sagt integraler, nåt jag aldrig sett förut, och ska jag ha en chans på kontrollskrivningen på måndag gäller det nog att ligga i. Usch.. Inte förrän febern kommer har jag tid att vara hemma. Och eftersom jag inte äger en febertermoter kommer den dagen inte infinna sig, förrän febern är så hög att jag inte orkar röra mig.

Idag väntar, precis som alla andra tisdagar, en heldag i matte. Ser inte framemot att sitta i V hela dagen, det är inte uppiggande att sitta i ett hus där det är iskallt. Är man inte sjuk blir man det efter en hel dag i V... Ska leta fram lite varma kläder att ta med, men det värsta är att det hjälper knappt. Helst skulle man vilja sitta i jacka med mössa och vantar, så illa är det..

Det ser ut att bli en solig dag idag igen, skönt :) Bävar mig dock lite för att cykla till skolan för det ser fortfarande himla kallt ut. Blir skinnhandskar och mössa på tror jag! Nej, nu måste jag skynda mig. Kom på att jag fortfarande har en lampa kvar att skruva bort från cykeln!

Ha en fin dag! /Cykelmekar-Frida ;)

Sol, sol, sol, sol, soooooooool :D:D

Inlägget skrevs: 2008-10-06 i: Frida Emelie Klockan: 16:16:15 Kommentarer 1
Sooooool :D

Kan nog nästan inte bli mer underbart! Idag har det varit riktig vårkänsla i luften, det är det fortfarande med för den delen! Runt femton grader varmt ute, strålande sol och klarblå himmel. Det kan inte bli bättre :D Vi hade KS imorse, nr IV på kapitel IV o V som vår lärare så fint skrivit. Det gick välan sådär, inte super kanske men jag hoppas på en 6-poängare i alla fall så man inte behöver oroa sig för den till tentan heller. Idag började vi med integraler, vet inte riktigt vad jag ska säga men det är nog inte riktigt min grej.

På väg hem från skolan fick Magda och Louise varsin cykel av en vaktmästare, lyckligt lottade. De hade haft rensning i ett bostadskvarter och jaa, Lelles cykel gick att pumpa däcken på men Magdas bakdäck har man inga större förhoppningar om. När jag kom hem mekade jag lite med min cykel, tog bort lampan och handbromsen efter de ändå inte fungerar efter cykelkuppen :/ Sen passade jag på att försöka höja sadeln igen eftersom den blivit lägre och lägre för varje dag. Äger dock ingen skiftnyckel så fick göra mitt bästa. Ska be papsi köpa en åt mig tills han kommer på torsdag, det borde han kunna sponsra mig med :)

Denna vecka är jag lyckligt lottad (läs: inte). Jag har nämligen städvecka i korridoren. Snusk. Så nu har jag precis gjort fint. Torkat alla köksbänkar, plockat ur diskställen osv. Det tråkiga är att så fort någon börjar laga mat kommer det se lika bull ut igen..

Skickade ett sms till Z förut också, hade sett framemot tacos-mys och fjällenplanering i helgen men inte då. Såklart ska hon bort till Basel på curling. Henne får man aldrig träffa.. Jag som är så gryyyymt sugen på tacos, även fast jag åt det i onsdags men men.

Idag blir det nog baconpastasås till middag. Det har jag laddat upp med så alla ingredienser finns i kylen. Blir knaperstekt bacon, champinjoner med grädde och spaghetti. Yummie :) Jag kan, jag vill, jag vågar! Eller helt enkelt, jag kan faktiskt om jag vill. Kvällens planer har jag inte riktigt bestämt än. Antingen ska jag bära ner de tre kartonger jag har kvar till förrådet (det är dags nu), eller ta en springtur eller plugga lite matte. Alla tre ting äro nödvändiga så vi får helt enkelt se vad det blir.

Känner jag mig rätt lär jag väl återkomma med uppdatering under kvällen också ;)

Hare!

Ett inlägg från Liljeholmskajen, min fristad

Inlägget skrevs: 2008-10-05 i: Frida Emelie Klockan: 17:15:21 Kommentarer 0
Klädde på mig rejält med regnjacka och gummistövlar och begav mig mot storasyster där jag nu befinner mig. Jag har löst något tal, kanske lite för lite men jag är på g. Nu väntar mat, fiskgratäng med potatismos - yummieeee :D:D
Sedan antar jag att det blir till att fortsätta räkna.

Börjar få lite hemlängtan nu, eller lite mammalängtan. Få sätta sig vid ett dukat bord. Känna värme och trygghet, att inte behöva göra allt själv. Kanske bortskämd men det måste man få vara ibland. All energi går åt att tänka på vad man måste handla, vad man ska äta, vilken matlåda man ska ta med sig etc. Jobbigt att komma hem, känna pluggstressen och behöva ställa sig framför spisen en timme (spisarna suger...). Men det är bara att vänja sig. Antar att jag är lyckligt lottad som har min lilla trygga borg här hos Johanna. Min fristad. Hon tar hand om mig, föder mig och försöker hjälpa mig med matten så gott det går. Det är lycka :)

Ska försöka ta mig hem till lilla mamsie någon gång framöver också, frågan är bara när man ska få tid och råd. Pratade med farmor idag också, det var himla mysigt :)

Nu ska jag hjälpa till det sista med maten!

Regnet det bara öser ner

Inlägget skrevs: 2008-10-05 i: Frida Emelie Klockan: 11:40:47 Kommentarer 0
Usch och fy.
Visst, det kan vara mysigt om man får kura ihop sig och mysa inne hela dagen men så är inte riktigt fallet. Den obligatoriska söndagsmiddagen hos Johanna hägrar och om ett par timmar är det bara att möta regnet.
Till råga på allt är jag dunderförkyld, damn it.. Helt slemmig i halsen och hostig, riktig rethosta. Inte passande. Måste vara frisk, frisk, frisk.

Annars känns det rätt bra här i mitt lilla krypin, fräschare än någonsin :) Frågan är bara hur länge jag kommer lyckas hålla det... Nu ska jag kila ut i köket och koka te och rosta bröd sen begrava mig i matten igen..

Sa jag förresten att det blixtrade både i förrgårkväll och igårkväll? Skumt..

Hur är ert väder idag? :)

Tidig kväll :)

Inlägget skrevs: 2008-10-04 i: Frida Emelie Klockan: 22:54:40 Kommentarer 0
Det var ett kärt återseende att träffa Anna! Vi kilade runt på stan för att hon skulle hitta sina jeans, ett par Miss Sixty på MQ, sedan blev det fika på Bellmans - både gott och mysigt :) Strax efter fem tog vi en promenad ner till Östermalmstorg och hon kilade till lägenheten medan jag tog tuben hem. Svidade om till mjukisoutfit, tog ett stopp förbi Ica och köpte en bamsepåse med karra och sen åkte jag till Louise där hon, Arvid, Malin, och Maria var. Eftersom de tre förstnämda tillbringat dagen i skogen med att plocka svamp var det svamp på menyn. Tro det eller ej men de hade plockat påsvis med kantareller och trattkantareller :) Så blev förrätt, toast med svampstuvning - mmm :D Och sedan till varmrätt blev det pasta med svamp- och skinksås. Riktig lyx :) Efter det kikade vi på Stjärnor på is eller vad det nu heter, underhållande! Sedan begav vi oss hem, jag, Maria och Malin eftersom alla var helt slut efter olika äventyr. Fick dock vänta på tuben 10 min vid Danderyd Sjukhus och sen ytterligare 6 min för mig och Malin vid Östermalmstorg men nu är jag hemma :)

Nu ska jag renbädda (orkade aldrig med det förut) sen hoppa i säng och sova. Imorgon satsar jag på att kliva upp vid halv nio och begrava mig i matteböckerna - wish me luck! Just, den bittra sanningen. Jag och Maria kom fram till att på den korta tid jag gått här har alla singlar hunnit bildat par och det lämnar oss två Härntabor (och Robmob då) ensamma i singelträsket. Time to act!

Grått och trist

Inlägget skrevs: 2008-10-04 i: Frida Emelie Klockan: 13:05:10 Kommentarer 1
Puh.
Precis blivit färdig med det mesta av städningen. Dammat, plockat och dammsugit. Känns betydligt fräschare nu vill jag lova! Tror inte att den som bodde här innan hade flyttstädat ordentligt.. Nu är det bara kvar att bädda sängen men det gör jag senare, vill skaka täcke och kuddarna först.
Hunnit med att prata lite med Elin på msn också, det var mysigt. Och vi KOMMER kunna ses stumpi! Frågan är ju bara när nu när jag är i Stockholm och ni snart flyttar till Trondheim på riktigt. Jag får helt enkelt undersöka om det går att hälsa på er ;) Göra stan osäker en gång för alla!

Nu ska jag hoppa in i duschen och sen kirra lite mat. Ska försöka få tag på Louise, Magda och Maria inför kvällens planer också och se hur alla har tänkt det. Blir i alla fall en hellugn kväll, njuuutbart.
Halv fyra ska jag möta upp Anna och gå och fika :D Ska bli mysigt att träffa henne igen, det var bra många veckor sen nu!! Innan det ska jag även försöka kolla lite på derivator och Newton-Raphsons metod så det är bara att öka takten.

Idag är det grått och molnigt, hur är vädret i Härnan?

PUSS :D

Så var en kväll med tvättstugan avklarad

Inlägget skrevs: 2008-10-03 i: Frida Emelie Klockan: 21:28:32 Kommentarer 0
Interesting, huh?

Blev en lång eftermiddag på skolan eftersom vi hade övning i samhällsbyggnadsprocessen. Vi skulle räkna ut hur mycket kväve och fosfor som kommer in i olika typer av hushåll och hur mycket som sedan stannar kvar i reningen och åteförs till det slutliga utsläppet (bidrar till övergödda sjöar och hav). Rätt intressant faktiskt, men ingen dröm att behöva stanna på skolan till fyra.. Skippade "after school" på SysteroBror och cyklade istället direkt hem. Plockade ihop smutskläder, skrev en matlista ända in på nästa vecka och så gick jag och handlade. Vuxenpoäng till mig :D

Tvättningen har gått finnemang, hade hela tvättstugan för mig själv också vilket var gött. Hade jag vetat det hade jag dock tvättat alla mina tre maskiner med detsamma. Nu är det gjort och jag bokade tvättid om en och en halv vecka igen, tisdag den 14e närmare bestämt (ännu mer vuxenpoäng!).

Nu ska jag försöka sortera lite papper sen dricka massa juice och te och titta på en film. Börjar bli förkyld och det är inte önskvärt. Imorgon bitti ska jag försöka mig på en rejäl städning där dammtorkning, listtorkning och rensning av brunnen i badrummet inkluderas.. Men det får vänta tills morgondagen.

Nu ska jag njuta av att det äntligen är helg och andas in fräschheten från min rena tvätt :D


Hoppas allt är bra i Härnan!
and everywhere else...

Snart har ännu en vecka passerat

Inlägget skrevs: 2008-10-02 i: Frida Emelie Klockan: 17:53:20 Kommentarer 0
Gött, gött, gött. Ännu en skolvecka har rullat förbi och det är snart helg :D:D
Har nyss ätit lite, slog på stort och gjorde laxpytt :) Passade även på att byta frysfack, till ett i den nya frysen då jag såg ett som var helt tomt och stod och väntade på mig!

Såg precis att vi inte börjar förrän 10.15 imorgon heller, GULD!
Sovmorgon är alltid uppskattat :) Borde sätta mig och plugga lite matte nu men ska försöka städa lite först. Fixa i ordning tvätten också eftersom jag lyckats få det fenomenala tvättpasset 18.30-21.00 imorgon.. Inte så roligt men inte så mycket att göra åt, var glad att jag ens fick tag på en tvätttid!

Dagen idag har segat sig fram. Ville inte kliva upp imorse så släpade mig upp fem över sju. Gjorde frukost och matlåda och tog bussen till skolan eftersom jag lämnade cykeln där igår. Haft matte hela dagen och jag har inte jobbat i många knop. Vi hade möte med DKP på lunchen också, fick lite tips inför ettans fest vi ska anordna och så där. Ska komma på ett bra tema tills imorgon, SÅ HAR NI NÅGRA IDÈER, RING!!!

Nu blire ihopplockning sen matte. That's life.
2010
Januari . Februari . Mars
April . Maj . Juni . Juli . Augusti September . Oktober
November . December

2009
Januari . Februari . Mars
April . Maj . Juni . Juli . Augusti September . Oktober
November . December

2008
Januari . Februari . Mars
April . Maj . Juni . Juli . Augusti September . Oktober
November . December
Bloggdesign . Dagen i bilder
Filmer . Fotografier
Frida Emelie . Slöserier
Träningsdagbok . Tänkvärt
Önskvärt