I brist på skrivlust

Inlägget skrevs: 2008-12-27 i: Frida Emelie Klockan: 12:18:36 Kommentarer 1
Bjuder så länge på en bild från juldan.


Såhär dagen efter

Inlägget skrevs: 2008-12-25 i: Frida Emelie Klockan: 13:51:10 Kommentarer 0
Julafton var supermysig med allt vad det innebär. Det blev julspel, fika hos farmor, Kalle Anka, julmat, promenad, pusselläggande och självklart julklappsöppning innan kvällen avslutades med Mamma Mia. Helmysigt :) Just nu känns det som att alla andra ligger och sover, själv blev jag uppdragen klockan nio. Hunnit med att åka ett par kilometer längdskidor, duschat, ätit lunch och tagit en powernap.

Nu har jag lite smått panik. Får inte tag på Emma som har min biljett inför kvällen (hon sover kanske?) och om en timme ska jag åka ner till Linn för att sedan efter ytterligare 45 minuter kila iväg på juldagsmiddag. Så här sitter jag, nyduschad i kvällens klänning med funderingar vad man borde göra med håret, medan alla andra fortfarande kilar runt i sina nya sovkläder?

Ha en toppenbra juldag! :)

Mys med julpyssel

Inlägget skrevs: 2008-12-23 i: Frida Emelie Klockan: 22:01:40 Kommentarer 0
Idag har vi pyntat hela huset, kokat knäck, varit på sopstationen (och slängt tidingar sen i augusti och en massa annat skräp), julhandlat all mat som fattades, tittat på en mysig julfilm och sist men inte minst har vi julpysslat. Det är lite av en tradition, att vi köper små tomtar på panduro som vi målar och pysslar ihop. Dessa två förpackningar var kvar sen förra året men de blev himla söta! Vår gamla tradition var att vi pysslade på Lucia men nu får det bli dagen innan julafton helt enkelt. Haft tv:n på i vardagsrummet och lyssnat till uppesittarkvällen med Bingolotto. Nu kommer det jag väntat på hela dagen, att få smaka på julskinkan! Mums! Även om det blev julskinka hos farmor igår är det enda något speciellt med denna händelse :p


Slänger upp en bild på mina sötsöta skapelser.
GOD JUL!

Fullspäckat schema

Inlägget skrevs: 2008-12-22 i: Frida Emelie Klockan: 22:57:26 Kommentarer 0

Dagen har haft en hel del att erbjuda. Längdskidåkning (på tyvärr urusla spår..), letande efter min hjälm (som fortfarande inte är funnen), lunch med Linn (gudomligt gott!!), och massa julmat hos farmor. En riktigt trevlig dag med andra ord. Jag och Johanna har även hunnit med att se det första avsnittet i serien om Anne Hathaway och det sista av Maria Wern - Främmande fågel, båda lika bra.

Nu blir det sängen så man är redo för morgondagens äventyr. Jag ska bland annat hinna med att julhandla, ge mig ut på Bondsjöhöjdens elljusspår och pyssla färdigt med en julklapp. Sen får vi väl se om något mer hinns med. Det blir även till att klä granen, pynta huset, smaka första julskinkemackan och allt annat som hör till dan innan dopparedan.

 



Sov gott!


Home sweet home

Inlägget skrevs: 2008-12-22 i: Frida Emelie Klockan: 00:29:37 Kommentarer 0
Det är helt underbart att vara hemma och jag njuter som bara den. Igår blev det helvild fest, grymt roligt faktiskt! Är glad att jag bestämde mig för att följa med ändå. Trots att man inte var den fräschaste imorse var det helt klart värt det! Blev en sväng till curlinghallen med Linn för att titta på Bishop Arms final. Förlåt tjejer men vi klarade inte av segheten.. Lite roligare att titta på tv:n faktiskt när man får någon som kommenterar matchen.

Resten av dagen har tillbringats framför tv:n, precis som det ska vara. Hunnit med att titta på det tre första delarna av Främmande fågel, gullmamma hade sparat dem på boxern. Det sista ska jag se imorgon bitti så fort jag vaknat! Har även tittat på lite filmer.

Det bästa av allt är att det snöat nästan hela eftermiddagen! Om det slutar inför imorgon bitti och inte blir alltför varmt ska jag nog försöka åka ett par kilometer längdskidor, skön start på dagen! Sedan blir det lunch med Linn, som jag längtat efter Rutiga Dukens toast, de är baskimej oslagbara!

Sov gott!

Sista julshoppingen

Inlägget skrevs: 2008-12-20 i: Frida Emelie Klockan: 08:24:54 Kommentarer 0

Nu är jag uppstigen och redo för en mysig lördagsfrukost. Sedan väntar ett par timmars shopping i Birsta med mamma, ska bli mysigt. Hoppas bara på att det inte är alltför mycket folk, dock brukar det ju knappt märkas eftersom det är så stort :p Vi får hoppas på det bästa :) Ska fixa de sista små julklapparna sen ska jag nog skämma bort mig själv lite, det är jag värd. Något fint att ha på juldagen har jag i alla fall tänkt leta efter :)

Nu sitter Hanna på tåget hem från Trondheim, som jag längtar efter att träffa den tösen! Som drar till staterna 7 januari, shit majbritt!! Nu ska jag fixa mig så vi hinner åka i tid!


Puss!


Efterlängtade jullov

Inlägget skrevs: 2008-12-19 i: Frida Emelie Klockan: 12:33:18 Kommentarer 0
Är det inte helt underbart? :D
Som jag väntat på denna dag.

Nu är sista tentan skriven och nu väntar jullov fram till den 20e januari, guld värt! Som jag ska slappa! Ska inte röra ett finger i onödan. Bara äta massa god mat, bli ompysslad och ta härliga skogspromenader. Ska åka längdskidor också om det finns tillräckligt med snö. Ååh, det ska bli så underbart :D Att tentan gick king försämrar ju inte heller att det underbara. Inte heller att det fortfarande är 10+ biljetter kvar på min avgång medan de andra är fullbokade, kanske jag får fläska ut mig på ett eget säte? Lovely!

Nu ska jag packa det sista, göra ett städryck och sen bege mig mot Centralen, hellre där än timme för tidigt och slippa trängas än att komma tio minuter innan bussen går.

Ses i Härntan!

En liten julbonus

Inlägget skrevs: 2008-12-18 i: Frida Emelie Klockan: 21:22:41 Kommentarer 0
Woppidoo!

Kikade in på min internetbank för en liten stund sen och imorgon rullar 488,50 kronor in på mitt konto. Hur underbart är inte det för en fattig student så här i jultider? Lovely! Det är från när jag jobbade en och en halv timme på H&M och inventerade i början av november. Det var ju inte speciellt ansträngande och det känns heller inte helt fel med en liten julbonus!! :D:D

Nu är necessären packad och de sista par skor framställda. Känns gött! Har jag gott om tid att dammsuga imorgon innan jag ska röra mig mot bussen. Nu ska jag ta och sova så jag är riktigt utvilad till tentan!

Puss och godnat!

Ännu ett tråkigt inlägg om plugg

Inlägget skrevs: 2008-12-18 i: Frida Emelie Klockan: 17:01:11 Kommentarer 1

Som sagt. Ännu ett tråkigt inlägg men så är det om man har tentavecka nu in i det sista innan det ÄNTLIGEN är dags för det efterlägntade jullovet! Har suttit ett par effektiva timmar idag, så svårt att veta vad man ska koncentrera sig på bara. Numera är jag en hejare på att skissa varma respektive kalla tak och förklara skillnaden med dem. Kan även hur man ska ta hand om dagvattnet vid olika typer av mark och vad som kännetecknar ett brukssamhälle.

Innan jag ger mig för idag ska jag även kunna olika typer av avloppslösningar, kunna göra ekonomiska kalkyler och kunna lite om olika energisystem men det ska nog kunna gå. Sen får det som sagt gå som det går imorgon. Nu ska jag i alla fall göra i ordning lite välförtjänt middag, blir nog köttbullar och resterna från potatisen jag och Malin gjorde häromdagen. Sedan springer jag nog på affären en snabbis innan jag sätter igång med kvällens pluggande. Måste köpa färdkost och sen massa frukt och en chokladkaka att ha under de fem tentatimmarna.


Som en zombie

Inlägget skrevs: 2008-12-18 i: Frida Emelie Klockan: 06:23:17 Kommentarer 1
Det var nära att jag skippade tvättiden, jag var alldeles för trött helt enkelt. Till slut slet jag mig ur sängen tio i sex och nu är det snart dags att gå ner och tömma maskinerna. Skönt ändå. Att komma tillbaka utan att mötas av ett stort tvättberg. Och efter jag hängt tvätten behöver jag inte gå ner igen förrän halv nio så kanske lägger mig och slumrar ett tag till ^^

Sen väntar plugg, plugg och åter plugg. Den tråkiga men sanna vardagen. Fast så tråkigt känns det inte nu, ingen som orkar lägga ner någon riktig energi på den här sista tentan, man har ändå redan godkänt i kursen men men. OCH IMORGON ÅKER JAG HEEEEM - TJA LA LAAA! Ska bli så mysigt. Oh, längtas som en tok! Har även insett att jag nog är väldigt lyckligt lottad som har jullov 20e december till 20e januari, fick igår reda på att min kusin som läser till lärare i Karlstad får jullov på måndag och börjar skolan igen 12e januari. Ibland har jag turen på min sida ändå!! Nu ska jag koka en kopp te innan det är dags att kila ner i tvättstugan.

Imorgon, imorgon, imorgon :D

Malins födelsedag

Inlägget skrevs: 2008-12-17 i: Frida Emelie Klockan: 09:59:50 Kommentarer 2
Idag fyller min kära vän och klasskompis Malin 22 år, gammtanta. Därför ska vi träffas vid halv tolv och ta tuben till Medborgarplatsen för att möta Lelle och gänget och sedan luncha på någon mysig resturang. Det känns jättemysigt faktiskt, härlig uppladdning inför krysstentan klockan två också! Precis läst igenom delen om etik och moral en gång till, det är verkligen bara en massa luddigheter. Svårt att kunna sätta de som faktapåståenden också men men, ska hinna läsa igenom det en gång till innan det är dags att röra på sig.

Måste även kontakta fastighetsägaren.. Igen.. Återkommer senare ikväll om vad jag nu gjort för klantigheter. Nu är det endast två dagar till jag kommer hem till Härntan igen och älskade mamsiegull, mitt älskade hus och all mat :D (Jag vet Emma B, jag är ett fetto men det står jag för!)

Skrämmande

Inlägget skrevs: 2008-12-16 i: Frida Emelie Klockan: 22:28:00 Kommentarer 1
Helt ofattbart. Min kära vän Linn, som helt varit emot navelpiercing har nu själv införskaffat en - FÖR ATT HENNES DUMMA BOK säger det! Hur långt ska detta gå? Vad ska hon egentligen tvingas utföra för att ta sig igenom dessa uppdrag? Kommer hon ens vara samma människa efteråt som innan? Det återstår att se, jag väntar med spänning ;)

Hemmaplugg

Inlägget skrevs: 2008-12-16 i: Frida Emelie Klockan: 11:14:35 Kommentarer 0
Idag är det hemmaplugg, är ju faktiskt lättare att läsa i ensamhet. Skönt att kunna hämta sig en kopp te när man vill och dessutom hinna med viktiga saker när man behöver en paus i läsningen. Så idag ska jag försöka hinna börja packa lite, om jag nu visste vad jag vill ta med mig..

3 dagar!

Nu gäller det

Inlägget skrevs: 2008-12-15 i: Frida Emelie Klockan: 09:40:29 Kommentarer 0

Idag är det dags för första tentan. Matematiktenta. Envariabelanalys. Jag har praktiskt taget bott på skolan under helgen och jag håller tummarna för att det ska gå vägen. Lite tur skulle inte heller skada, hoppas på att de uppgifter jag känner mig säker på kommer. Dock brukar jag aldrig ha sån tur.. Nu har jag tittat igenom det en sista gång och precis duschat. Ska snart börja med matuppladdning och sen ta en promenad bort mot skolan. Har laddat upp med frukt och choklad också, kan behövas om man ska sitta och skriva i fem timmar. 14-19 är det som gäller.. Wish me luck!


My heart will go on med Studentbacken 21:s manskör

Inlägget skrevs: 2008-12-14 i: Frida Emelie Klockan: 02:31:46 Kommentarer 0
På något underligt sätt lyckades jag somna i allt oljud. Kanske de började avveckla? Att festen började dö ut? Knappast.. Just nu skulle jag bara vilja slå någon. Hårt. Jag vaknar av att en hel bataljon (så låter det) gormar "My heart will go on" och med tanke på att de började dricka innan klockan fyra idag (igår) är det allt annat än vackert. Nu har de gått över till lite Kristina från Dufvemåla, inte heller vackert. Om det fortsätter länge till kommer jag i fortsättningen vilja kräkas så fort jag hör någon av dessa, annars fina låtar. Inte hinnar jag mina öronproppar heller och det känns helt värdelöst och jag som ska kliva upp om drygt 5 timmar. Behöver min sömn!

Tror knappast det spelar någon roll om jag säger till heller, de är så upp i gasen så de skulle nog fortsätta i samma takt. Det bästa jag kan hoppas på just nu är att de snart däckar, vilket knappast lär vara troligt.. Och imorgon bitti ska jag leva om som aldrig förr när de ligger där och är bakis och jävliga. Sen ska han få sig en rejäl utskällning, ska man ha superfest kan man faktiskt säga till - så man i alla fall har en chans att fly fältet!!

Lugn lördagkväll

Inlägget skrevs: 2008-12-13 i: Frida Emelie Klockan: 22:59:33 Kommentarer 0
Den här kvällen har blivit hur lugn och skön som helst. Jag lyxade till och köpte kycklingfilé på min dyra ICA-butik sen blev det ugnstekt kyckling med ugnstekta potatis och grönsaker och beasås. Är nog den lyxigaste maträtten jag gjort sen jag flyttade faktiskt och grymt gott blev det ^^ Sedan slog jag på stort, bakade en hel plåt med supergoda Kärleksmums, tänkte ta med mig till pluggningen imorgon. Satt på skolan från halv tio till fyra idag, sen var man hyffsat slut i huvudet.

Nu skulle jag vilja bädda ner mig och sova tills klockan ringer åtta imorgon bitti, känns dock liite svårt. Nya grannen har fest, tror halva Borås är här - eller i alla fall 20 pers. Hur de får plats i hans lilla rum (som inte är större än mitt) är ett under. Fick dock påhälsning av två grabbar som satte sig i köket ett tag medan jag tittade på Harry Potter, deras konversationer var minst sagt skrattretande. Nu kör de någon form av SingStar därinne - jullåtar. Det låter faktiskt helt förjävligt och han har sån bas att det känns som att man stol vibrerar men det är ju lördag och bara lucia en gång om året så man ska inte vara gnällig. Kanske man ska ta och bjuda in sig själv istället? ;)

Lucia

Inlägget skrevs: 2008-12-13 i: Frida Emelie Klockan: 08:58:07 Kommentarer 3
Nu är jag nyäten och väntar bara på att Malin ska komma förbi. Hon har gått hemifrån sig (5 km) sen ska hon plocka upp mig och så ska vi gå sista vägen till skolan tillsammans. Sedan blir det matteplugg fram till två-tre i alla fall. Efter det får vi se hur pass mycket mer vi orkar.. Nu ska jag göra mig redo så jag är färdig när hon ringer!

Luciakonserten igår var hur mysig och bra som helst! Tyvärr blev det inga bilder eftersom vi satt lite dumt till för det.. Vi ska se till att detta blir en tradition nu och söndag den 13e december är redan inbokad! Jag och Malin köpte även varsin julskiva för en hundralapp, det kunde vi stödja dem med kände vi. Helt otroligt att tjejerna gick i 6an-9an också, fast det är klart, prestigen på skolan ligger ju rätt högt. Supermys var det i alla fall :)

6 dagar!

Skogsbärsyoghurt med müsli

Inlägget skrevs: 2008-12-12 i: Frida Emelie Klockan: 09:15:34 Kommentarer 3

Sitter och lyssnar på Coldplay och äter skogsbärsyoghurt med müsli. Gott, gott. Biljetterna till deras kommande konsert i Sverige är nu släppta. Kanske ska fråga Malin om vi ska gå, hon som var så bitter att hon inte hade biljetter när de var här i höstas. När jag ätit upp ska jag bege mig i regn/snö-slasket till skolan för att plugga matte. Sedan ikväll är den efterlängtade luciakonserten :)

7 dagar!


Svensson, Svensson

Inlägget skrevs: 2008-12-11 i: Frida Emelie Klockan: 21:40:36 Kommentarer 0
Precis tittat på senaste avsnittet av Svensson, Svensson. Trots att de inte är lika bra som de gamla avsnitten är det ändå en speciell tjusning över dem. Dessutom har jag kommit på att svtplay är toppen, bara att tippa på programmen då man själv har tid :) Synd att inte de andra kanalerna också har system som man kan titta gratis på, på TV4 tror jag man måste fixa ett abonnemang.. Snåljåpar!

Nu blir det sängen. Redovisning ett imorgon men satsar på tidigt gympass och att vara på skolan till nio för att plugga matte på förmiddagen. Måste även titta igenom min del så jag vet vad jag ska prata om. Sedan när vi slutar fyra blir det en stunds pluggande innan jag, Malin och Louise ska på luciakonsert vid Östermalmstorg. Ska bli riktigt mysigt fakktiskt :) Ska äta någonstans innan också, hoppas på någon mysig liten resturang.

Natti, natti! ^^

Detta förbenade regn

Inlägget skrevs: 2008-12-11 i: Frida Emelie Klockan: 07:47:37 Kommentarer 1
Idag regnar det, igen. Börjar bli måttligt less på regnet nu. Vem vill komma till skolan och se ut som en dränkt katt liksom? Njaee. Jag som verkligen hade planerat en promenad idag men inte om det regnar. Nä, får bli bussen helt enkelt sen en promenad hemöver. Baskimej. Sömnen lönade sig, grymt skönt var det! Känns lite bättre idag. Axlar och nackar är insmorda med Ormsalva så jag hoppas jag slipper ilningar och huvudvärk idag.. We'll see..

8 dagar!

Natti natti

Inlägget skrevs: 2008-12-10 i: Frida Emelie Klockan: 21:10:37 Kommentarer 0
Känner mig inte helt pigg ännu, dumma dumma kropp. Nu har jag haft lite välbehövd egentid. Rejäl rengörning och insmorning av ansiktet, tandborstning med tandtråd och munskölj, smörjt in axlarna med ormsalva så värken förmodligen ska dämpas och så fotsalva på fötterna. Alltid gött att få pyssla om sig själv :)

Eftersom förkylningen fortfarande hänger i kroppen känner jag mig helt slut nu och funderar därför på att bädda ner mig. Jag vill bara bli frisk nu, nu. Att alla mina krafter ska komma tillbaka så jag orkar med allt jag känner släpar efter.

Sleep tight!

Hoppas på en dag i lyckans tecken

Inlägget skrevs: 2008-12-10 i: Frida Emelie Klockan: 08:41:27 Kommentarer 0
Idag hoppas jag att turen är på min sida.
Vill inte ha ännu en dag med missöden.

Lyxigt nog har vi sovmorgon idag, börjar inte förrän nio så kunde sova en hel timma längre. Förkylningen känns bättre idag och febern som bortblåst. Kanske det har något att göra med att jag knappt rört ett finger de två senaste dagarna och sovit som en tok? Kanske, kanske. Idag väntar en hel dag med Samhällsbyggnadsprocessen. Det är föreläsningen och spårbilen och sen övning, antar väl att vi ska diskutera olika för- och nackdelar och massa blaha. Kan nog bli rätt intressant ändå och föreläsaren är bra. Dessutom är våran övningsassistens en riktig pudding på 25+! ;) (Skrattretande nog heter han Ingemar..)

Ikväll ville Zandra bjuda mig på middag men tyvärr var jag tvungen att avböja.. Känner att det måste bli en helkväll i matematikens tecken med tanke på att jag inte fått mycket gjort alls de senaste två dagarna.. Tentan är ju redan på måndag och tyvärr närmar den sig med stormsteg..

Nu ska jag bege mig ner mot busshållplatsen för att ta bussen till skolan, lat jag vet men är man sjuk så är man. Får vi sluta i någorlunda tid idag kan det däremot hända att det blir en uppfriskande promenad hemöver, det skulle vara något det :) Ha en fin dag!

9 dagar!

Min kropp säger sovdags..

Inlägget skrevs: 2008-12-09 i: Frida Emelie Klockan: 17:11:32 Kommentarer 0
Nu blir det ännu mera gnäll..

Min kropp är så trött och slut att jag inte vet vart jag ska ta vägen.. Tittat på Privileged, Grey's Anatomy och Gossip Girl nu, till det har det blivit en massa te och en skagenmacka. Jag är så trött så att jag bara skulle vilja bädda ner mig  men klockan är ju bara fem så det går inte.. Får försöka bita ihop en liten stund till.. Innan åtta kan man väl inte lägga sig? Även om man är sjuk? Tror jag ska hämta mig lite glass, det brukar vara gott när man är sjuk och febrig. Annars är min status nerdegad i fotöljen, osminkad, med tofs på huvet i mjukis och min "lazy"-smurttischa från Thailand. Är man sjuk så är man!

Just my luck, fortsättning

Inlägget skrevs: 2008-12-09 i: Frida Emelie Klockan: 11:03:02 Kommentarer 0
Olycksfågeln förföljer mig.

I all stress över avloppen och allt annat lyckades jag glömma att ta med mig matlåda till skolan. Jag gick därför ner till affären i tunnelbanan vid skolan för att köpa en sallad och ett par bananer. Gick till kassan för att betala - Köpet medges ej. Fuck. Hade glömt att jag fört över nästan alla pengar till mitt sparkonto, pinsamt. Fick säga att jag skulle gå ut och föra över pengar så han la undan mina grejer. Som tur var har mamma telesvar till mitt konto så efter ett telefonsamtal till henne hade hon fört över tvåhundra kronor till mitt konto. Under matteföreläsningen kände jag mig dock hängigare och hängigare så beslutade mig för att åka hem tio. När jag går förbi hyresvärdarnas kontor står det lappar på luckan (lediga idag pga kurs) - PANIK, PANIK, PANIK och jag kände hur kissnödigheten kröp sig närmre. Jag ringde journumret, som man inte kunde ringa på dagtid och möttes av en telefonsvarare.. I min panik gick jag ner för att leta efter ett annat nummer och i min lycka ser jag dem, på rökpaus!! De hade kurs här, ingen hade kunnat vara lyckligare än jag! Snäll som han var hämtade han en sugpropp och kom med ens. Han grejade på bra nere i duschbrunnen och sedan släppte det som en propp, lovely! Dock är inte stanken som efterföljde lika lovely men det kan jag ta!

Nu ska jag vila en stund sen försöka ta itu med lite matteplugg! Jag hoppas att oturen vänder snart.. Om man summerar allt som hänt det senaste dygnet är detta helt klart mitt sämsta dygn någonsin!

Just my luck

Inlägget skrevs: 2008-12-09 i: Frida Emelie Klockan: 07:13:43 Kommentarer 0
Det tar visst aldrig slut.
Jag är en olycksfågel.

Helt och hållet hopplöst känns det. Inte nog med att jag mådde världssämst hela dagen igår. Superless på att bli sjuk lagom till allt tentaplugg gick jag och la mig vid åtta. Trodde jag. Jag tvättade mig, borstade tänderna och gick på toaletten. Tjena, hej stopp i avloppet. Grymt less.. Var bara att dra på sig gummihandskarna, försöka tömma toan med en petflaska och sedan gräva. Utan vidare succé. Över natten hade nivån sjunkit men så fort man spolar är det ända upp till kanten igen. Som pricken över i:et blev det en hel bassäng när jag duschade imorse eftersom det inte rann undan där heller.. Nu är ett mail till hyresvärden ivägskickat så jag hoppas han fixar det under dagen, man måste ju för tusan kunna gå på toaletten!!

10 dagar!

Killing me softly

Inlägget skrevs: 2008-12-08 i: Frida Emelie Klockan: 07:29:50 Kommentarer 1
Oh my.

Kan knappt komma ihåg när jag var så här trött. Igår gick jag och la mig supertidigt, redan halv tio men dum som jag var läste jag ut en bok jag lånat av Maria i lördags. Detta resulterade i att lampan inte släcktes förrän halv tolv och eftersom jag fortfarande var så inne i boken kunde jag inte somna. Det fick jag ångra klockan sex när väckarklockan ringde.. Big times! Nu har jag i alla fall dragit mig ur sängen. Ska snart promenera bort till skolan, tänkte att en promenad kan ge lite extra energi. Som tur är tror jag vi slutar tolv idag. Dock har vi ju tre tentor nästa vecka så vi får se hur det blir..

Sjukling.. Igen...

Inlägget skrevs: 2008-12-07 i: Frida Emelie Klockan: 12:39:17 Kommentarer 1
Jag känner mig superhängig. Sträv i halsen, snuvig och vimsig. När man absolut inte har tid med det.. Som vanligt.. Tog nässpray, rinexin och echinaforce när jag vaknade vid halv nio och bestämde mig för att sova vidare. Skippade matteplugget på skolan och ska bege mig mot syster snart istället. De har adventsmys med hemmagjord glögg, julskinka och annat gott. Öppet hus från klockan ett och jag får inte komma alltför sent, man vet ju aldrig hur hungriga de som kommer är. Ska leta fram något halvfint och slänga på mig sen bege mig. Får se hur länge jag orkar stanna helt enkelt. Måste försöka plugga lite mer ikväll om kroppen orkar med..

12 dagar!

Lättnadens suck

Inlägget skrevs: 2008-12-06 i: Frida Emelie Klockan: 17:19:24 Kommentarer 2
JAAAAAAAAA! :D

Jag klarade krysstentan i moment 3. Var nästan helt säker på att jag skulle missat den, det var vi alla men icke. Känns så jäkla skönt! Jag som gått och oroat mig i nästan tre veckor och trott att jag skulle behövt göra om den 9 januari men icke. Niiice :D Nu gäller det bara att klara den sista nästa onsdag och sen tentan för alla moment den 19e sen jäklar är kursen avslutad och 15 hp är mina ^^ Weeey :D

Suttit och pluggat matte hos Susanna mellan elva och halv fyra. Det gick rätt bra faktiskt, trots att vi alla fick små psykbryt framåt slutet. Vi kilade en sväng på stan innan vi bröt upp också. Drottninggatan fyra en lördagseftermiddag när folk julshoppar är ingen höjdare.. Nu är jag hemma hos syster. Vid sex ska vi möta upp Johanna och Tobias för att äta lite indiskt, sen blir det en tidig kväll för mig. Senast halv elva imorgon ska jag vara på skolan för matteplugg..

Blev så glad när Linn ringde förut också. Eftersom jag inte kunde komma hem idag hade jag skickat ett kort och skrivit ett litet brev. Varken han eller orkade köpa present och skicka, om jag tar med den när jag kommer hem kan man lägga fraktkostnaden på presenten istället så det kändes som en mycket bättre idé :) Hon ringde i alla fall när hon läst mitt brev och sa att hon blev jätteglad och att hon fått tårar i ögonen när hon läst det, då vet jag att mina väl tilltalda ord blev bra.

Nu ska jag försöka läsa lite i en bok jag lånat av Johanna så att jag förhoppningsvis kan lämna tillbaka den ikväll. Hoppas alla ni hemma får en härlig fyllekväll, för jag antar att det är det ni ska pyssla med en lördagskväll som denna?

Linn halvvägs till 40

Inlägget skrevs: 2008-12-06 i: Frida Emelie Klockan: 09:57:07 Kommentarer 0
Måste även passa på att gratta min kära vän Linn som fyller 20 år idag!
Känns tråkigt att jag inte kan vara hemma och fira hennes stora dag men tyvärr måste Maclaurinpolynom och gränsvärden gå före denna gång.. Men om jag fått välja hade jag helt klart varit hemma!!

GRATTIS PÅ DIN STORA DAG GUMMAN!! :D

(förlåt.. fick återigen bli den hemska bilden eftersom hon inte skickat sina ännu..)

Viljestark

Inlägget skrevs: 2008-12-06 i: Frida Emelie Klockan: 09:32:35 Kommentarer 0
I did it!

Jag kanske inte är så lat när det kommer till kritan trots allt. Har precis kommit upp efter ett pass på gymmet. Pressade mig precis lagom men tog det lite lugnt med benövningar, vill inte få problem med mina knän igen.. Nu blir det en snabbdusch sen läsa lite i väntan på Malin. Sedan bär det av till Susanna. Kanske man ska försöka börja med ett litet träningspass varje morgon? Man kommer ju igång så himla mycket fortare i alla fall :)

13 dagar

Nerbäddad med en bra bok

Inlägget skrevs: 2008-12-05 i: Frida Emelie Klockan: 22:18:28 Kommentarer 0

Det blev att hela eftermiddagen/kvällen spenderades hos systeryster. Hon har varit sjuk sen i tisdags så jag åkte dit och tog hand om henne lite. Eller jag lagade mat, pitabröd med köttfärs och grönsaker och sen tittade vi på halva Madagascar 2 (efter halva filmen översattes talet till ryska!!). Kom hem för en halvtimme sen ungefär, fick vänta ett bra tag eftersom "en olyckshändelse" inträffat längre bort på linjen och tågen därför inte kunde gå som de skulle. Nu ska jag bädda ner mig och läsa, skönt :) Imorgon bitti satsar jag på att kliva upp klockan åtta och kila ner i gymmet. Sen blir det matteplugg hos Susanna med henne och Malin. Det kan nog bli bra det :) Så, god natt!


Lite fredagslyx

Inlägget skrevs: 2008-12-05 i: Frida Emelie Klockan: 14:12:43 Kommentarer 0
Tro det eller ej men idag gick jag både till och från skolan, I'm making progress! Hade en obligatorisk övning som gick sådär. Vi skulle svara på massa frågor om Elektricitet och Radio. När de expanderat, stagnerat etc. Inte så kul men nu är det gjort. När jag kom hem åt jag något jag inte ätit på länge - SKAGENMACKA!! :D Igår när jag var på affären inhandlade jag denna gudomlighet, som jag inte unnat mig sedan jag flyttade ner! Nu är det ju snart jul och då måste man få må lite extra :) Dock känner jag att ett besök till gymmet kanske skulle sitta fint, vet bara inte om jag ska låta min kropp vila till imorgon eller om jag ska ta tag i det idag. Det blir nog nu snart, så får det bli en långpromenad imorgon bitti :)

Annars är allt precis som vanligt. Jag längtar bort. Bort till sol och värme så man får bli brun och fräsch igen! Tittade igenom bilder från min och Emmas backpackerresa, TA MIG TILLBAKA!! Skulle kunna ge vad som helst för lite värme just nu, hua. Men det är bara att se framåt. Om det går som jag vill kanske det blir en USA-tripp senare i vår. Det skulle också funka :)

För övrigt har det varit byggpojkar här nedanför mitt fönster hela dagen. De håller på att bygga ihop världens ställning ovanför entrén, vad nu det ska vara bra för. Hoppas för mitt liv att de sen, nästa vecka, inte tänker börja hamra, spika och gräva innan klockan åtta på morgonen.. 

14 dagar

En välförtjänt paus

Inlägget skrevs: 2008-12-04 i: Frida Emelie Klockan: 21:41:10 Kommentarer 0
Nu har jag läst och läst och läst. Det tog inte alltför lång tid när jag väl kom in i det. Nu är hela etik och moraldelen avklarad, dock med frågetecken på de fyra sista frågorna men att jag lyckades svara på de första tjugofyra känns inte helt fy skam :) Tvätten är ren och lakanen manglade, kan nästan inte bli bättre! Har även bokat tvättid, så allt är rent och fräscht till jullovet. Känns inte så kul att åka härifrån och lämna kvar smutskläder heller.. Hade planerat att tvätta onsdagkvällen där men det var fullt så blir 06.00-08.30 torsdag den 18e istället. Lika bra det, kommer jag upp i tid och kan utnyttja hela dagen till att plugga inför samhällstentan vi har den 19e. Det känns som att det börjar rulla på lite med min motivation nu, bättre sent än aldrig! Kanske är det för att jullovet nu hela tiden kommer närmare och närmare.. Nu ska jag unna mig lite citronlakrits sorbet (eller glass?) som jag inhandlade idag. Till det blir det det nya avsnittet av Private Practice. Sedan ska jag sova :D

Dålig självdisciplin

Inlägget skrevs: 2008-12-04 i: Frida Emelie Klockan: 18:40:02 Kommentarer 0
Okej. Jag klarade inte av att hålla min självdisciplin. Självklart segade jag på och var tvungen att ta bussen imorse.. Duktig som jag är tog jag i alla fall en hurtig promenad hem, det borde väl räknas? Suttit och läst massa och fastigheter och ekonomi nu. Vad det är som styr hyror på lägenheter etc. Inte så jätteintressant och han som skrivit delen har använt sig av en massa konstiga ord som gör att man fastnar och då blir det bara jobbigt.. Känns bra att jag redan läst 1/3 av Etik och moral delen eftersom det är den svåraste.. Det är även den jag ska ägna mig åt resten av kvällen.. Nu ska jag plocka ihop lite smutstvätt, tänkte springa ner till tvättstugan och hoppas på att ett pass är ledigt :) Annars blir det upp 6 imorgon bitti för att försöka få ett pass då.. Suck :s

Vad i allsin dar

Inlägget skrevs: 2008-12-04 i: Frida Emelie Klockan: 07:04:33 Kommentarer 1
Vad har det flugit i mig?
Klockan är 07.02 och här sitter jag.
Färdigklädd, färdigsminkad och klar.

Ska snart gå och fixa i ordning frukosten som jag sedan ska avnjuta tillsammans med julkalendern. Det känns mysigt att titta på den på mornarna, som en bra start på dagen. Idag funderar jag, tro det eller ej, på att promenera till skolan. Vet faktiskt inte riktigt vad som flugit i mig. Men ska man börja ett hälsosamt liv måste man ju göra det fullt ut helt enkelt! Men vi får la se, innan det är dags kanske jag hinner ändra mig, som vanligt.. Men nu blir det frukost och julkalender :)

15 dagar

Deprimerande

Inlägget skrevs: 2008-12-03 i: Frida Emelie Klockan: 13:36:05 Kommentarer 2
Klockan är bara halv två och solen är redan på väg ner.
Den lyser så där guldigt gul över hustaken där borta.

Deprimerande. Man hinner knappt vakna förrän det blir mörkt igen. Visst är det mysigt med vinter men det hade inte gjort mig något om det bara fått vara lite, lite ljusare. Hade det varit en vanlig skoldag idag, och jag faktiskt varit i skolan hade jag inte hunnit hem förrän det blivit mörkt. Man tappar liksom all lust till att göra något överhuvudtaget när solen knappt är uppe. Man vill bara bädda ner sig och må gott. Tyvärr är det bara att bita ihop, snart vänder det!

Shame on me

Inlägget skrevs: 2008-12-03 i: Frida Emelie Klockan: 11:24:02 Kommentarer 1
idag kör jag en liten fuling. Det var värdelösa föreläsningar på schemat och dessutom slutar vi tolv. Planerade på att kliva upp och istället roffa åt mig en tvättid men icke, de var där båda två som skulle tvätta.. Typiskt när jag hade min lilla plan! Men nu är sängkläderna utslitna så det är lika bra att ta sig en svängom här med dammsugaren. Sedan ska jag kila ner på gymmet hade jag tänkt, enligt mitt schema att träna var tredje dag är det dags idag och jag känner mig faktiskt rätt så taggad ^^ Pumpa, pumpa, pumpa :) Kände dock att det blev lite hårt för mina knän sist så får ta det lite lugnare på benfronten idag tror jag.. Sen klockan tre ska jag träffa en vän på skolan för att plugga matte, feels good och jag hoppas komma en bit på vägen :) Ha en fin dag!

16 dagar

Ny granne på intåg

Inlägget skrevs: 2008-12-01 i: Frida Emelie Klockan: 15:53:51 Kommentarer 3
Nästan ända sen jag flyttade in har rummet bredvid mig stått tomt. Dock har jag inte klagat, det har ju varit lugnt och skönt (inte för att jag egentligen vet hur bra det hörs igenom).. En vecka efter jag flyttade in flyttade tjejen som bodde där ut och jaa, tills nu har det som sagt stått tomt. När jag kom hem, för tio minuter sen, möttes jag av en trevlig syn. FYRA killar i korridoren, de höll på att flytta in! Dock vet jag inte vem av dem så faktiskt ska bo där men ändå, alltid trevligt med lite nytt folk! Att de dessutom var svenskar (skäms jag vet) men det är toppen! Utbytesstudenter kan faktiskt vara a pain in the ass!! Nu ska jag fortsätta svara på instuderingsfrågor om etik och moral kring samhällsbyggandet. Ciao!
2010
Januari . Februari . Mars
April . Maj . Juni . Juli . Augusti September . Oktober
November . December

2009
Januari . Februari . Mars
April . Maj . Juni . Juli . Augusti September . Oktober
November . December

2008
Januari . Februari . Mars
April . Maj . Juni . Juli . Augusti September . Oktober
November . December
Bloggdesign . Dagen i bilder
Filmer . Fotografier
Frida Emelie . Slöserier
Träningsdagbok . Tänkvärt
Önskvärt