Fredagsmys

Inlägget skrevs: 2009-10-30 i: Frida Emelie Klockan: 19:13:17 Kommentarer 0

Fredagseftermiddagen resulterade i ett migränanfall och en vinglig Frida hemcyklande från skolan tjugo minuter innan övningens slut. Måste snart ta reda på vad det är för fel på mig..

Precis ätit middag, känns konstigt att äta själv när man i princip varit omgiven av folk dygnet runt den senaste veckan.. Blev i alla fall en kycklingklubba som mor skickat med och lite delikat ris med sötsur sås! Tror jag ska kika på Idol ikväll sen däcka tidigt ^^


En härlig höstdag

Inlägget skrevs: 2009-10-30 i: Frida Emelie Klockan: 12:10:25 Kommentarer 0

Idag är en riktig fin dag.
Fin men en aning kall.

Igår åkte jag till Mörby och mötte upp Therese som kom från jobbet. Väl hemma hos henne slängde vi ihop en svampsoppa och degade ner oss framför teven. Sedan blev det sleepover och fram med lyxmadrassen, jag sov som en gud! Imorse klev vi upp, åt frukost framför teven och tog en promenad in till Mörby, skönt och uppfriskande. Nu har jag degat ner mig ett tag och ska snart ta en promenad till skolan för att ha övning i rättskunskap 13-16, lite småsegt men sen är det heeeeelg :D


Ute strålar solen och det är underbart med träden som skiftar i gult, rött och orange.


Mörkt och rått

Inlägget skrevs: 2009-10-29 i: Frida Emelie Klockan: 17:33:15 Kommentarer 0

Så var man tillbaka i verkligheten, storstan.
Det var en aning upprivande att behöva åka
efter att ha varit uppe i Härnösand så länge.
Man önskar att man skulle plocka med sig er!

Idag väntade 3 timmar snabbgenomgång av rättsväsendet av en något överentusiastisk jurist. Det var mycket som gick in, är faktiskt ganska intressant, men efter två och en halv timme var inte koncentrationen på topp längre.. Ligger i sängen och läser igenom hans lilla bok nu, "Juridiken - en introduktion till rättsväsendet", än så länge är den inte sådär tokintressant som den kanske kan verka ;)

Måste ge en guldstjärna till Maria också, som jag fick köpa två böcker + alla hennes anteckningar av för en hunka, det är på tok för snällt!


Morgonshopping

Inlägget skrevs: 2009-10-28 i: Frida Emelie Klockan: 11:27:01 Kommentarer 0

Halvspontan-shopping måste vara det bästa som finns ^^
Igår var jag inne hos Emma på Åhléns och fick med mig lite prover.
Idag var jag inne och fick med mig en hel påse med produkter hem, prisvärt!



Tre-stegs rengöring, en bas som tonar ner det röda i huden och för att man köpte två produkter fick man en superfin presentbox, värd 705 kronor. Som hittat va? :)


Ett år

Inlägget skrevs: 2009-10-27 i: Frida Emelie Klockan: 15:32:46 Kommentarer 0


Idag är det ett år sen, ett år av mycket turbulens.
Igår var jag på kyrkogården med Sara och tände ett ljus i minneslunden för dig och farfar och idag ska jag och mamma tända ett ljus för dig ute.


Hemmets lugna vrå

Inlägget skrevs: 2009-10-27 i: Frida Emelie Klockan: 11:53:52 Kommentarer 0

Denna vistelse i Härnösand kan sammanfattas med ett ord:
LYXIGT.

Är så lyxigt skönt att få sova ut, umgås med dem man tycker mest om, få äta god mat varje dag och kunna köra runt i en bil. Jag har flyttat fram tillbakaresan ett par gånger nu. Från i söndags, till igår, till idag och nu åker jag inte förrän imorgon kväll. Insåg att vi bara hade en timme i skolan idag sen inga lektioner alls imorgon så bad Malin kursregistrera mig.

Nu ska jag om ett tag hämta upp Sara sedan blir det lunch på stan med Emma. Får se om lite småshopping kanske följer med hem också, min väska blir bara tyngre och tyngre av all mat mamma och pappa proppat på mig, men det är gött :)


Lugnet

Inlägget skrevs: 2009-10-22 i: Frida Emelie Klockan: 11:13:20 Kommentarer 0

Så skönt att inte ha några måsten, att få vila och pusta ut för en gångs skull.

Resan upp gick bra och vi körde på i ett sträck. Hemma väntade god pastasallad och mys med mamma innan det blev lite film och annat gotta nere på Norra Kyrko till Wallander-Prästen, inte så fasligt bra.. Idag tog jag en rejäl sovmorgon, vaknade för en halvtimme sen så antar att min kropp behövde det!

Om drygt en timme blir det lite mys nere hos farmor, sen ska jag träffa Sara och efter det bli det middag hos pappa. Känner på mig att det här kommer bli en bra dag :)


Två tredjedelar avklarade

Inlägget skrevs: 2009-10-19 i: Frida Emelie Klockan: 19:44:33 Kommentarer 0

Idag har jag avverkat två tentor, en powernap och lyxmiddag i form av tacos. Har även läst lite inför nästa tenta på onsdag men alldeles för lite om jag ska vara helt ärlig. Jag visste inte ens att man kunde vara så här trött i huvudet!

Hittat ett par overknee-stövlar på Skotrend som jag funderar på att unna mig, kan bara vara värd det? Dock står det bara att de "snart" kommer ut i butik så får hålla ögonen öppna och se vad de kostar. Så här ser de ut i alla fall.


Myskväll

Inlägget skrevs: 2009-10-18 i: Frida Emelie Klockan: 11:18:53 Kommentarer 0

Igår åkte jag från Studentpalatset via skolan (för att skriva ut ett par papper) hem till Therse. Det bjöds på fläskfilé och strips med gräddsås. Hemskt gott var det! Sedan hade jag köpt med mig en bamsegodispåse som vi smaskade på till Körslaget innan jag begav mig hemöver för att sova.

Imorse var jag återigen på Studentpalatset strax efter nio. Nu tror jag bestämt det är dags för dagens första kaffe och kanske någon av mina medhavda äggmackor? ;) Får se hur länge man orkar sitta kvar idag. Börjar kännas ganska okej med allt det teoretiska, är bara ett par räkneexempel och formler man måste lära sig som rinnande vatten...


...

Inlägget skrevs: 2009-10-17 i: Frida Emelie Klockan: 09:12:37 Kommentarer 0

Så var man tillbaka på Studentpalatset igen,
lika trött som när man lämnade det igår.

Tog i alla fall en promenad från Karlaplan till KTH i väntan på bussen så det gav en liten extra morgonkick. Ikväll blir det middag hos Therese så fram tills dess är det stenhårt plugg som gäller!


Grannar från helvetet

Inlägget skrevs: 2009-10-16 i: Frida Emelie Klockan: 22:08:36 Kommentarer 0

Ska alldeles strax slå igen datorn och böckerna för att sova. Och vad händer? Joo, grannen börjar som vanligt spela skyhög techno.. Tro hur detta ska gå..


No-lifer

Inlägget skrevs: 2009-10-16 i: Frida Emelie Klockan: 20:08:53 Kommentarer 0

Just nu känns det hemskt tungt, bara plugg plugg plugg. Kroppen skriker och säger ifrån. Trots att jag denna vecka somnat innan halv tio är jag inte ens utvilad då klockan ringer 7, då vet man att man jobbar hårt! Ryggen och nacken är som en enda stor muskelknut, det sliter enormt på kroppen att sitta vid datorn / skriva tio timmar om dagen.

Satt kvar på Studentpalatset till strax efter sex, sedan orkade jag inte mer. Köpte en kebabrulle på vägen hem och har unnat mig en två-timmars paus. Är helt färdig med geologifrågorna nu. Har geoteknikfrågorna kvar men tror att jag ska börja med frågorna i naturresursteori nu medan jag smyggluttar lite på Idol.

Trots allt slit känner jag mig faktiskt stolt över mig själv. Jag brukar inte vara så här duktig med plugget men den här veckan har jag suttit kvar flera timmar på skolan och verkligen fått något gjort. Har ni svårt med självdisciplin? Då är ett hett tips att sitta i tysta läsesalar. Tystnaden är så tråkig att det inte finns något annat att göra än att plugga ;)


Axplock av min vardag

Inlägget skrevs: 2009-10-16 i: Frida Emelie Klockan: 13:09:30 Kommentarer 1

Har suttit på Studentpalatset vid Odenplan sedan halv nio imorse. Elins besök blev inställt eftersom hon blivit sjuk så istället för att ha det som ursäkt och gå hem vid halv fyra har jag nu möjlighet att sitta kvar till halv elva då de stänger. Behöver jag säga att jag är trött i både huvud, nacke och axlar?

Ett axplock av det jag sitter och jäklas med just nu.
- känna till erosions- och avsättningsformer skapade av glaciärer (bl.a. isräfflor, drumliner, rullstensåsar, de geer moräner) samt förklara hur de bildats.
- kunna redogöra för rinnande vattens förmåga att erodera, transportera sediment samt de former och jordarter som därvid uppkommer.
- känna till erosions- och ackumulationsformer samt processer framkallade av gravitation.
- känna till begreppet ballast och naturgrus.
- kunna beskriva vattnets kretslopp i detalj.
- kunna ange vattenbalansekvationens huvudsakliga komponenter


Har 53 sådana satser, hemskt omfattande, plus 20 till mer tekniska jag ska lära mig och kunna som rinnande vatten. Som tur är har vi bestämt att ta lunch halv två så snart får jag ta mig en riktig paus!


Slutkörd

Inlägget skrevs: 2009-10-15 i: Frida Emelie Klockan: 16:55:00 Kommentarer 0

Helt trött och slut.
Ont i kropp och knopp.

Så är det när man intensivpluggar. Sitter på skolan där det är iskallt så har precis köpt mig en kopp te och till det blir det en liten kanelbulle. Back to glaciärerna.


Fullt upp

Inlägget skrevs: 2009-10-13 i: Frida Emelie Klockan: 21:04:20 Kommentarer 0

Skola 10-15 sen satt jag kvar på Kåren och pluggade till klockan sju. Behöver jag ens säga att jag är helt tom i huvudet just nu? Dessutom ställde jag mig och gjorde tre matlådor även fast jag hade middag färdig.

Har precis pratat med mamma om allt och ingenting, ska bli skönt att komma hem en sväng nästa vecka! Nu är jag värd en liten paus och för att titta på Desperate Housewives. Ska göra lite mysigt med tända ljus och koka mig en kopp te också.


Stormigt

Inlägget skrevs: 2009-10-13 i: Frida Emelie Klockan: 08:35:30 Kommentarer 0

Idag blåser det i princip storm i Stockholm och jag vaknade av att Zandra skickade ett sms att det snöade i Jakobsberg, tur att det tar ytterligare några veckor innan det kommer till stan ;p

Idag är det skolan 10-15 och sedan ska jag åka till Studentpalatset vid Odenplan för att plugga hela eftermiddagen och kvällen. De stänger 22.30 så man får väl se hur länge man orkar. Ju senare desto bättre!


Här kan ni hitta mig i eftermiddag.


Farväl till husdjuren

Inlägget skrevs: 2009-10-12 i: Frida Emelie Klockan: 22:47:21 Kommentarer 0

1. Senaste veckorna har mitt boende bara blivit äckligare och äckligare. Det började med att jag fick mjölbaggar i skafferiet och var tvungen att slänga diverse torrvaror.

2. Härom dagen då jag skulle möta Emelie och slänga sopor ser jag en råtta på 3 decimeter rassla till alldeles bredvid min fot. Behöver jag säga att jag ifrån mig ett grisskrik och sprang in igen?

3. Igårkväll såg jag en silverfiskinvasion på mitt badrum, 4 stycken i varierande storlek. Inte det man vill mötas av när man är morgontrött.

Så nu har jag gjort en grovrengöring av badrummet. Duschbrunnen var det äckligaste jag sett och Sara fick agera moraliskt stöd via telefon. Det är så mycket skit därnere att det blivit hårt som sten men efter tre kastruller kokande vatten ner i brunnen börjar den bli vit igen. Och när jag tog bort allt som låg i botten kom en stank som kan liknas vid lik, inte helt okej.. Nu hoppas jag att de små liven ska hålla sig borta annars får hyresvärd och anticimex rycka in och tätfoga och hälla ut något gift :p


Hängig

Inlägget skrevs: 2009-10-12 i: Frida Emelie Klockan: 18:33:36 Kommentarer 0

Snuva - check
Migrän - check
Hurven - check

Varför är det alltid något som inte måste klaffa? När man verkligen inte har tid smyger det sig sakta men säkert på. Stundom fryser jag, stundom känner jag mig varm och eftermiddagens migränanfall var inte att leka med. Nu ska jag koka en kopp kanelte och se om jag kan få kroppen på andra tankar!


Bättre än förväntat

Inlägget skrevs: 2009-10-12 i: Frida Emelie Klockan: 12:55:00 Kommentarer 0

Skrivningen gick mycket bättre än förväntat så det är skönt!

Nu är jag hemma och ska få i mig lite lunch sen väntar en 20-minuters powernap och sen intensivplugg.. Hoppas bara att självdisciplinen infinner sig. Har i alla fall bokat pluggdejt imorgon med Magda och Ingrid på Studentpalatset så det blir till att sitta hela eftermiddagen och kvällen, gilla läget liksom!

Plugg är tråkigt att läsa om men har inte så mycket annat att dela med mig av just nu, så här en vecka innan tentorna..


Natti natti

Inlägget skrevs: 2009-10-11 i: Frida Emelie Klockan: 22:47:14 Kommentarer 0

Toktrött och slut i huvudet.

Efter en hel dags halveffektivt matteplugg är det dags att sova så man är fit for fight inför skrivningen imorgon. Känns sådär faktiskt så blir upp vid 6 så man hinner gå igenom det sista. Om det nu går att sova, grannen spelar techno med världens bas..


Alltid lika underbart att lägga sig i en nybäddad säng!


Gårdagens Frida

Inlägget skrevs: 2009-10-11 i: Fotografier Klockan: 17:20:06 Kommentarer 1


This was me yesterday.
Med mitt nya halsband, halvlackiga tigts och ett par snygga high heels.


Söndagsplugg

Inlägget skrevs: 2009-10-11 i: Frida Emelie Klockan: 16:38:43 Kommentarer 0

Är nästan förvånansvärt pigg idag, lite trött bara. Var en rolig kväll, med förfest hos Filips killkompisar Matte och Christoffer med ett skönt gäng där det dracks och tittades på fotboll. Vi drog in på stan och hamnade först på en bar på Götgatan där vi dansade tjugo minuter tills de stängde och sedan rullade vi nedför backen och in på Snaps där vi blev ett tag innan det var dags att bege sig hemöver.

Idag har jag pluggat hela dagen, trist och jobbigt.. Var precis in på Elins blogg för att se bilder från deras lägenhet, superfin var den! Hon hade i alla fall skrivit att hon ätit pizza igår och det blev jag himla sugen på.. Ska nog unna mig det sen lite B&J's så jag klarar min pluggkväll, men en obligatorisk paus 20.00 för Ensam mamma söker är som vanligt inplanerad ;p


Nytt i garderoben

Inlägget skrevs: 2009-10-10 i: Frida Emelie Klockan: 10:43:03 Kommentarer 1

Igår när jag skulle åka hem från Maria ville jag låna en kofta eftersom jag bara hade åkt hemifrån med en tunn tröja och väst. Hon tog fram en och konstaterade att jag kunde få en, varpå jag frågade om hon inte hade något mer hon ville bli av med. Det slutade med att jag åkte därifrån med två Ica-kassar, med kläder jag fick samt några av hennes favoritplagg som jag får låna tills hon kan ha dem igen.

Här är lite av det nya i min garderob, underbart! :D

           


Uppe med tuppen

Inlägget skrevs: 2009-10-10 i: Frida Emelie Klockan: 08:48:57 Kommentarer 0

Vet inte riktigt vad som flygit i mig. Vaknade klockan 6 och var pigg men tvingade mig att ligga kvar tills klockan var åtta. Borde inte lördag innebära sovmorgon och toksvårt att kliva upp? Jag brukar ju alltid behöva dra mig själv upp ur sängen..

Kikat runt lite på klockor och nu ska jag ta och äta en ciabatta med salami&brie till frukost. Det kallar jag lördagslyx! :D


Min underbara macka jag åt till lunch igår ^^


Polis, polis potatisgris

Inlägget skrevs: 2009-10-09 i: Frida Emelie Klockan: 22:05:00 Kommentarer 0

Mötte upp Maria i stan vid halv fem då hon slutade för att styra kosan hem till henne. Stannade på Ica och köpte cola sen förbi en liten vietnamesisk mat för att köpa med oss lite wok. En polishelikopter började cirkulera runt, runt ovanför hennes område och efter en kvart var vi måttligt less och vad händer då? Joo, helikoptern står still precis ovanför Marias hus i tio minuter och mitt upp i det hela kommer en polisbil och kör runt gården och ställer sig sedan i korsningen med blåljus där den står i tio minuter.

Visade sig att det varit något rån vid färjeterminalen vid Slussen och efter polisjakt hade rånarna sen bestämt sig för att dumpa bilen i Marias hoods och därav denna uppståndelse. Tur att de fick tag på den ena rånaren, ett par hundra meter därifrån, innan det var dags för mig att pallra mig hemöver :p


Magda frågar

Inlägget skrevs: 2009-10-08 i: Frida Emelie Klockan: 16:43:52 Kommentarer 0

Känner du dig någon gång less och nedstämd? Har du frågor som du klurat på länge och vill ha ett svar på? Måste slå ett slag för denna blogg, som skrivs av min vän och klasskompis Magda. Den får dig lätt som en plätt på bättre humör, det borde finnas fler bloggar som denna!

Jag lovar att en titt förbi kommer få dig på ett bättre, skrattandes humör! (Klicka på bilden)


Höstmys

Inlägget skrevs: 2009-10-08 i: Tänkvärt Klockan: 08:14:10 Kommentarer 0


Den här hösten är en mysig och positiv höst.

En höst med tända ljus överallt. Att få kura ihop sig med en filt och en god kopp kanelte och kanske till det en nybakad bit äppelkaka.

Den fina prydnadsskuplturen i bakgrunden fick jag av Malin då jag fyllde 18 och den heter "Kept forever in your heart".


Kvällsavkoppling

Inlägget skrevs: 2009-10-07 i: Frida Emelie Klockan: 21:29:17 Kommentarer 0

Att vara på skolan 10-16 när man inte är van vid det kan vara rätt jobbigt. Speciellt om man har räkneövning på kolets kretslopp de tre sista timmarna, nästa så roligt som det låter! Då jag kom hem lagade jag storkok, köttfärs med kidneybönor och tacokrydda. Pricken över i:et blev hackade champinjoner, tomat, salsa och så ner i ett pitabröd :) Och det bästa under matlagningen var att bästaste Elin ringde från Umeå, saknar dig boobi! Var mysigt att höra hennes röst och nu väntar jag bara på bilder från deras nya lägenhet. Spääääääännande :D :D :D

Nu har jag tvättat av mig och bytt om till sovkläder.
Vattenkokaren är precis färdig så nu blir det en god
kopp kanelte, en bit underbar äppelkaka och ett par
sidor i min bok innan det är dags att möta John Blund.


Äppelkaka

Inlägget skrevs: 2009-10-06 i: Frida Emelie Klockan: 20:08:46 Kommentarer 1


Min fina äppelkaka som jag bakade i söndagskväll.


Tentastress

Inlägget skrevs: 2009-10-06 i: Frida Emelie Klockan: 19:41:44 Kommentarer 0

Tentorna närmar sig med stormsteg, 09.00 den 21 oktober går den första av stapeln och sedvanligt börjar stressen och ångesten krypa sig fram. Kanske väl tidigt men tror det kan vara bra, då har man två hela veckor på sig där man ger järnet! Och som det kan behövas, två kurser med totalt 80 diskussionsuppgifter man ska kunna för att få E! Det är sinnessjukt med tanke på att kurserna tillsammans motsvarar 12 hp.

Annars är jag inne i en sockerperiod, skulle man nog kunna kalla det. Jag har blivit en fena på äppelkaka, de blir bara godare och godare för varje gång! (2 sen jag kom tillbaka från Härnösand..) Igår fettade jag och Emelie med äppelkaka, svenska Hollywoodfruar, nachos, salsa och så lyxade jag med Ben&Jerry's. Något min mage fick lida för efteråt..

Annars rullar allt på. Igår blev det lite häng med Therese efter jag skrivit KS i matte. Käkade lyxlunch på Jensen's och sedan hittade jag äntligen en fin tvättkorg :D Och en dyr väska, som förmodligen kommer bli min inom en snar framtid.. Min är totaltrasig och ibland måste man få unna sig, eller?
Veckan och helgen kommer bestå av plugg, plugg, plugg. Med undantag av en eventuell stadstripp på torsdag förmiddag med Therese och sedan lite party på lördag eftersom hon fyller 20 på söndag, kan bli intressant ;p

2010
Januari . Februari . Mars
April . Maj . Juni . Juli . Augusti September . Oktober
November . December

2009
Januari . Februari . Mars
April . Maj . Juni . Juli . Augusti September . Oktober
November . December

2008
Januari . Februari . Mars
April . Maj . Juni . Juli . Augusti September . Oktober
November . December
Bloggdesign . Dagen i bilder
Filmer . Fotografier
Frida Emelie . Slöserier
Träningsdagbok . Tänkvärt
Önskvärt