Surprise, surprise

Inlägget skrevs: 2009-03-31 i: Frida Emelie Klockan: 16:13:26 Kommentarer 0
Kommer inte hem på fredag utan redan imorgon kväll! Därför väntar nu snabb packning, middag hos syster och renskrivning av fysikprojektet! Eftersom Susanna ska åka till Marocko på torsdag morgon och vi ändå var tvugna att göra klart fysikprojektet idag så blev jag och Malle lediga på torsdag. Missar en lektion på fredag morgon men det är inte hela världen. Neej, jobba på var det.


Snart hemma :D

Vår, värme och sol :D

Inlägget skrevs: 2009-03-31 i: Frida Emelie Klockan: 08:19:04 Kommentarer 0
Igårkväll när jag kom hem vid halv sju var det fortfarande ljust ute, det känns så underbart nuförtiden! Jag var supertrött efter en heldag i skolan och beslutade mig för att ta en tupplur vid sju.. Vaknade halv tre.. Var bara att kliva upp och byta om till sovkläder och sen lägga sig igen :p

Idag väntar programmering och sen middag hos Johanna ikväll. Gött, göttigöttgött :D Nu ska jag packa ner datorn och böckerna så jag hinner med fem i bussen :p Kommer även bli underbart vårväder idag :D

Helmysig kväll

Inlägget skrevs: 2009-03-29 i: Frida Emelie Klockan: 18:14:24 Kommentarer 0

Kvällen hos Zandra var supermysig. Det blev tacos och vin med henne, Johan och Peter till Robinson och därefter fotboll, trots att vi höll på att somna hela matchen. Därefter däckade jag som en sill, under Henke Larsson ;)

Imorse hade jag varit fast besluten att kliva upp tidigt men icke.. Vaknade vid åtta sen somnade jag om och klev inte upp förrän strax innan elva, vilket innebar tolv eftersom man ställde fram klockan idag. Blev godfrukost och sen började jag bege mig in mot stan. Åkte direkt till Maria där Johanna också var och satt och surrade ett tag innan jag begav mig en sväng till Ica och sedan hem igen. Håller på att plocka ihop lite nu, sen tror jag att Malin kommer förbi på middag.

Nu ska jag fortsätta med städningen och lyssningen av Luftslottet som sprängdes.


På väg till Zandra

Inlägget skrevs: 2009-03-28 i: Frida Emelie Klockan: 16:44:25 Kommentarer 0
I eftermiddag började jag packa och det kommer helt klart bli trubbel att få med sig all packning.. Har bestämt mig för att jag ska försöka få tag på en flygbiljett upp, vore lyx. Eller måste man ha pass då? Jag har inte den blekaste var jag har mitt pass, nästan så jag tror att det är hemma i Härnösand och dessutom tror jag att det går ut i år :p

Sara ringde också så vi satt och pratade ett bra tag, lika mysigt som alltid :) Blir så avundsjuka på alla som åker iväg. Nu har hon och Anna också bokat resa till Bangkok och åker den 6e, tur att jag hinner hem och säga hej i alla fall :) Nu har jag gjort mig redo och ska snart bege mig ut till Zandra. Det blir tacos och vin, skulle även tippa på att det blir fotboll :p Tar med mig grejer så jag kan sova över också om jag inte orkar ta mig hem inatt :p Ser framemot en supermysig kväll :)

Vilket äventyr

Inlägget skrevs: 2009-03-28 i: Frida Emelie Klockan: 13:07:19 Kommentarer 0
Hela dagen igår var som ett stort äventyr :)

Jag begav mig med pendeltåg och buss till Arlanda och eftersom Emma och Fredriks tåg var en timme försenat fördrev jag tiden med en Hänt Extra och cola på donken. Det var himla kul att träffa dem och vi hängde till sex någon gång då det var dags för dem att checka in, önskar att det var jag som var på väg!!

Sedan begav jag mig tillbaka. Gick ut vid inrikes där jag trodde att bussen skulle gå men icke sa nicke, den raceade förbi mig i ilfart. Så fick bege mig på en liten upptäcktsfärd, in i ett parkeringsgarage, in på Arlanda igen och sen ut och där hittade jag den efterlängtade bussfickan. Sedan blev det buss till Märsta, pendeltåg till centralen, tuben till Tekniska och sen Roslagsbanan till Ösby. Där väntade Malin med en mössa och vi tog en promenad till Mörby för att handla gotta. Det jag inte räknat med under dagen bara var att det nu låg en decimeter blötsnö på marken och jag hade tygskor.. Dress for sucess helt enkelt!! Blev i alla fall en mysig kväll med ananas, vindruvor, godis och Let's Dance och jag hejade på Magnus hela vägen igenom! :D

Idag tog jag en lång sovmorgon, otroligt skönt :) Nu ska jag börja lägga fram lite grejer inför hemresan nästa helg, måste se hur mycket jag måste kunna ta med mig osv eftersom skidkläder och allt också ska med.. Lika bra att börja i tid :)

Fredag, fredag :D

Inlägget skrevs: 2009-03-27 i: Frida Emelie Klockan: 11:34:34 Kommentarer 0
KS:en imorse gick inte sådär jättebra faktiskt.. De flesta tyckte att den var himla svår.
Nu är jag hemma och laddar om.
Klockan 15.09 kommer Emma och Fredrik till Arlanda och gissa vem som ska stå där då? :) Ska bli så mysigt att träffa Emma :D Och lite roligare för min egen skull att träffa henne innan hon åker en månad till Thailand ;) Det kommer bli ett litet äventyr. Pendeltåg till Märsta och sedan ska det gå bussar därifrån. Så länge jag har med mig iPod och en bok är det nog ingen fara :)

En soldrogad Frida, bild från igår.

DKP-middag

Inlägget skrevs: 2009-03-26 i: Frida Emelie Klockan: 22:44:27 Kommentarer 0
Måste verkligen säga att middagen blev över förväntan!
Trevligt sällskap, god mat och ett glatt humör!
Och så lite öl och vin förstås.

Vi fick en utsökt middag bestående av bruschetta med tomat och vitlök till förrätt, entrecote potatisklyftor och sallad till varmrätt och helt utsökt strudel med choklad och aprikos i och glass till efterrätt. Hade knappt kunnat bli bättre!
Nu är jag toktrött så ska gå och däcka med detsamma :)

Redo för middag

Inlägget skrevs: 2009-03-26 i: Frida Emelie Klockan: 17:34:14 Kommentarer 0
Nu är jag redo för middag!
Ska bege mig mot skolan och möta upp Magda, vi är inte helt säkra på var vi ska.. Nog för att vi borde hitta på campus men icke. Ska vara i Kröken, något av de små köken/rummen i kårhuset och där brukar vi ju inte hänga så ofta. Hoppas på att det blir en riktigt trevlig kväll :)

Frida Special

Inlägget skrevs: 2009-03-26 i: Frida Emelie Klockan: 16:16:49 Kommentarer 0
Men jaaa :D

Fick brev från skatteverket idag och ska få tillbaka en rejäl hacka, känns otrligt skönt för en fattig student och pengarna kommer anlända precis lagom inför sommarens alla festligheter! Fortsatt härligt väder idag! Satt till och med ute en sväng på rasten och gottade oss i solen.

Nu ska jag äta en fetaostmacka tänkte jag, mums :) Var tvungen att köpa en burk igår då mina älsklingar bara stod där i hyllan! Mitt Ica har inte min fetaost, så var ju tvungen att passa på! Sedan blir det fortsatt matteplugg inför morgondagens KS. Klockan 18 ska jag infinna mig på skolan för den efterryktade och efterlängtade DKP-middagen, vi ska äntligen få ett pris (annat än att ordna en sittning med tre-rättersmiddag för 160 pers) för att vi vann nolleuppdraget!! Dock känner jag mig lite smått skeptiskt men men, mat är väl alltid mat?


En underbar bild, hittade den längst bak i bildarkivet.
Mm, got to run!!

Ännu en underbar dag

Inlägget skrevs: 2009-03-26 i: Frida Emelie Klockan: 08:41:07 Kommentarer 0
Ännu en underbar dag.
Strålande sol, klarblå himmel.

Jaa, tror ni börjar fatta vad jag försöker få sagt vid det här laget. Det är skönt helt enkelt. Idag går vi bara 10-15 också, underbart. Först två timmars fysikföreläsning och sedan två timmars fysikövning. Nu ska jag ta och hämta våffelsmeten och fixa lite lyxfrukost åt mig! :)

Marley & Me

Inlägget skrevs: 2009-03-25 i: Frida Emelie Klockan: 21:21:28 Kommentarer 0
Njaa, vet inte riktigt vad jag ska säga faktiskt.
Inte sådär toppenbra som jag trodde..

Har i alla fall haft en toppenmysig eftermiddag! Blev promenad till Fältöversten med Emelie för att handla och leta ett våffeljärn - ALLA var slut.. Så blev en promenad hem, lastade in i kylen och sen till Expert. Blev ett dubbeljärn för 600 kronor, lite dyrt men det var det värt. Blir till att äta mycket våfflor framöver :p Goda blev de i alla fall, speciellt med hallonsylt och glass och blev massa smet över så kanske bli en vrålfrukost för mig ;)

Nu har Emelie precis begett sig hem och jag ska läsa lite och sen sova hade jag tänkt så, god natt :)

Rallybrudar

Inlägget skrevs: 2009-03-25 i: Frida Emelie Klockan: 14:43:46 Kommentarer 0
Jäklar, vilken skön film!
Tror det är en film som morfar skulle älska, han körde rally med sin bror för er herrans massa år sedan. Tror jag ska ta och bränna ut den så vi kan titta på den i fjällen till påsk.

Nu är Emelie på väg hit. Det blir promenad i det ljuvliga vädret och sedan eventuellt lite våfflor. Problemet är bara att jag inte äger något våffeljärn men man kanske ska köpa sig ett? Jag fick ju presentkort på Åhléns då jag fyllde år och pengar av både pappa och farmor så det kanske vore en bra grej :) Sedan röstar jag för att vi tittar på någon film, håller på att tanka ner Marley & Me, hoppas att den går ner och att kvalitet inte är supertaskig. Emelie ville se något lättsamt och det känns defenitivt som en film som passar in i den klassen! :)

Nu ska jag plocka ihop lite underkläder som hänger på tork lite överallt, så det är riktigt snyggt tills Empan kommer :D

Inrökt

Inlägget skrevs: 2009-03-25 i: Frida Emelie Klockan: 09:30:52 Kommentarer 0
Igårkväll när jag tittade på film kände jag att det började lukta mer och mer rök. Efter ett tag pallrade jag mig ut till köket, där det inte luktade ett skvatt. Lukten måste ha kommit från våningen ovanför eller nedanför men den var olidlig! Inte mysigt att somna in och sniffa som brandrök.

Idag är det riktigt fint väder.
En minusgrad, strålande sol och klarblå himmel.
Är det inte gött så säg? :)

Härligt väder

Inlägget skrevs: 2009-03-24 i: Frida Emelie Klockan: 13:29:39 Kommentarer 0
Blå himmel, strålande sol och bara någon minusgrader.
Underbart, underbart.

Att det blåser orkan (nästan) är väl något man snällt får se förbi. Varit tre timmar på skolan nu på förmiddagen. En timmes föreläsning och två timmars programmering, det går framåt. Sedan gick jag hem, inget obligatoriskt i eftermiddag så suttit och försökt klura lite mer på mitt program men nu börjar det bara jäklas för mig..

Ska snart fixa lite lunch sen funderar jag på att ta en tur ner till gymmet, det vore gött. Ja, så blir det nog. Måste bara tvinga mig själv iväg för har en känsla av att jag kommer bli himla seg efter lunchen.. Wish me luck!

Lugn kväll

Inlägget skrevs: 2009-03-23 i: Frida Emelie Klockan: 21:41:03 Kommentarer 0

Det har känts som en tuff dag idag. När jag kom hem skulle jag vila en stund och självklart blev det över en timme och jag blev helt seg.. Har inte gjort många knop efter det. Tittat på sista avsnittet av 183 dagar, fick ett märkligt slut måste jag säga, och nu tittar jag på CSI.

Imorgon väntar programmering, förläsning och labb, 9-12 och sen håltimme till klockan 3. Känns himla drygt måste jag säga. Speciellt eftersom vi bara fyrtiofem minuters föreläsning mellan15.15-16, känns liksom lite smått onödigt. Det får morgondagen utvisa helt enkelt :)

Det är bara drygt en vecka kvar till påsklov också, det ska bli otroligt skönt :D Skönt att få komma hem och skönt att få åka iväg till fjällstugan och må gott. Och efter lovet är det bara 6 veckor kvar i solen, jäklar vad tiden går fort! Jag har snart avverkat mitt första år av en fem års lång utbildning. Det känns nästan lite skrämmande vad tiden gått fort!!


En morgon i tvättstugan

Inlägget skrevs: 2009-03-23 i: Frida Emelie Klockan: 09:28:38 Kommentarer 0
Imorgon var jag duktig och tog mig upp klockan sex, även fast vi har sovmorgon. Tog mig ner till tvättstugan och tvättade tre maskiner, manglade lakan och grejade på och nu är jag precis färdig. Dock hann inte allt torka, var fel på en torktumlare, så hänger grejer på tork lite här och där i lägenheten men känns ändå underbart. Tror inte jag tvättat på tre veckor :p

Är grått och trist väder ute med ett tunt lager snö, vad hände med våren egentligen? :s

Flickan som lekte med elden

Inlägget skrevs: 2009-03-22 i: Frida Emelie Klockan: 13:11:09 Kommentarer 1
Idag blev det visst en lång sovmorgon, tog mig precis upp ur sängen :s Jag borde skämmas, om det faktiskt inte var så att jag låg och sträckläste ut Stieg Larssons:s andra bok - Flickan som lekte med elden, igår och var färdig någon gång vid fyra imorse. Jäklar vad bra den var! Nu är det bara att vänta tills syrran kommer hem från Österrike så jag kan få låna den tredje boken :)

Pizzan igår blev grymt god :D Men efter en hel dags stökande hit och dit var vi båda otroligt trötta så jag begav mig hemåt redan vid tio. Fick med mig massa pizzabitar hem också, det är nice :)

Vid tolv igår ringde Linn som stött på min mamma utanför Brännaborg, på väg ner till krogen, var trevligt att prata en sväng med båda två, önskar jag hade varit hemma nu... Men snart så :D Den 3:e får vi ju påsklov så då ska jag, så fort och så billigt som möjligt ta mig uppåt :)

Nu är det nog dags att kirra lite lunch :) Ute är det knappt fem grader varmt och lite smågrått och mulet. Trist.. Nej, lunch vare!

En heldag med syrran

Inlägget skrevs: 2009-03-21 i: Frida Emelie Klockan: 16:49:50 Kommentarer 0
Blev uppstigning strax efter nio imorse och efter lite fixande begav vi oss mot IKEA. På vägen, nästan vid tunnelbanan här i Aspudden sprang jag in i Maria - som jag bodde och jobbade med i Norge! Var verkligen ett trevligt sammanträffande, inte träffat och knappt pratat med henne sen jag flyttade hem från Norge.

IKEA gick bra och vi avverkade det på cirka en timme, inte illa pinkat. Jag köpte i alla fall en trådbacksställning att kunna ha i garderoben, fyra korgar, en träkorg att ha på "hatthyllan", en gerbera i kruka, en blomkruka, batterier och en knivslip. Det blev även två obligatoriska kokta och cola och sen köpte jag med mig ett paket korvbröd och två paket korv hem :) Ska bli gött framöver :D

Nu sitter jag i Aspudden igen och tittar på hockey med Maria och hennes inneboende Frida. Senare ska vi laga pizza, det vi kan allra bäst! Ska bli grymt gott och jag ser framemot att kanske få med mig ett par bitar hem att frysa in :) Har faktiskt saknat mina små pizzaluncher.

I övrigt ser mitt rum ut som ett bombnedlslag igen men nu har jag i alla fall lite mer förvaring att stoppa undan grejer i, skönt :) Maria hjälpte mig även med en rensning av garderoben och lyckades slänga tre kassar med bland anant midjekorta t-shirtar och kläder som legat undanstoppade hur länge som helst.

Nu ska jag återgå till hockeyn, Maria har varit iväg och kirrat lite dipp i pausen så förhoppningsvis blir det chirre och dirre snart :D :D

Storstädning

Inlägget skrevs: 2009-03-20 i: Frida Emelie Klockan: 16:17:04 Kommentarer 0
Ikväll kommer Malin och Louise hit, vi ska basta och mysa så nu är det storstädning som gäller. Ärligt talat förstår jag inte vart allt grus kommer ifrån? Det är vidrigt och överallt! Förstår inte hur man ska göra för att inte ta in det heller med tanke på att man inte får ha dörrmattor och skor i korridoren, kanske ska göra en tjuvis och i alla fall lägga ut den ena dörrmattan så man kan skrapa av lite innan man går in :p

Har nyss skype:at med mamma. Vanliga fredagseftermiddagsnöjet. Nu ska jag fortsätta med städningen, så det blir klart någon gång! Än kan jag inte se slutet på tunneln...

Äntligen fredag :D

Inlägget skrevs: 2009-03-20 i: Frida Emelie Klockan: 08:31:08 Kommentarer 0
Denna vecka har rusat förbi i all världens takt, förstår knappt vart den tagit vägen! Nu är det äntligen fredag igen och snart helg, först väntar ett par timmar i skolan. Slutar klockan tre och då blir det hem för att röja lite och sen vid sju kommer Malin och Louise hit. Har bokat bastun nere i källaren i tre timmar så det kan bli en himla massa svettandes!!

Är himla trist väder idag också.. Drygt en grad varmt bara, tunna moln över hela himlen och det ser verkligen isande kallt ut.. Nu ska jag fixa det sista sen börja bege mig mot skolan.

Äntligen ett livstecken

Inlägget skrevs: 2009-03-19 i: Frida Emelie Klockan: 09:17:36 Kommentarer 0
Äntligen har älskade Z hört av sig! Det var då på tiden! Tråkigt nog hinner man ändå inte träffa henne eftersom de åker till Sälen i övermorgon och blir borta en vecka.. Bra tajming va? :s Nästa lördag är det upptaktsfest med vårt nya korplag så då får vi förmodligen ses! Om hon hinner hem i tid :) Håller på att koka ägg nu, dags att börja med lite frukostrutiner. Idag väntar två timmars fysikföreläsning, två timmars övning och sedan en timmes programmering.

Promenad med Emelie

Inlägget skrevs: 2009-03-18 i: Träningsdagbok Klockan: 21:44:31 Kommentarer 0
I eftermiddag/kväll var jag och Emelie ute på en promenad. Gick härifrån till Djurgården och sen runt Skansen innan vi tog bussen tillbaka till Karlaplan, lite slött kanske men mina byxor började skava på insidan av låret och det är iiinte skönt kan jag säga. Ikväll har jag städat nere i förrådet och burit ner lite skit. Kommit underfund med att jag ska köpa en backställning från IKEA också som jag kan lägga lite kläder i inne i garderoben, mina utrymmen räcker helt enkelt inte riktigt till! Nu ska jag plocka ihop det sista jag dragit fram sen ta en dusch och sova :)

Min och Emelies runda :)

27 grader varmt

Inlägget skrevs: 2009-03-18 i: Frida Emelie Klockan: 15:27:01 Kommentarer 0
Idag är det onsdag, vilket innebär matte-dag. Det har gått helt okej faktiskt, som alltid när man börjar med en ny kurs innan allt det krångliga kommer in. Precis kommit hem till min lilla bastu, 27 grader varmt är det här inne och 15 grader varmt ute i solen. Gött :) Nu ska jag städa lite sen vänta på att Emelie ringer, då ska vi ta oss till Djurgården för en promenad i det härliga vårvädret :D

LOVELY :D

Inlägget skrevs: 2009-03-17 i: Frida Emelie Klockan: 16:03:42 Kommentarer 0
Nu är vårvädret tillbaka igen, även om det ryktas att det ska bli kallare redan imorgon.. Redovisningen av specen gick väl helt okej och sen lyckades vi byta så att vi hade programmering mellan 13-15 istället för 15-17, det gjorde hela min dag :D Det är strålande sol och det värmer, lovely :) Ska passa på att dras med av solens lycka nu och ta en liten städning, funderar till och med på om det är dags att gå och panta alla mina flaskor, det kanske vore på tiden att få bort dem ur garderoben :) Tog även en promenad hem från skolan och fördrev tiden med att prata med min allra bästa vän, thanks love :D Nää, nu äre action som gäller :)

Regn å regn

Inlägget skrevs: 2009-03-17 i: Frida Emelie Klockan: 08:41:51 Kommentarer 0
Regnet det bara öser ner. Usch och fy. Men jag är egentligen glad så länge jag slipper snö :) Idag har vi världens drygaste skoldag. Först programmering mellan 10-12 sen mellan 15-17. Känns liiite småjobbigt faktiskt.. Annars har jag sovit som en gud men jag måste sluta snooza. Jag är hopplös. Jag är ju tusen gånger segare när jag kliver upp än när jag vaknar.. Suck.. Ja ja, nu ska jag fixa mig sen bege mig mot skolan :)

Ballar av stål

Inlägget skrevs: 2009-03-16 i: Frida Emelie Klockan: 22:44:57 Kommentarer 0
Hahaa, så jäkla kul. Sitter och glimtar på Ballas av Stål, och just nu visar de håll koll på pulsen. Tyckte jag kände igen den ena killen och det visade sig vara Philip, en av de som var huvudansvariga för vår nollningsmottagning i år, tyckte jag kände igen honom :p Ska man kanske reta honom lite på onsdag då de äntligen ska bjuda oss på vår vinstmiddag? ;)

Natti natti

Inlägget skrevs: 2009-03-16 i: Frida Emelie Klockan: 22:41:38 Kommentarer 0
Nu har jag suttit och gjort så mycket på specen som jag känner att jag klarar av. Även gjort ett par kompletteringsfrågor, hoppas på att de duger. Det har börjat regna också, känns lite småtrist.. Termometern visar dock på +4 grader så det är ju alltid något positivt :D

Nu ska jag bara ändra lite på en fysikkomplettering också sedan ska jag sova som en gud efter kvällens slit :D


Tur att man inte behöver mötas av det här utanför fönstret i alla fall..

Slutkörd

Inlägget skrevs: 2009-03-16 i: Frida Emelie Klockan: 19:22:00 Kommentarer 0
Det känns att man haft tentavecka. Alla är supertrötta och helt tomma i kropp och själ och så ska man genast kasta sig in i något nytt, det är tufft! Nu senare delen av eftermiddagen och fram till nu har jag suttit och knåpat med en programmeringsspec, en spec som beskriver mitt program ur flera olika aspekter. Det är lite klurigt faktiskt men nu har jag i alla fall kommit en bit på vägen, bra det för klockan tio imorgon bitti ska den redovisas! Nu ska jag snart ta mig lite fruktsallad, gjorde en superstor skål igår! Sedan ska jag titta på 143 dagar på svt1. Efter det ska jag fortsätta med programmeringen, även fixa ett par frågor som ligger släpandes sedan förra veckan.

 
Avslutar med att bjuda på två bilder på Quatro, pappa och Evas lilla hund! :)

Redo för tentapub

Inlägget skrevs: 2009-03-14 i: Frida Emelie Klockan: 21:00:35 Kommentarer 1
Ikväll blir det tentapub på kåren och sedan drar vi nog vidare skulle jag tror. Är fixad och redo och väntar bara på att de andra också ska vara påväg sen ska jag bege mig till skolan :)

Nu är det dags

Inlägget skrevs: 2009-03-13 i: Frida Emelie Klockan: 06:29:56 Kommentarer 1
Nu är det dags. Tentadags. Åtta till ett är skrivtiden men tror inte jag kommer sitta riktigt så länge. Nu ska jag titta igenom det sista sen ta en buss till skolan strax efter sju, skönt att vara i god tid! Ska förbi T-snabben på vägen också och köpa frukt, yohurt och annat diverse gott så jag klarar mig ^^

Två år

Inlägget skrevs: 2009-03-11 i: Tänkvärt Klockan: 21:19:12 Kommentarer 0
Hela dagen har mina tankar gått till min söta farfar. Idag är det två år sedan han lämnade jordlivet.
Här är en bild på honom från julen 2004.

Älskade farfar <3

Hahahaa

Inlägget skrevs: 2009-03-11 i: Frida Emelie Klockan: 20:51:38 Kommentarer 0
Oj oj, vilket skämt! Fick två lite halvkonstiga sms av Linn, som jag efter ett tag förstod egentligen skulle till Oskar. Problemet var bara att på hennes telefon stod det att det är skickat till honom. Så hon ringde mig och skickade fem till, som också kom till mig trots att hon till och med provade stänga av telefonen. Mycket konstigt och nu skrattar jag så jag får ont i magen! Hahaa :p

Min vän och jag. En hemsk bild från i lördags :p

Tentaplugg dagen lång

Inlägget skrevs: 2009-03-11 i: Frida Emelie Klockan: 17:29:09 Kommentarer 0
Suttit på skolan och tentapluggat hela dagen, en del börjar faktiskt släppa nu så det blir till att råplugga hela långa dagen imorgon också så kaaanske det sitter på fredag morgon klockan åtta.. Just nu känner jag mig helt slut och matt i huvudet men det är bara att ladda om, ladda batterierna och sätta på sig facet för om drygt en timme har jag en middagsdejt :p Ska inkassera en av alla mina fina presenter, en middag av Gustav.

Igår provade jag mig på att göra kebabgryta, Emma fixade så snällt receptet åt mig och gud så gudomligt gott det vart :D Dock saknades pitabröd eftersom jag åt upp dem förra veckan och min gurka hade på något sätt förruttnat över helgen så det var lite olustigt.

Rapport från ett (fortfarande :s) snöigt Stockholm

Inlägget skrevs: 2009-03-11 i: Frida Emelie Klockan: 08:37:12 Kommentarer 0
Här snöar det fortfarande för fullt. Typiskt.. Tror faktiskt att jag ska vara lite smålat idag och ta bussen bort till skolan istället för att cykla, så kan man baskimej få göra ibland så länge jag inte gör det till en vanesak..

Träningsvärken känns nästan mesigt lite, hoppas det kommer mer under dagen annars får jag pressa mig ännu mer! Nu ska jag ringa Louise och höra om de intagit skolan än, sen väntar tentaplugg hela dagen lång.

Ta det med en klackspark

Inlägget skrevs: 2009-03-10 i: Frida Emelie Klockan: 22:24:29 Kommentarer 1
Jag har kommit underfund med en sak, varje gång jag varit ute i svängarna kommer jag hem med en blå och svullen vänsterfot. Jag lyckas alltid bli stämplad av någon full (högklackad) tjej mitt på foten och självklart känner jag det först någon dag efter då man tar på sig tofflorna som trycker åt precis där. Visst vill alla ha snygga skor när man ska ut i svängarna men snälla, man kan väl försöka hålla fötterna i styr?

Eller kanske någon trampar på mig med sånna här skor?

Tillbaka i Stockholm

Inlägget skrevs: 2009-03-10 i: Frida Emelie Klockan: 17:55:08 Kommentarer 0
Imorse tog jag tåget tillbaka, kändes jobbigt men som vanligt är det skönt att komma "hem". Dock slapp jag inte snön eftersom det varit snökaos här i princip hela dagen. Det enda jag har att se framemot nu är när det slutar för då smälter det på ett litet kick :) Och jag lyckades äntligen få fingret ur och tog mig ner till gymmet. Blev en kvarts cyklande och sen lite styrka, nice nice. Nu ska jag baskimej komma igång igen så jag är fit for fight när fotbollsträningarna börjar. Jag och Zandra har ju joinat ett korplag i fotboll, Patina United och vi spelar i Division I, känns rätt högt för att vara korpfotboll och tror det är "högsta" serien så det ska bli intressant :p

Innan jag åkte från Härntan fick jag ett högst oväntat besök också, Elin hade tagit tåget hem från Åre och kom och gav mig ett par kramar!! Inte träffat henne sen i augusti, verkligen en evighet sen så det var toppenmys :D :D


En bild när jag tyckte Elin skulle komma hem från Åre förra våren och nu kom hon!! :D

En himla massa snö

Inlägget skrevs: 2009-03-09 i: Frida Emelie Klockan: 10:44:29 Kommentarer 3
Precis kommit in från ett riktigt träningspass, eller nästintill. Jobbigt att dra snön fram och tillbaka men nu är det borta och det kommer uppskattas av lilla mamsie. Nu är det snart lunchdags sen lite mer matteplugg innan det är dags att gå ner till farmor och fika, mums :) Det ryktas om smörgåsar och nybakta bullar!

Det är skönt att vara hemma och bli ompysslad men nu börjar jag faktiskt längta tillbaka till bar asfalt och underbart vårväder i Stockholm med lera och värmande sol!

Mina vänner skämmer bort mig

Inlägget skrevs: 2009-03-08 i: Frida Emelie Klockan: 21:24:30 Kommentarer 0
Ikväll hade jag tårtkalas med ett par kära vänner. Det var lika mysigt som vanligt, trots att hälften av gänget var rejält bakis :p Jag fick hemskt fina presenter :D Snö-armband, presentkort på en halvkroppsmassage, ett restaurangbesök, ett linne, en skjorta och boende och liftkort i Vemdalen. Var jag verkligen värd allt det?

Nu har jag nyss plockat undan och ställt in i diskmaskinen och nu väntar sängen, är helt slut! Fast innan jag däckar ska jag försöka tvinga mig att läsa ett par sidor i "Flickan som lekte med elden".


Bästa dagen på väldigt länge

Inlägget skrevs: 2009-03-08 i: Fotografier Klockan: 11:32:37 Kommentarer 0
Igår hade jag helt klart den bästa och mysigaste dagen på väldigt länge, den innehöll helt enkelt allt av det bästa man kan tänka sig! Spontantripp, en tur på stan, släktfika, fest på NK13 och sen krogen innan det blev en promenad hem :) :/

Bild tagen från utsiktstornet på Vårdkasen 7 mars 2009

Home sweet Härntan

Inlägget skrevs: 2009-03-07 i: Frida Emelie Klockan: 09:48:05 Kommentarer 0
Hemresan gick smidigt, trots att jag fick betala mycket mer än jag egentligen ville.. Det blev som vanligt tåg Stockholm-Sundsvall sen sitta på en knökatjock buss mellan Sundsvall och Härnösand. Passande nog lyckades mamma tajma bussen precis (hon körde hem från fjällstugan igår) och hamnade bakom oss i Antjärn. Innan middagen åkte jag ner och sa hej till pappa och deras nyförskott - Quattro, vilken söt lite stjärna! Ska försöka komma ihåg kameran och ta ett par pix idag. Sen efter middagen, fondue :D och lite presentuppvaktning kom Sara hit för att hänga. Det var myyys :)

Nu har jag faktiskt suttit och pluggat matte i snart två timmar och en hel del börjar (tro det eller ej) att klarna. Men det är fortfarande fortare en hel bok att gå igenom, det lär ta sin lilla tid..

Happy birthday to me

Inlägget skrevs: 2009-03-05 i: Frida Emelie Klockan: 14:04:00 Kommentarer 0
Yeeey. Så har man lämnat livet som tjugoåring och trätt in i livet som tjugoettåring. Än så länge känns det inte som någon större bedrift och det är det väl egentligen inte heller, förutom att jag nu får förtära alkohol i alla världens länder :p
Sov hos Johanna så blev väckt med sång och paket av systrarna imorse, gud vad de skämde bort mig! Fick en resehårtork, ett presenkort på H&M, en hårinpackning och en Singstar-skiva, toppenbra :) Fick en liten plojgrej av de på skolan också, en liten "fika-låda" med High School Musical och två hjärtformade nyckelringar eftersom jag i höstas pratade om att jag hade sett dem en helg medan de andra festade :p Nu väntar lite packning inför helgen och sedan middag hos Johanna :)

En skön bild från YRAN 2007 då vi firade Jullans födelsedag! :)

Middag med grabbarna

Inlägget skrevs: 2009-03-04 i: Frida Emelie Klockan: 21:44:37 Kommentarer 0
Middagen var jättetrevlig och framför allt god! Jag och de tre Comhem grabbarna (Gustav, Magnus och Torra) gick och åt tapas, det smälte i munnen! Var trevligt att träffa dem igen och framför allt under lite nyktrare tillställningar! :p Sedan åkte jag direkt till syster, ska slagga här så jag kan få lite födelsedagsfrukost och mys imorgon bitti innan det är dags att bege sig till skolan. Har även börjat läsa Stieg Larssons andra bok, jag kommer nog bli helt fast.

Nu ska jag bädda soffan och sen slumra in i mina sköna, sista drömmar som tjugoåring.

Min allra bästa vän

Inlägget skrevs: 2009-03-04 i: Tänkvärt Klockan: 16:12:57 Kommentarer 1
Sara hittade tillbaka till våra gamla noggar och man blev helt nostalgisk av att läsa. Därefter började jag titta igenom bilder från 2007 som här kommer ett litet axplock!
                      

1. Vi tog en roadtrip till Bergeforsen för att bugga
2. I Sundsvall och väntar på att se alla balfina
3. I Mugga i Saras stuga, med våra nyinköp
4. En roadtrip till Nickebo, Vårdkastoppen och runt Härnön
5. Fest på Hamnkrogen
6. Min student
7. Middag i stugan i Arvika
8. På väg för att lösa in våra biljetter till Arvikafestivalen
9. I bilen på väg till festivalen första dagen
10. Det regnade en hel del..
11. Festivalen andra dagen
12. Festivalen andra dagen
13. Härnösands Stadsfest
14. Härnösands Stadsfest
15. Härnösands Stadsfest
16. YRAN, vi sov i bilen
17. YRAN
18. Nickebo
19. En spontantripp till Kramfors och Sandö
20. Samma spontantripp, fikastopp
21. Spontantripp för att titta på fotboll
22. Fest hos Hannah
23. Sista Kramm-festen innan jag flyttade till Trondheim

Jag saknar dig älskling! Alla roliga grejer vi gjort tillsammans! Känns så konstigt att inte bara kunna göra spontangrejer nu.. Längtar, bara två dagar tills vi ses!!! :D:D:D

Puss hjärtat mitt <3


I Pythons värld

Inlägget skrevs: 2009-03-04 i: Frida Emelie Klockan: 12:52:17 Kommentarer 1
Usch och fy. Precis börjat med min P-uppgift. Den är beräknad att ta cirka 80 timmar så man får nog räkna med en hel del strul. Men jag gnetar på och försöker få det att fungera, förr eller senare måste det väl göra det.. Och den ska ju inte vara inlämnad förrän i maj heller så man kanske egentligen inte borde ha sån där superpanik.. Skönt att få det någorlunda gjort i alla fall :p

Pratade precis med Gustav också så strax efter fem blir det middag med han och Magnus vid Medborgarplatsen. Det kan nog bli riktigt trevligt :) Ska fortsätta jäklas med det här nu sen funderar jag på om jag kanske ska ta mig ner i källaren för ett gympass. Det kanske börjar bli dags att börja komma igång igen nu? :)

Män som hatar kvinnor

Inlägget skrevs: 2009-03-04 i: Frida Emelie Klockan: 11:11:17 Kommentarer 0
Igår var jag och Emelie på bio. Denna gång testade vi en bio på Söder, jag tror nästan den får högst betyg av de vi varit på nu..

Som vanligt innebar det middag innan.
Som vanligt var det hemskt trevligt.
Som vanligt såg vi en toklång film.
Som vanligt satt jag och knep sista timmen.

När ska jag lära mig? Men köper man en stor dricka får man nästan skylla sig själv.. Hopplös är vad jag är! Filmen var grymt bra i alla fall och rutinerade som vi är valde vi platser med extra benutrymme, nästan så man kunde ligga ner :D Nu är nästa steg att låna syrrans eller mammas böcker så jag kan få läsa fortsättningen som alla andra! Idag är jag förövrigt hemma, mensvärk utan dess like. Legat i sängen med vetevärmare sen sex imorse, nu börjar det sakta som säkert att släppa.. Usch :s

Och här är guldgänget, som snabbare än anat lyckas med bedriften att bli uppflyttad till allsvenskan!
I'm proud of you girls, ni är GRYMMA!!!
(Bild lånad av Soffy)

Ändrade planer

Inlägget skrevs: 2009-03-03 i: Frida Emelie Klockan: 14:29:34 Kommentarer 1
Precis då jag kommit hem från skolan fick jag ett sms från Emelie som frågade om vi inte skulle ta en bio. Jag är såklart inte den som är den så vid halv fyra ska vi ses vid Slussen :) Det blir Män som hatar kvinnor och jag har höga förhoppningar :) Det komiska är att detta blir den tredje filmen över två timmar vi ser, det är ju nästan självplågeri för kissblåsan!

Provet gick rätt hyffsat, klarade det så det var skönt :) Lyckades bara roffa åt mig en halvlätt projektuppgift men det går förhoppningsvis finfint.

Ska bli skönt att komma hem om tre dar! :D

Slutkörd

Inlägget skrevs: 2009-03-02 i: Frida Emelie Klockan: 22:45:40 Kommentarer 0
Känns som jag blivit överkörd av en ångvält.
Denna vecka har vi ett obligatoriskt fysikprojekt så jag kom inte hem från skolan förrän sex.. Sedan blev det snabbt käk (tacka vet jag matlådor!) och sen plugg, plugg, plugg. Har programmeringsprov imorgon så har försökt få in allt viktigt, sen efter det har jag renskrivit den första fysikuppgiften som jag, Magda och Ingrid med hjälp av Rikards hjälp lyckades skriva färdigt idag. Viktigt, viktigt. Nu är det bara 2 kvar att göra och vi ska nog försöka göra dem imorgon efter skolan. Nu ska jag sova så man är pigg för provet imorgon :D

Vasaloppet 2009

Inlägget skrevs: 2009-03-01 i: Frida Emelie Klockan: 19:15:02 Kommentarer 0
Så, nu kan jag stänga ner fönstret med svt:s målkamera på, äntligen är syrran i mål! :D Hela hon lyste upp som en solstråle, man kunde se lyckan över att äntligen vara framme! Har suttit och tittat på tv:n/datorn hela dagen, det måste verkligen vara en härlig känsla när man äntligen ser målskylten!

Vem vet, nästa år kanske jag joinar dem ;)


Syrran i rött och Tobias till höger (han försöker byta spår eller något)
Inte världens bästa kvalitet men så blir det om man print screenar.
2010
Januari . Februari . Mars
April . Maj . Juni . Juli . Augusti September . Oktober
November . December

2009
Januari . Februari . Mars
April . Maj . Juni . Juli . Augusti September . Oktober
November . December

2008
Januari . Februari . Mars
April . Maj . Juni . Juli . Augusti September . Oktober
November . December
Bloggdesign . Dagen i bilder
Filmer . Fotografier
Frida Emelie . Slöserier
Träningsdagbok . Tänkvärt
Önskvärt