Min lärardebut

Inlägget skrevs: 2008-04-29 i: Frida Emelie Klockan: 23:35:29 Kommentarer 1
Imorse var det lite småtungt att kliva upp, är ju inte direkt van att kliva upp vid halv 7 bortskämd som man är.. Tog mig i alla fall ur sängen, hoppade in i duschen och sedan gick allt som på en räls. Fikade, klädde på mig och hade till och med tid över innan det var dags att åka tjugo över sju! Plockade upp mammas jobbarkompis och strax innan åtta var vi ute i Hälledal. Tog en sightseeing och en kopp te innan klockan blev 8.25 och det var dags för skoldagen att börja. Vi hade morgonsamling, gick väl sådär eftersom jag inte riktigt visste hur de brukade göra, sedan blev det svenska. Klarade mig faktiskt över förväntan, så hemskt var det inte heller! Egentligen skulle jag bara bli kvar i två timmar men Britt-Inger blev senare än beräknat, vilket inkluderade lunch och ännu två lektioner. Blev 4,5 timmars jobb och det är ju inte fy skam! Plus att jag kanske har chans att få hoppa in något mer under våren, de därute har dessutom en tendens att bli sjuka rätt ofta! :p

Mamma var snäll och lät mig ta bilen hem när jag var färdig halv 1, det tackar jag gudarna för. Dock slutade fläkten fungera och jag höll på att dö av värmeslag, var tvungen att veva ner rutan en stund. Så fort jag kom hem la jag mig och däckade i sängen och sedan sov jag i princip tills klockan blev fyra, jag är slö jag vet. Var bara att kliva upp och åka ut till Älandsbro och hämta mamma sedan blev det middag hos pappa - lax, MUMS :D

Ikväll har jag och mamma varit ut till stugan. Skulle se om det blev bättre kvällssol nu när 6-7 träd är borta och det kändes faktiskt lite bättre. Dessutom passade vi på att hämta en extra grill tills imorgon så vi slipper stå och trängas kring en, man vet aldrig hur mycket mat folket tar med sig! Efter vi varit i stugan åkte vi och handlade och som vanligt när jag är med hoppade en hel del extra, onödiga saker ner i vagnen men det är helt enkelt sånt man får räkna med. Köpte i alla fall kött, körsbärstomater, svamp, lök och majskolvar som jag ska grilla imorgon. GOTTA!! Magen börjar nästan kurra vid tanken av så god mat! När vi kom hem satte vi oss och tittade på en av mina nya filmer, 27 dresses. Den var riktigt bra faktiskt, en såndär mysfilm som man kan titta på om och om igen :)

Nu ska jag försöka hoppa i säng, har en hel del att göra imorgon. Plocka lite och försöka få plats med alla mina kläder i garderoben.. Sedan ska jag ner till farmor och äta lunch, ska bli mysigt :)


27 dresses
Där pratar vi om garderobsproblem!

Feel's good to be back :D

Inlägget skrevs: 2008-04-28 i: Frida Emelie Klockan: 13:08:40 Kommentarer 0

Nu har jag samlat lite ork och  kraft, känns som att jag börjar komma in i den svenska dygnsrytmen rätt bra nu och att jag tagit igen min sömnbrist. Därför ska jag försöka ge mig på att beskriva sista delen av resan och min helg.

Sista natten i Bangkok sov vi knappt någonting. Vi låg och vred och vände på oss, alldeles för nervösa för att kunna sova. Vi slumrade till någon timme innan väckarklockan ringde klockan 4 på morgonen. Emma klev upp, duschade och sedan var det min tur. Vi packade ihop det allra sista, gick ner, checkade ut och bad de i receptionen ringa en taxi som kom efter ett par minuter. Vi var framme på flygplatsen vid 6.40 och efter att ha letat oss fram till en monitor ser vi att vårt plan är försenat en timme redan från start. Vi hittar bort till incheckningen och står och väntar tills de öppnar, skönt att få checka in bland de första och därmed slippa den långa kön som bildades efteråt! Vi gick in till taxfree, hittade DKNY-parfym och Smirnoff som jag ville köpa. Tog min Smirnoff och gick till kassan för att betala men icke, vi fick inte handla taxfree för att vi skulle mellanlanda i Doha, HUR SJUKT ÄR DET INTE?!?!?! Blev lagom less... Köpte en macka sen satt vi och väntade ut tiden, var liksom ingen idé att gå runt och titta när vi ändå inte fick handla någonting.. Resan mellan Bangkok och Doha tog 6 timmar och 40 minuter och gick himla smidigt faktiskt. Tittade på Bee Movie, National Treasure - Book of Secrets, Legally Blonde och sen spelade jag Tetris sista biten. När vi landade i Doha hade jag sett framemot lite taxfree där men icke. Eftersom vårt plan var försenat var det kört.. Vi fick hoppa på bussar, åka in till teminalen, springa till vår nya gate och där var vi de sista som fick hoppa på bussen ut till nästa plan. Sjuuuuuukt less var jag.. Det här planet var ju även minilitet och vi fick sitta bredvid en skumm typ. Satt även två stolar från Tomas di Leva, om det är något att leva upp till! Såklart var den första filmen de visade National Treasure, bara för att jag valt att se den på första planet men det var bara att titta igen - kul! Sedan visade de Enchanted, den hade man ju också sett och efter det bara massa dåliga serier. Man hade ingen ro att kunna sova heller, satt helt inträngd och spänningen att snart vara i Sverige blev bara större och större!!


Vi landade på Arlanda 18.40, en halvtimme tidigare än beräknat. Dock landade vi mitt ute i skogen (kändes det som) och fick köra omkring med planet på marken i femton minuter innan vi till sist surrades fast till terminal 5. Eftersom det blev så bråttom i Doha hade våra väskor Rapid-lappar och de lastades ju även in efter alla andra i Doha. Det resulterade i att jag och Emma fick våra 4 väskor långt innan alla andra ens fått en av sina så det var bara att le lite extra, sträcka på sig och rulla förbi mot utgången där Maria och Johanna stod och väntade! Det var ett kärt återseende! Vi gick och käkade och satt och pratade fram till tio. De fick sina presenter och vi gick igenom hela min packning för att de skulle få se vad jag köpt. Det gick bra att checka in våra väskor på inrikesflyget även fast vi hade mer än 8 kg i övervikt. Gick upp till gaten som vi trodde skulle vara helt tom men icke. Det var då inget litet propellerplan vi skulle åka med, detta plan var lika stort som det vi åkte mellan Doha och Stockholm, fast med bättre plats för benen och bredare säten! Det var i alla fall helt fullsatt med massa kostymmänniskor som pratade om sin Bryssel-resa. Kul för dem liksom, som satt med feta taxfreekassar bara för att jag inte fått handla något.. Antar att livet är så.


På Midlanda möttes vi av mamma, Emmas familj, Carro och Fredrik. Det blev mycket kramar och snack innan vi till slut fått alla våra väskor och kunde bege oss hemåt. Väl hemma åt jag en tunnbrödmacka med skinka, grymt gott! Satt och pratade och tjattrade ett bra tag sedan duschade jag och la mig i min nybäddade säng och sov som en GUD! Mamma väckte mig vid 11 på lördagen. Vi tog en tur till färgaffären och sedan på Coop för att köpa lite färg och grejer till stugan. Sara kom förbi en stund, var mys :) Sedan skjutsade jag ut mamma till stugan, packade ihop en liten väska och hämtade Sara vid 16.40 för att bege oss norröver. Stannande till i Rystrand för att träffa pappa och Eva lite sedan åkte vi till Sandö. Duschade och fixade oss och vid 18 åkte vi till Hannas stuga i Klockestrand. Blev grillning och mys och en hel del fylla, fast inte för mig som avstod. Tror inte min utslitna kropp hade pallat så mycket och dessutom ville jag sova i min alldeles egna säng :p Kvällen gick fortare än förväntat och jag åkte hem vid 12, då kände jag att gäspningarna kom lite för ofta.

Igår väckte mamma mig vid halv elva. Vi åkte ut till stugan, jag hjälpte till att skrapa lite på altanen sedan grillade vi korv. Hade planerat att ta en promenad hem genom skogen men jag var så frusen att jag tog bilen istället. Softade på mest hela dagen, sov en hel del också eftersom jag var grymy sliten. Vid 6 åkte jag ner på stan så gick jag med pappa och Eva och käkade på Sam's. Blev en pizza för min del, det hade jag varit sugen på liiiite för länge för att undvika. Kom hem igen vid åtta, satt och tittade lite på tv med mamma sedan provade vi lite kläder och grejade på och klockan bara rann iväg. Insåg att jag äntligen kan ha mina älskade soul-jeans igen!! De har jag inte kunnat haft sen jag kom hem från Norge men nu satt de helt perfekt, skrek och ropade av glädjeskutt eftersom de är mina favvosar! Vet inte riktigt vad klockan var när jag kom i säng, lite för sent kanske..

Idag har jag ännu inte hunnit med att göra något vettigt alls. Vaknade alldeles för sent, vid 11, klev upp och insåg att det var lite för kallt och lite för grått för mitt tycke. Tog i alla fall en promenad ner på stan för att hämta bilen, himla skönt var det faktiskt. Nu har jag nyss ätit lite lunch, chili con carne och rostat - gött gött! Funderar på att ringa Emma och höra om hon är hemma, ta en promenad ner och byta lite bilder så man kan börja framkalla sen!! Samtidigt skulle en granne komma förbi mellan 13 och 16 och fixa golvet i badrummet nere som spruckit.. IGEN!Och då är frågan när han kommer liksom.. Känner inte att jag orkar ta tag i min garderob riktigt än.. Den är lite för full och jag vill helst inte göra mig av med något, suck..

Nej, ska kanske ta itu med något nu. Har ju faktiskt en liten lista; kratta gräsmattan, röja vinden, röja garderoben, framkalla kort osv osv. Inget känns riktigt lockande men något måste jag ju göra.

Ha det gott!



Fick precis ett telefonsamtal från mamma. Ska följa med och jobba på hennes jobb ett par timmar imorgon. Antingen ha en klass eller vara med när halva hennes klass har idrott. Feel's good.
2-4 timmars jobb... CHECK

Min första söndag i Sverige

Inlägget skrevs: 2008-04-27 i: Frida Emelie Klockan: 11:02:37 Kommentarer 0

Det känns inte alls som att jag påverkats av jet-lagen, jag kan bara sova och sova och sova. Det kan ju bero på att vi inte hade sovit på ett och ett halvt dygn när vi kom hem men ändå. Imorse kom mamma in och väckte mig strax efter tio, hon frågade om jag ville följa med till stugan och greja lite. Bestämde mig för att fundera på saken en stund så hon åkte till Coop för att köpa slippapper och nåt mer till slipmaskinen. Jag har i alla fall bestämt mig för att följa med ut, grilla lite korv och sedan ta en promenad hem. Känns riktigt skönt!

Ni får ha en trevlig förmiddag :)


Back on track

Inlägget skrevs: 2008-04-27 i: Frida Emelie Klockan: 01:27:08 Kommentarer 1

I'm hoooome :D

Nu har jag varit hemma i Härnösand i lite mer än 24 timmar.
Känns konstigt men samtidigt otroligt konstigt. Underbart med några timmars sömn i min säng!
Nu är det bara att gå och lägga sig igen efter en händelserik dag, tänkte bara starta igång min blogg igen.

Feels good :)

2010
Januari . Februari . Mars
April . Maj . Juni . Juli . Augusti September . Oktober
November . December

2009
Januari . Februari . Mars
April . Maj . Juni . Juli . Augusti September . Oktober
November . December

2008
Januari . Februari . Mars
April . Maj . Juni . Juli . Augusti September . Oktober
November . December
Bloggdesign . Dagen i bilder
Filmer . Fotografier
Frida Emelie . Slöserier
Träningsdagbok . Tänkvärt
Önskvärt