Hos sis

Inlägget skrevs: 2008-09-30 i: Frida Emelie Klockan: 19:42:08 Kommentarer 1
Idag var jag duktig och satt kvar en och en halv timme på räknestugan. Sedan mötte jag upp Johanna som varit på KTH hela dagen på något slags seminarium och så tog vi tunnelbanan hem till henne. Stannade på Konsum och köpte korv och makaroner sen blev det middag. Kom på att jag inte ätit det sen jag flyttade ner!!

Nu har vi suttit och pratat och inte gjort mycket alls, laddat ner senaste av GG som vi snart ska kika på :) Sen ska jag nog börja röra mig hemåt så det inte blir alltför sent ikväll. Ska handla lite på vägen också för imorgon ska vi ut i "skogen" (en liten skog med ett tjärr bredvid skolan) på fältövning. Ska studera olika marktyper och vatten. Min grupp börjar inte förrän tio heller så det ska bli gött med sovmorgon :D
Imorgon kväll har vi även planerat tacos- och pluggkväll hos Louise, ska bli mycket trevligt :) Förena nytta med nöje är ju alltid bra, två flugor i en smäll.

Juust, imorse när jag cyklade till skolan var det frost på gräsmattorna. FROST!! Sinnessjukt. Eller mer som daggliknande frost kanske. Dels vid ridstadion och sen fotbollsplanen på Östermalms IP, där de höll på att klippa det frostiga gräset. Puckon? Kör helhjärtat med mössa och vantar nu också, kommer verkligen inte ha några resurser att ta till när den riktiga kylan kommer.. :/

Fanny, jobba hårt för tv:n, jag håller tummarna!
Z, jag veet. Jag är latare än jag vill verka. Dessutom behövs ett terminskort om man har familjemiddag i Liljeholmen två dagar i veckan, liiite långt att cykla.

Nu ska jag koka lite varm choklad och rigga datorn för film!

Det finns två nyheter, en bra och en dålig.

Inlägget skrevs: 2008-09-30 i: Frida Emelie Klockan: 12:28:46 Kommentarer 0
Den dåliga nyheten är att jag körde på gårdagens KS. Inte så oväntat, ladda om till tentan bara. Fick 4 poäng, det krävdes 6. Våra mattesnillen till vänner fick 6 och 7 poäng så så dålig känner man sig ändå inte.

Den positiva nyheten är att vi klarade inlämningsuppgiften i matte, creds till oss :D:D

Nu ska vi kila

Tropic Thunder

Inlägget skrevs: 2008-09-29 i: Frida Emelie Klockan: 23:41:17 Kommentarer 0
Lite annorlunda men helt klart bra film, se den!
Satt och garvade mest hela tiden.
Nu ska jag sova så jag tar mig upp imorgon.

Godnatt :)

:D :D

Inlägget skrevs: 2008-09-29 i: Frida Emelie Klockan: 17:35:33 Kommentarer 1

Imorse när jag skulle gå till bussen hittade jag min cykel :D Dock hade nån slängt den i rabatten, ett fall på några meter så den är ju lite halvkvaddad men den är ändå tillbaka :D:D

Har precis kommit hem från skolan, mattelektion till fem idag - drygt!
Idag har jag även fixat terminskort på SL, 1090 kronor fattigare..
Handlade på vägen hem så nu ska jag käka sen blir det bio med Filip :)


Ha det kung!


Damn it..

Inlägget skrevs: 2008-09-28 i: Frida Emelie Klockan: 21:02:48 Kommentarer 1
Nån jäkel har stulit min cykel. Less, less, less.
Det här upp på allt annat, suck.
Var väl nån som kom den briljanta idén inatt på fyllan.

GE TILLBAKA DEN!!


Varit hos syrran sen ett. Åt lunch/middag vid halv två sen tog vi en promenad och så har jag pluggat lite matte. Går väl sådär. Kan kanske hälften nu, inte positivt med tanke på att vi har KS imorgon bitti klockan åtta.. Ska göra sista rycket nu en timme, plugga in massa formler! Sen ska jag sova så man är utvilad :)

Vilken strålande dag!

Inlägget skrevs: 2008-09-28 i: Fotografier Klockan: 10:43:04 Kommentarer 0
Konstigt nog känner jag mig riktigt pigg idag. Vaknade vid åtta och kände inget som helst spår av bakfullhet, konstigt. Kan ha varit att jag drack massa vatten igår när jag kom hem och sen pratade med Robert ett bra tag i telefon innan jag somnade. Stackaren skrev sms till mig och under tiden uppfattar han inte att nattbussen både han komma, ta upp folk och åka igen, så han fick gå hem från Slussen.

Är världens finaste höstväder idag. Strålande sol, klarblå himmel och inte alltför blåsigt. Funderar på om man ska försöka sig på att ta lite fina höstbilder idag också. Ingen aning när vi ska träffas på skolan, har en känsla att jag är bra mycket piggare än de andra. Ska ta en dusch nu och få ur lockarna ur håret sen sätta mig och försöka plugga lite på egen hand.




Avslutar med en Härntapower-bild från igårkväll.
(fick bara med mig tre bilder hem från hela kvällen..)




VIKTIGT

Inlägget skrevs: 2008-09-28 i: Frida Emelie Klockan: 03:24:04 Kommentarer 0
Vi vann nolleuppdraget!

Är det kung eller är det kung?
Vi är bäst :D:D
Ska be Hans skicka filmen sen ska jag lägga upp den här på bloggen!

Dock var det inget höjdarpris.. Vi ska anordna ettans gasque, vilket innebär en massa slit och släp att få tag på pengar, sponsorer, lokal och allt annat som krävs till en gasque.. MEN VI VANN :D:D:D
Viktigt, med tanke på att vi inte vunnit något annat.. Men vi kände på oss det, vi var ju trots allt bäst :D:D

Nu har det varit fest halva natten lång, kom precis hem efter en cykeltur hem :) Gick som vanligt bra, men lite dåraktigt är det att cykla hem efter en hel dags fest..

Nu ska jag sova så man orkar plugga matte imorgon :) :(

PUSS, vi vaaaaaaann :D:D

Helgalen dag

Inlägget skrevs: 2008-09-27 i: Frida Emelie Klockan: 02:19:08 Kommentarer 0
Det blev en helgalen dag!

Vi var i skolan från 9-11, sedan tog vi helg. Satt i oAsen ett tag med Magda och Susanna innan jag åkte in mot stan för att möta Linn och Gustav :) Vi åt på Pizza Hut, strosade runt (blev lite shopping) och hann även med att träffa Jens som väntade på en buss mot Härntan. Mötte upp Louise och Robert vid tre och sedan även Malin och Magda. Jag och Magda köpte med oss Burger King innan vi åkte tillbaka mot skolan igen vid halv sex för att titta på nollespex. Sedan blev det spontan utgång eftersom "Sommar" på Odenplan hade bartömning, öl för 25 spänn - som campus priser! Drog vidare till Ego där vi hängde resten av kvällen, sprang även in i syster - en riktig överraskning från ingenstans! Kom precis hem. Drygt att behöva vänta 10 min på tunnelbanan vid Rådmansgatan och sen ytterligare 10 min på centralen, tacka vet jag avstånd då man kan ta en promenad hem.. Nog hade det gått, var inte så långt bort, problemet är bara att jag förmodligen inte hade hittat..

Nu ska jag sova och ladda om inför morgondagens fest :D

Lite extra sömn

Inlägget skrevs: 2008-09-26 i: Frida Emelie Klockan: 08:20:29 Kommentarer 0
Idag blev det lite sovmorgon eftersom vi inte börjar förrän nio, skönt skönt! Annat är det med Linn & Gustav som varit vaken bra mycket längre, de borde vara framme snart. Eller om någon timme i alla fall.

Idag börjar vi med ett nytt moment i SBP, lite mer intressant tror jag. Om inte annat fick min grupp ett liiiite bättre ämne att skriva om denna gång. Sedan tycker jag synd om dem som ska skriva om avfallssystemet, helt sjukt att en rubrik heter så under detta område! Aja, haha. Föreläsning hela dagen, lite småtungt sådär men det ska nog också gå. Sedan efter skolan ska jag ringa folket och höra vad som händer. Om vi ska mötas inne i stan, om de ska komma hit eller vad som väntar. Om de ska komma hit borde jag nog ta och snabbröja lite först men men. Vi får la se :)

Det känns inte lika fint idag som igår, dessutom är ju ett lågtryck på väg - igen. Ser lite molnigt och trist ut, så svårt att veta hur varmt man behöver klä sig. Ett som är säkert är i alla fall att det är för kallt för tygskor och jag är less på stövlar så tror det blir mina nya skor idag :) I alla fall till skolan, kan man klä upp sig lite om vi ska ut och äta ikväll.

Ha en fin dag :)

Ännu ett par skor

Inlägget skrevs: 2008-09-25 i: Frida Emelie Klockan: 17:58:39 Kommentarer 1
Jag är hopplös...

Följde med Magda på stan idag, vi åkte in vid två. Hon skulle klippa sig så under tiden strosade jag runt lite. Har varit så himla varmt och skönt här idag också (satt ute och åt på lunchen) så jag köpte en glass och satte mig och myste i solen. Man fick nästan vårkänslor, trist att det faktiskt är höst. När hon var färdigklippt, mycket snygg blev det, strosade vi runt i lite affärer. Målet var att hon skulle hitta en klänning att ha på lördag, sen behöver hon ett par vinterskor också. Självklart var det jag som hittade skor.. Har velat ha ett par uggs bara för att de är så varma men det får jag inte för mina kära stockholmsvänner, det är ocoolt. Så jag hittade ett par skor på Din Sko istället, ett par låga men ändå varma och med supertjock iläggssula :) Sånna där man kan glida runt i när det börjar bli kallt och man är less på stövlar.

Nu har jag precis kommit hem. Ska snart värma mig lite wok till middag och sen får vi se vad det blir. Ska städa lite tills imorgon och sedan blir det antingen till att plugga lite matte eller åka till Louise och titta på "Vi hade i alla fall tur med vädret". Film känns helt klart som ett bättre alternativ, frågan är bara om jag orkar åka iväg..

Imorgon kommer Linn och Gustav :) Sedan får jag förmodligen träffa Z på lördag också, äntligen!

En riktig "pyssla-om-mig-själv" kväll

Inlägget skrevs: 2008-09-24 i: Frida Emelie Klockan: 22:07:20 Kommentarer 1
Det blev inget Stand Up ikväll och det känns faktiskt otroligt skönt. Istället tog jag en promenad till Ica vid sextiden och köpte ett paket Ben & Jerry's, det är jag värd efter allt slit. Sedan har resten av kvällen gått åt till att må gott och bara skämma bort mig själv. Legat nerbäddad hela kvällen och mumsat i mig glass samtidigt som jag hunnit titta på både OTH, 90210 och The Maid of Honor. Och det bästa av allt, klockan är bara tio vilket betyder att jag kommer somna tidigt :)

Det känns bra, som att det var precis det här min kropp behövde. Axlarna känns fortfarande stela, jag ska få nummer till en naprapatskola imorgon så kanske borde ta och ringa dem och boka tid. Det är jobbigt att gå runt såhär, speciellt som det leder till att jag vaknar med migrän och har det resten av dagen..

Imorgon är det matte hela dagen, känner att jag börjar hamna lite efter nu. All räknestuga förra veckan gick åt till vår inlämningsuppgift + att jag försov mig i måndags morse och missade första genomgången på denna veckas saker. Men jag har ändå ingen jättepanik, på måndag är det bara KS på förra veckans genomgångar och det var i princip ingenting. Komplexa tal och sånt men fanns bara 5 övningsuppgifter så det blir nog inte så stort. Dessutom är SBP:n helt bortkopplad nu, känns nästan som vi har helg även fast det bara är onsdag :)

Om nån som läser är duktig på bloggdesigners och känner sig manad skulle jag gärna ha en ny. Lessnade på min förrförra och denna var bara en flyktväg, en tråkig sådan. Skulle vilja ha någon lite roligare men har varken tid eller inspiration. Så, feel free!

Nu ska jag ta och hoppa i säng så jag är extra kurerad inför imorgon.
Så, godnatt :)

Oj oj oj, det bultar och det bankar.

Inlägget skrevs: 2008-09-24 i: Frida Emelie Klockan: 17:27:46 Kommentarer 0
Hoppas jag klarade krysstentan,
det kändes inte alltför svårt så det ska nog kunnat gå vägen. Vi hade två timmar på oss men vi var färdig redan efter tjugo minuter (det var bara trettio frågor) men var ändå tvugna att sitta kvar till klockan två. Jag cyklade direkt till Ica här på Gärdet och handla massa, massa mat. Sen har jag gjort storkok med fiskssoppa, himla god blev den, och en massa kycklingwok. Så nu har jag en 10-15 matlådor, feels good :) Speciellt som det är mycket framöver och redan som det är nu hinner jag inte laga mat varje kväll, än mindre matlåda.

Ikväll är det Stand Up på SysteroBror som varje onsdag. Grymt sugen på att gå men samtidigt vet jag inte. Huvudet bankar, jag är grymt trött och det vore skönt med en mysig hemmakväll och det nya avsnittet av OTH. Samtidigt är det Tomas Järvheden ikväll och för tjugo kronor känns det värt, han är ju grym! Ska vänta på att Malin sms:ar efter de spelat volleyboll med S-IF och säga hur de ska göra, sen får jag se helt enkelt.

Nu ska jag ta en promenad till Ica och posta ett brev och titta om de har någon Ben & Jerry's, det är jag värd :) Dessutom kan det vara skönt med lite frisk luft :)

2 dagar tills Linn och Gustav kommer :)

Off we go

Inlägget skrevs: 2008-09-24 i: Frida Emelie Klockan: 11:17:42 Kommentarer 1
Nu är det dags att kila bort mot skolan.
Klockan ett väntar krysstenta i SBP.
Wish me luck!

För er som inte visste det

Inlägget skrevs: 2008-09-23 i: Frida Emelie Klockan: 16:54:37 Kommentarer 0
Utdrag ur Vår Kokbok

STEKA KORV
Drag skinnet av falukorven, skär den i cirka 1 cm tjocka skivor.
Värm en stekpanna, men låt den inte bli het. Lägg ev i lite fett. Lägg i korven och stek på medelstark värme tills den fått lite färg på båda sidor.




Kokbok för dummies, vem kan INTE steka korv? Antingen lyckas man eller misslyckas man. Tycker det var lite roligt skrivet bara. Nu har Johanna i alla fall skänkt sin kokbok till mig så jag ska kunna göra festlig fisksoppa imorgon, mums :) Läst och läst i eftermiddag, tog en liten nap på soffan också men blev väckt på order efter tjugo minuter. Snart blir det mat tror jag sen fortsatt plugg innan vi ska avnjuta GG.

Just, måste slänga in ett citat från min mattelärare Börje från imorse också då vi hade genomgång om derivator. Vi vek oss av skratt!!
"Man matar hönan med ett x-värde
så värper den ut ett funktionsvärde"

Tandvärk

Inlägget skrevs: 2008-09-23 i: Frida Emelie Klockan: 07:25:19 Kommentarer 0

En visdomstand håller på att växa ut. Jag vet inte om det känns bara för att det var längesen någon tand växte, eller om den växer fel. Jäkligt ont gör det i alla fall, sprängande huvudvärk. Det började igår eftermiddag och sitter fortfarande i.. Jag kommer avlida :s

Matteredovisningen gick rätt bra, var bara några småfel som vi ska ändra på idag på räknestugan och sedan lämna in till Börje :) Igår stannade vi kvar på skolan. Satt och pluggade lite SBP sen gick jag och Louise och käkade kebab innan vi traskade ner mot Kåren för att se på S-spexet. Det var en miniuppsättning för oss n0llor och det var faktiskt himla bra! Vissa stunder satt man och skrattade så tårarna rann, speciellt eftersom man känner alla som var med, hahaa.

Nej, nu ska jag läsa lite SBP och sminka mig innan jag ska cykla till skolan. Idag är det äckligt ute också.. Riktig surdimma :/ Blir nog väst och stickad tröja, då är man rejält laddad för en hel dag i V också..

Have a nice day!


Damn it..

Inlägget skrevs: 2008-09-22 i: Frida Emelie Klockan: 08:36:52 Kommentarer 1
Jag försov mig!!!

Efter allt grubbleri med matten igår kunde jag inte somna förrän vid ett, inte bra. Detta resulterade att jag lyckades sova mig igenom ungefär tio snooze-alarm och vaknade först när Magda ringde tio i åtta.. Illa, illa.. Är ingen idé att stresa heller, har matte de två första timmarna och kommer jag mitt i kommer jag ändå inte förstå någonting. Så jag tar det med ro, har precis duschat och fixat. Ska snart käka frukost sen så sakteliga börja bege mig mot skolan igen.

Idag känns vädret lite grått och trist ändå men ändå inte alltför kallt. Får hoppas på att det kanske spricker upp lite, föga troligt men ändååå!

Nu är det bara fyra dagar kvar tills jag får träffa Linn och Gustav :D:D

Uff

Inlägget skrevs: 2008-09-21 i: Frida Emelie Klockan: 22:56:04 Kommentarer 0
Nu har jag suttit och knepat och knåpat. Tagit det grymt lugnt, skrivit ut ett steg för mycket hela tiden för att absolut inget ska kunna bli fel och har nu kommit fram till nya a, b, c och d värden som jag dessutom inte tycks känna igen. Jag hoppas att detta är något positivt, att jag ÄNTLIGEN lyckats räkna fram de rätta.

Annars ska jag nog ta och tacka för mig...

Kort om gott om helgen

Inlägget skrevs: 2008-09-21 i: Frida Emelie Klockan: 21:28:50 Kommentarer 0
Fredag
Blev som sagt spontanfest med Louise. Vi förfestade på bra här hemma hos mig innan vi drog till Östermalmstorg för att möta upp Arvid och hans två Umeå-kompisar. Vi drog till en bar på Birger Jarlsgatan där vi hänge tills de stängde. Det var trevligt även om det flesta var liiite äldre än oss. När det stängde var vi inte alls sugna på att splittra och åka hem så vi beställde en taxibuss och åkte ut till Spånga (lååååångt, dit tar man sig med pendeltåg och sedan buss). Där fortsatte festandet och vi la oss vid sex på morgonen.

Lördag
Alla vaknade runt nio, alla var fortfarande fulla. Vi bäljde i oss lite vatten och begav oss sedan på en promenad för att ta currybussen till Spånga station. Därifrån blev det pendeltåg in till centralen och sedan tunnelbana hem. Hann duscha, bli lite bakis och sedan var det dags att åka mot stan igen. Mötte upp pappa, Eva, Johanna, Tobias och Maria och vi gick och fikade. Tog bakpotatis med skagenröra, dumt val när man är bakis och kunde bara äta lite potatis. Räkor var jag inte alls sugen på :s Efter en massa cola kände jag mig piggare och när det var dags att splittra kilade jag och Maria för att shoppa lite. Blev ett par chinos och en tischa :p Åkte sedan hem till henne, sov en stund sen blev det pizza och massa annat gotta innan jag åkte hem vid tio - för att sova :D

Söndag
Imorse klev jag upp vid nio och satte mig för att plugga lite SBP. Plöjde igenom lite sidor men himla tråkigt var det. Strax innan tolv promenerade jag till skolan där jag har suttit hela eftermiddagen, försökt lösa vår matteuppgift men det blev bara fel hela tiden. Damn :s
Vid fyra packade jag ner och åkte till Johanna där Maria redan var. Det blev potatisgratäng och kyckling i dragonsås, mums :D Sedan tittade vi på en bra film (kommer ej ihåg vad den heter) och åt daimglass. Riktigt gott :) Nu ska jag renskriva lite på hemuppgiften innan det är dags att sova. Kom på att min cykel fortfarande är på skolan sen i fredags också så blir till att gå imorgon eller åka omväg med tuben, dryyyyygt!


Idag ringde Fanny också och vi tjattrade på ett bra tag, det var myyyyyys :)

Friday night baby

Inlägget skrevs: 2008-09-19 i: Frida Emelie Klockan: 20:08:41 Kommentarer 0
Matteplugget gick bra. Vi satte oss på Blå Lotus på Söder. Åt en varm macka till lunch sen satte pluggandet igång. Jag och Magda blev helt färdiga med både a) och b), fan vad bra vi är! Jag jobbade och hon försåg mig med vatten och senare världens godaste kladdkaka med vispgrädde :) Vid fyra kände vi oss alla nöjda så strosade runt lite innan vi begav oss hemöver. Jag åkte till centralen och mötte upp pappa som kom med tåget, fick mina grejer och fick pengar till maaaat :D Heidi kom och vi två gick och käkade kebab medan pappa och Eva åkte hem och sedan på resturang. Louise ringde mitt upp i allt och drog med mig på party. Så nu har jag precis plockat ihop lite på rummet. Ska hoppa in i duschen nu en snabbis sen möta henne vid tunnelbanan vid halv nio. Så ska vi två förkröka lite här innan vi möter upp grabbarna och deras gäng på Söder någonstans, kan bli spännande. Ingen aning var vi ska men det löser sig, vi har i alla fall sagt att vi INTE tänker hänga på Stureplan.

Ha en trevlig kväll gullungar! Saknar party med eeeer!!

Äntligen helg

Inlägget skrevs: 2008-09-19 i: Frida Emelie Klockan: 11:59:13 Kommentarer 0
GRYMT SKÖNT!

Blev till och med en liten sovmorgon imorse eftersom vi inte började förrän nio. Dock var jag på skolan vid tjugo över åtta för att fixa det sista inför redovisningen, som för övrigt gick helt okej. Vi blev godkända och slipper komplettering, grymt skönt! Har man det ur världen också. Nu är det bara att inrikta sig på hemuppgiften i matte som ska redovisas på måndag och även krysstentan i SBP på onsdag. Blir en hel del plugg i helgen med andra ord.

Nu väntar vi bara på att Susben ska sluta, förstår inte varför hon inte redan gjort det! Sedan ska vi åka till Söder och luncha. Nu, nu jag vill ha maaat :D Sen ska vi kanske sätta oss på något café och hoppas på att mattesnillena kan hjälpa oss med vår uppgift. Det löser sig helt enkelt. Pappa kommer ner idag så vi ska nog fika allihopa imorgon, trevligt :) Lite sugen på IKEA också, skulle behöva köpa glödlampor men det får nog bli en annan helg.

Have a nice day!


När jag ändå är igång

Inlägget skrevs: 2008-09-18 i: Fotografier Klockan: 21:37:55 Kommentarer 0
Kan ju passa på att lägga upp mina bilder från Baltzargasquen också. De är inte alltför många men ni får ta det som bjuds. Fler hemska bilder finns upplagda av mina vänner på facebook.












                                                                                                                               


1. Peter och Susanna
2. SötMalin och Magda
3.  Magda och Robmob (Partyn0llan)
4. Robert i sin outfit för kvällen
5. Louise gör sig redo!
6. Jag och Magda
7.Malin och Susben får aldrig nog av matte..
8. Folket på väg mot Kungliga Tekniska Högskolan
9. Malin, Susanna och Magda - innan n0lleredovisningen började.
10. Jag och Malin
11. Robert och Maria
12. Världens sötaste och fullaste Magda.

Nää. PLUGGA var det..

Greetings from Stockholm

Inlägget skrevs: 2008-09-18 i: Fotografier Klockan: 20:50:14 Kommentarer 1
Nu har jag inte skrivit sedan i måndags, illa illa. Jag klarade i alla fall KS:en, även 6 poäng denna gång. Bättre än ingenting och det är i alla fall godkänt. Satsar på att försöka tenta upp de två första delarna på tentan i oktober och kanske lyckas dra till mig ett högre betyg men den som lever får se. Än är det lång tid kvar det, tre KS:ar återstår + den muntliga/skriftliga hemuppgiften som ska redovisas på måndag. Med den går det väl sisådär. Jag, Magda, Louise och Ingrid satt förgäves och försökte idag, inte ens färdig med a) sen är det b) och c) kvar också men det kommer, det kommer. Louise skulle försöka få hjälp med den ikväll, imorgon ska vi sitta med våra mattesnillen till vänner (förhoppningsvis) och på lördag ska Magdas storebror hjälpa oss.

Jag kom hem från skolan vid fem, softade en stund och tog en nap innan jag kokade lite te och satte mig för att plugga. Har en riktig höstförkylning på g och med allt som händer känns det inte välkommen. Har försökt få in vad jag ska säga på vår gruppredovisning imorgon, jag ska prata om ett ekologiskt hållbart samhälle, Hammarbymodellen och ett avfalls kretslopp. Intreresting huh? Vi ska även opponera på en annan grupps uppsats och det har väl inte gått sådär jättebra, känns som jag har nog med min egen men jaa, ska försöka sitta och knåpa lite på det nu.

Så lite om veckan då kanske. I tisdags var min grupp kvar på skolan och skrev på uppsatsen fram till fem, sedan åkte jag direkt till Johanna. Fick gó-middag i form av bakpotatis med räkröra och sedan satt jag och fixade lite med uppsatsens layout. När jag kände att jag förtjänade att avsluta blev det en tripp till Vi och inhandling av gotta innan vi tittade på nya GG. Jag sov över och det var mys, klev upp och duschade och sedan blev det mysig lyxfrukost med bigsis.
Igår hade vi SBP (samhällsbyggnadsprocessen, för långt för att orka skrivas) hela dagen med övning på eftemiddagen, vi skulle lära oss rita detaljplaner. Var faktiskt rätt kul! Efter det satte vi oss och skrev färdigt uppsatsen och slängde ihop en powerpoint presentation. Jag kom hem vid sex, halv sju och segade på en bra stund innan jag till sist tog mig till Ica för att handla. Efter många om och men hade jag i alla fall kockat ihop en god tonfisksallad - då var klockan redan åtta. Hade ingen självdisciplin så istället för plugg blev det nya OTH och två avsnitt av 90210, illa Frida :s
Idag har precis som alla andra dagar varit en heldag i matte. För en gångs skull förstod vi vad Börje sa de två första timmarna av dagens lektion. Sedan var det räknestuga och den gick ovanligt fort, för en gångs skull höll vi oss sysselsatta hela tiden - med vår inlämningsuppgift - innan vi kilade bort till oAsen i god tid för att hinna käka innan instormningen. Andra lektionen var lite tråkig och vi förstod inte så mycket och sen var det räknestuga igen. Fick låna Robmobs anteckningar och lyckades lösa en del, halva a)-uppgiften.. Kom hem vid fem och sedan har det som sagt varit SBP all night long. Börjar bli trött och less men måste läsa igenom den andra uppsatsen och hitta några små fel.

Imorgon är det redovisning 9-12 sen slutar vi, GRYMT VÄRT!
Efter det ska jag, Magda, Susben och Malin unna oss en lyxlunch ute någonstans. Det pratades om söder tidigare i veckan men vi får väl se helt enkelt. Sen ska vi tillbaka till skolan och jobba med hemuppgiften, först jag och Magda sen kommer Louise då hon slutar 4 (deras grupp drog nitlott och har redovisning 13-16).

På lördag ska som sagt Magdas bror hjälpa oss med inlämningsuppgiften men vi får se om jag kan vara delaktig eller inte. Pappa kommer ner imorgon så vi ska förmodligen träffas och fika på lördag, få lite grejer han tagit ner till mig =) (lusekofta, gummistövlar & min klänning jag sydde upp i Thai).

På söndag har vi planerat ett besök till skogen men vi får se hur det blir. Sugna på att göra något mysigt och annorlunda så det blir friluftskläder på och packa en ryggsäck med fikatermos =) Därav viktigt med gummistövlar och lusekofta =)

Nej, nu ska jag försöka knåpa vidare så jag kan avsluta kvällen med något trevligare. Slänger in en bild också så ni ser att allt är som det ska, jag har inte förändrats för fem öre!


KS nr 2

Inlägget skrevs: 2008-09-15 i: Frida Emelie Klockan: 07:10:34 Kommentarer 0
Klockan åtta går startskottet för kontrollskrivning nummer två i trigonometri och funktioner. Denna veckan har det pluggats alldeles för lite, oroväckande lite faktiskt. Varit så himla mycket annat skoj som varit i vägen och jag har inte fått igång min självdisciplin ännu.. Baltzargasquen i lördags var grym! Vi träffades hemma hos Louise och började förfesta klockan två, kanske lite väl tidigt.. Vid tjugo i fyra begav vi oss mot skolan där det var redovisning av allas n0lleuppdrag, så roligt att se alla filmer! Efter det begav vi oss på en tur förbi Baltzar von Platen:s staty innan vi kilade vidare ner till Bergs hall där det var dukat för fest. Det blev två fördrinkar och sedan satte vi oss till bords. Det var bordsplacering men jag hade tur, hamnade bredvid Robert på min högra sida och på den vänstra satt Oscar från min n0llegrupp. Till förrätt blev det kall tomatgaspacho (stavning?) och snaps, farlig kombination. Till det hör även saken att vi denna gång endast skulle dela en vinflaska på två. Middagen kom in, fläskkarré med potatisgratäng och bönsallad och efter varmrätten kände jag mig inte helt okej. Punschen ville jag inte alls dricka och fick knappt i mig något av äppelkakan som serverades till efterrätt. Efter middagen var avslutad samlades gänget igen och vi var minst lika dragna hela högen. Nästa gång ska jag nog inte börja föra klockan två.. Resten av kvällen höll jag mig från baren, klarade mig bra på min middagsfylla! Vi dansade och hade skoj till klockan två då det slutade. Då kilade vi upp till Maskin som haft sin n0llegasque och bjöd på stort partaj - för 100 kronor. Självklart var jag dum nog att betala in mig, var så grymt trött så jag vandrade hemåt redan strax efter tre. Eller vandrade knappt en kilometer ner till början av campus där jag lämnat min cykel i fredags, sedan tog jag en cykeltur hem :p

Igår sov jag till halv två, klev upp och packade ihop mina mattegrejer och sen åkte jag till Johanna. Hon var sjuk och lite för hängig för att kunna hjälpa mig så mycket men det var bättre än ingenting i alla fall. Jag åkte hem vid åtta och fortsatte plugga lite hemma, till tio ungefär. Känns ju inte så överdrivet bra, allt känns bara så himla krångligt.. Men men, bara att göra sitt bästa nu idag. Försöka få in fina formuleringar och försöka lösa, det kan man i alla fall ta poäng på!

Den här veckan MÅSTE jag satsa hårdare på matten annars kommer detta aldrig gå.. Idag när vi slutar ska vi sitta kvar och skriva det sista på vår kursuppsats i SBP och sedan blir det hem och göra storkok och köttfärssås och spaghetti och sedan plugga matte, måste måste måste. Sedan imorgon när jag slutat åker jag till Johanna och Tobias, så ska jag sova där och Johanna hjälpa mig med matten.

Vill höra allt om Mallis brudar!!

Nu ska jag kika igenom mina anteckningar en sista gång, ciao!

Underligt x 2

Inlägget skrevs: 2008-09-13 i: Frida Emelie Klockan: 11:04:04 Kommentarer 1
När jag kom till tvättstugan imorse stod redan en kille och väntade så när klockan var 8.30 öppnade han dörren och så gick vi båda in. Dumt, mycket dumt. När jag kom tillbaka efter knappt en timme kom jag inte in.. I och med att jag inte öppnat dörren själv blev min tid avbokad och medan jag var uppe hade en liten kines sprungit ner och bokat min tid, mycket illa.. Som tur var släppte de in mig, vi utredde alla missförstånd och eftersom jag bara hade en maskin kvar kunde den lilla kinesen börja tvätta ändå. Då kommer vi till det roliga, jag har fått suttit därnere i källaren och väntat i en och en halv timme, något jag INTE tänker göra om igen.. Men har manglat lite lakan och så så nu känner jag mig himla duktig :) Skönt att få allt tvättat, torkat och strykt/manglat på två och en halv timme också, det är man inte van vid! Så nu ska jag packa in allt rent i garderober och lådor och sedan fortsätta min städning, eftersom det inte gick helt enligt mina planer.

Ciao!

Mycket underligt

Inlägget skrevs: 2008-09-13 i: Frida Emelie Klockan: 08:42:28 Kommentarer 0
Nu är mina två första maskiner startade, de beräknas vara färdiga om cirka 45 minuter. Så här efter att ha varit nere i tvättstugan kan jag konstatera varför det aldrig finns några lediga tvättmaskiner.. Det finns bara fyra tvättmaskiner! Man är två personer/pass och jag menar, vi bor typ 20 personer på min våning och det är ett 7-våningshus. Lite dumt planerat det där faktiskt. Nu är det i alla fall gjort och ska se till att boka en ny tid nästa gång jag kilar ner. Nästa gång blir det nog även på kvällstid, för dumt det här att inte få sovmorgon på en lördag.

Blev inget städande igår, oväntat? Ska ta tag i det nu istället, har ju ändå inte så mycket att pyssla med tills tvätten är färdig. Inte direkt så man vill börja fixa till sig inför kvällen och kila ner dit i partyoutfit heller :p Nej, nu blir det städa och sen plugga lite matte!

Ciao!

Äntligen fredag!

Inlägget skrevs: 2008-09-12 i: Fotografier Klockan: 20:50:27 Kommentarer 0
Den här veckan har varit lite lagom seg. Matten har gått lite tyngre, det har blivit lite sömn och dessutom har vi haft vår kursuppsats att skriva - för min grupp om sopsystemet i Hammarby Sjöstad. Inte okej.

I onsdags stannade vi kvar på skolan. Eller först åkte vi in till stan för att leta klänningar, utan succé. Vi mötte upp faddrarna Anders och Louise och gick och köpte sushi sen satte vi oss i L och åt. Efter det kilade vi bort till Syster o Bror där det var stand up show. Det var grymt mycket folk och riktigt trevligt. Det slank ner ett par öl också, farligt farligt. Jag var dock så himla trött så drog hem redan strax efter tio, innan det var slut. Somnade på stört och trots det lyckades jag försova mig igår. Dock vaknade jag kvart över sju så hann ju i tid. Magda däremot hade lyckats att INTE vakna av sex stycken väckarklockor så hon kom inte till skolan förrän efter lunch. Igår stannade min grupp kvar en stund på skolan för att skriva på uppsatsen sen åkte jag hem till Maria en snabbis för att låna ett par klänningar tills imorgon. Nu har jag nog slutligen bestämt mig för en av mina egna men det är inte lätt inte. Så svårt att veta standarden och vad alla andra kommer ha på sig.

Ikväll blir det hur lungt som helst. Var på stan en snabbis efter skolan. Köpte ny mascara och strumpbyxor tills imorgon. Har lagat god middag, kyckling med wokgrönsaker och quinoa sen har jag precis lagt upp lite S'agaró bilder på facebook, miss that time! Borde ta tag och städa också, sagt det flera dagar nu och visst har jag plockat men det är i behov av en dammtorkning och dammsugning, inte kul. Förmodligen lär det inte bli av ikväll heller om jag känner mig rätt.

Imorgon har jag bokat tvättstugan 8.30-11. Ska bli skönt att äntligen få tvätta, även fast jag tvättade lite i helgen hos mormor och morfar. Sedan ska vi vara hos Louise i vår klass redan klockan två för att börja förfesta. Det betyder att håret ska vara fixat, klänningen på och man ska vara make:ad. Känner att det kan bli lite småstressigt men det löser sig nog. Vi ska vara på skolan redan klockan fyra och vi vill ju hinna förkröka lite och då får det bli som det blir helt enkelt. Klockan fyra ska våra n0lleuppdrag redovisas, ska bli roligt att se vad alla andra gjort! Sedan ska jag försöka få vår film av Hans och slänga in den så ni också får se! Sedan klockan sex serveras fördrink och då blir det gasque och sedan efterkör. Hoppas på att vi får slänga våra västar imorgon också men man kan aldrig vara säker.

Have a nice evening!





I miss that time..

Regnig onsdag, börjar bli van nu

Inlägget skrevs: 2008-09-10 i: Frida Emelie Klockan: 07:35:31 Kommentarer 0

Det blev en trevlig kväll igår. Först tittade jag på senaste avsnittet av Gossip Girl, plockade ihop lite och sen skyndade jag mig iväg till Systemet i Fältöversten. Var förseningar på tunnelbanan och all skit men jag hann med tio minuters marginal :) På väg tillbaka köpte jag chilinötter och salta pinnar och sen väntade jag på Filip vid tunnelbanan. Det var jättekul att ses, kändes som år och dar sen sist! Vi drack lite vin och satt och pratade hela kvällen innan han började bege sig hemåt strax innan elva.

Känns som det kommer bli en tråkig dag idag.. Föreläsningar hela förmiddagen och sedan arbete med kursuppsatserna på eftermiddagen. Dessutom är det pissregn ute, sånt som knappt syns men som man blir dunderblöt av. Grymma värld.. Man vet vad man har att vänta - regn och kall, rå kyla. Usch..

Have a nice day!


Happy face :D

Inlägget skrevs: 2008-09-09 i: Frida Emelie Klockan: 15:26:49 Kommentarer 0
Orkade inte stanna kvar på räknestugan, man orkar inte alltför mycket matte på en och samma dag. Dessutom känns det som att arbetet om Hammarby Sjöstad ligger mer i kris, därför sket vi även i undersökningen vi skulle varit med i ikväll. Hoppas de inte blir alltför sura då vi inte dyker upp bara.. Vid lunch fick vi reda på att resultatet efter gårdagens matte-KS fanns ute på webben och vi begav oss därför till en datasal för att kolla upp våra resultat. Förvånansvärt nog hade vi alla klarat den :D Underbart! Var som en sten lyftes ur bröstet och allt känns så mycket lättare nu :) Nu slipper man i alla fall den delen på tentan i oktober, wonderful! Speciellt som jag trodde jag skulle få två poäng på den, gött gött. Man får tre poäng för bra presentation (upplägg, bilder etc.) och jag måste ha kammat hem full pott där för att komma upp i hela sex poäng. Så det var bara att langa iväg sms till alla och säga att jag faktiskt klarade den ändå :)

Nu ska jag kirra lite mellanmål, blir nog tekaka med ost och paprika =) Grymt sugen på varm choklad också, det har varit grymt kallt idag och nu är det riktigt höstregn :/ Efter det blir det till att städa rummet, ändrade planer så Filip kommer förmodligen in till stan ikväll ändå :) Han skulle ringa då han slutat så då får vi se hur det blir, om jag måste ta mig till Systemet och inhandla lite vin kanske.

Saknar alla där hemma, ring mig!! <3


Och sen har man ju nytt av både OTH och Gossip Girl att titta på, kan denna dag bli bättre? :)

Of to school

Inlägget skrevs: 2008-09-09 i: Frida Emelie Klockan: 07:43:34 Kommentarer 0
Nu ska jag snart cykla till skolan. Idag står trigonometri och funktioner på schemet, 8-17, sug på den ni! Lite tufft men man får ladda upp med choklad, bananer och annat som håller energin uppe. Dessutom får jag inte åka hem efter det heller för 18 ska vi vara med i något projekt vi anmälde oss till, känns lite smådrygt men man får ju i alla fall 150 kr och det är ju 3 luncher ;) Hade dock varit mycket trevligare att suttit och pimplat vin och pratat med Filip men det får bli nästa vecka helt enkelt.

Have a nice day!

Min första KS i matte

Inlägget skrevs: 2008-09-08 i: Frida Emelie Klockan: 07:24:23 Kommentarer 0
Jajjemen. Nu är det dags. Första kontrollskrivningen i matematik, inom Trigonometri och funktioner. Ska snart cykla bort till skolan för att möta upp Magda, lite osäkert på om akademisk kvart gäller på skrivningar, känns inte riktigt så. Hellre tidig än sen i alla fall!

Wish me luck!

Helvetesgrannar..

Inlägget skrevs: 2008-09-07 i: Frida Emelie Klockan: 21:05:57 Kommentarer 3
Bilresan hem var dryg men gick bra. Vi åt godis tills vi alla fick sockerchock och blev helt crazy, poppade en massa musik och så försökte jag stundtals räkna något mattetal. Jag lyckades även hitta en dammsugare på ICA Stjärnhallen, happy Frippi :D:D När jag kom hem kirrade jag matlåda tills imorgon, orkade inte göra något avancerat så blev makaroner och köttbullar helt enkelt :) Nu har jag suttit och pluggat ett tag och det lossnar mer och mer, skönt! Jag undviker fortfarande de svåraste grejerna, det + allt nytt vi börjar med imorgon får jag beta av under veckan helt enkelt. Det jag stör mig på är att det inte riktigt är någon "plugg-ro". Folk spelar musik på högsta volym och jag behöver knäpptyst om jag ska kunna koncentrera mig. Ska försöka en stund till, sen städa lite och sova. Måste ju vara pigg och fräsch imorgon :p Blir även en heldag på skolan, ända fram till sent på kvällen tror jag eftersom vi ska arbeta med vår kursuppsats..

Och Lurfilur, försökt ringa dig nyss men din telefon är ju avstängd din lilla lort! :p

PUSS!

Snart hemgång (åk)

Inlägget skrevs: 2008-09-07 i: Frida Emelie Klockan: 12:43:57 Kommentarer 0
Dagen började likadant idag som igår. Det blev lyxfrukost på altanen i sommarstugan, ihoppackning och sedan åkte vi in till stan. Jag har jäklats lite med trigonometrin, ingen höjdare. Glömde hälften av papperen så kommer inte riktigt ihåg hur alla uppgifter ska lösas.. Illa, illa. Johanna har hjälpt morfar att baka bullar så nu luktar det nybakt och gott :) Blir snart lunch också tror jag, pytt i panna :D Jag, Johanna och Tobias har nyss varit ute och plockat lite äpplen som vi ska ta med oss hem, oturligt nog hade äppelträdet blivit angripet av mögelsvamp så det fanns inte så många friska äpplen kvar..
På vägen tillbaka ska jag försöka handla lite och förhoppningsvis stanna någonstans så jag kan köpa mig en dammsugare, det skulle som sagt behövas. Sedan väntar trigonometri halva natten, som det känns nu. Hoppas dock på att det ska lätta lite när jag ser anteckningarna. Bara jag lyckas skrapa ihop sex poäng imorgon är jag toknöjd och i så fall blir det till att fira :D

Så var det med den saken

Inlägget skrevs: 2008-09-06 i: Frida Emelie Klockan: 20:03:38 Kommentarer 1
Sett framemot ett par nyktra veckor nu, eller i alla fall en men så sprack det. Morfar har bjudit på både det ena och andra ikväll, drinkar och vin så nu börjar man känna sig lite rund under fötterna igen. Det har blivit alldeles för lite matteplugg också och känns inte som någon idé att dra fram matteböckerna nu. Morbror och morfar håller på att mixtra med tv:n också så vi missar Albanien-Sverige men än så länge står det väl i alla fall 0-0.

Ägnar en tanke åt mina brudar som glassar på Mallis nu, grr!!

Trigonometri in my heart

Inlägget skrevs: 2008-09-06 i: Frida Emelie Klockan: 15:36:53 Kommentarer 0

Usch och fy.

Bilresan igår gick sakta men säkert. Bilköer mest hela vägen tio mil från Stockholm. Olycka i Örebro så vi blev sittandes stilla i femton minuter och sen kö och kö och kö. Inte bara vi som var ute på vägarna helt enkelt. Vi kom i alla fall fram och fick grillat (precis det jag hoppats på!!) och sedan dubbla efterrätter. Vid tio åkte vi ut till stugan, bäddade och grejade på och hoppade i säng. Klev upp strax efter nio imorse, satte mig och räknade lite trigonometri och sedan blev det frukost och in till stan. Morbror kom förbi, det blev lunch och sedan kom även moster. Jag och Maria skyndade oss ner på stan, köpte en klocka och ett par skor, sedan tillbaka till mormor&morfar där kusin+pojkvän var. Räknat en och en halv timma nu, börjar gå lättare och lättare men än har jag inte vågat ge mig in på det som är lite mer avancerat, väntar tills Johanna är färdig med all matlagning. Alldeles strax ska vi åka upp till Gunnarskog för mer umgänge, vet dock inte alls hur länge vi blir där eller något. Ikväll måste jag nog försöka räkna lite mer i alla fall, sen vill ju se dansgrejset på fyran klockan nio.

Förövrigt så regnar det. Regn är usch, tur jag tog mitt parpaly. Ska försöka köpa en dammsugare innan vi åker hem också så kan de skjutsa mig hela vägen hem imorgon. Jag skulle veeerkligen behöva en dammsugare nununu och vill inte vänta. Sen blir det nog lite mer matte också.

För övrigt är det GULD värt med en nykter helg!


Oj oj vad tiden gått fort.

Inlägget skrevs: 2008-09-04 i: Frida Emelie Klockan: 18:14:56 Kommentarer 3
Längesen jag skrev nu, varit så grymt mycket annat att tänka på. I fredags hade vi gasque med Vasakronan ute på Lilla Essingen, en grymt trevlig kväll som avslutades med taxi och besök på Olssons Video vid Odenplan. Vid två gick en tapper kvartett (jag, Magda, Maria och Daniel) mot Max på Norrmalmstorg. Det tog sin lilla tid och vi han med en hel del skitsnack på vägen och Maria cyklade in i en bil. Efter lite mat upptäckte vi att klockan redan var fyra så vi började bege oss hemöver. Daniel skjutsade en packad Magda på cykeln upp till T-centralen och jag och Maria tog en snabb promenad till Östermalmstorg. Man var tacksam när man ramlade inför dörren vid fem och äntligen fick sova! efter en 08.00-05.00 dag! På lördagen gick jag och Maria på stan och jag shoppade lite smått och gott. Efter det blev det bio med Hanna, Amanda och Stina. Vi såg Batman och den var king :D Efter filmen begav jag mig hemåt för att sova medan de begav sig på fortsatta festligheter. I söndags genomförde vi vårt n0lleuppdrag, hemligt tills vidare men har ett par bilder att slänga upp efter den 13e! :p Det var ju inskrivning i fredags så i måndags började skolan på riktigt, matte 8-10 och sen föreläsning i samhällsbyggnadsprocessen 12-15. I tisdags var det matte 8-17 (!) och sedan direkt på n0llepubrunda. Vi började i oAsen, vår egen sektionspub och drog sedan vidare till Bergs, Maskin, Kemi och Flyg innan vi avslutade kvällen med massa dans och galej på oAsen. En grymt rolig kväll med mycket att dricka. Igår hade vi föreläsning och studiebesök med samhällsbyggnadsprocessen och på eftermiddagen gick vi igenom vår gruppuppgift. Min grupp ska skriva en kursuppsats om infrastrukturen i Hammarby Sjöstad, funny? Njaee. Hade ju kunnat få ett roligare ämne liksom.. Igårkväll åkte jag till Johanna för mat och mattehjälp. En del frågetecken suddades ut och det känns inte liika hemskt inför kontrollskrivningen på måndag nu. Idag hade vi matte 8-15 och jag satt som ett frågetecken hela dagen, för trött för att ens orka koncentrera mig.. Imorgon efter lunch följer jag med systrarna+Tobias till Arvika så jag räknar med att få dunderhjälp i helgen. Men som vår mattelärare sa - "har ni hängt med under resten av veckan bry er då inte om det jag sagt idag, plugga er inte trötta inför KS:en då går det aldrig bra". Han är en skön liten gubbe :)

Nu ska jag kirra lite mat, blir nog pastasås idag. Sen måste jag städa också, knappt varit hemma på tre veckor så ser verkligen ut som hus i helvete men det går nog att åtgärda på ett naffs. Efter det ska jag kolla igenom den förbenade trigonometrin lite, packa inför imorgon och sist men inte minst unna mig det senaste OTH som jag ännu inte hunnit se!

Ska försöka mig på lite bättre uppdatering framöver men det är inte lätt när det är så mycket annat som snurrar runt omkring. Hoppas att allt är kung hemma!!

PUSS :D
2010
Januari . Februari . Mars
April . Maj . Juni . Juli . Augusti September . Oktober
November . December

2009
Januari . Februari . Mars
April . Maj . Juni . Juli . Augusti September . Oktober
November . December

2008
Januari . Februari . Mars
April . Maj . Juni . Juli . Augusti September . Oktober
November . December
Bloggdesign . Dagen i bilder
Filmer . Fotografier
Frida Emelie . Slöserier
Träningsdagbok . Tänkvärt
Önskvärt