Countdown

Inlägget skrevs: 2008-11-30 i: Frida Emelie Klockan: 22:36:31 Kommentarer 0
Jag insåg precis att jag kommer hem om NITTON dagar! Hur underbart låter det inte? Nitton dagar.. Det känns som att det är en evighet tills man äntligen ska få åka hem men det handlar ju knappt om någon tid alls! Dock är det mycket som ska hinnas med på dessa nitton dagar.. På tisdag är det glöggkväll på sektionen, det ska bli riktigt trevligt faktiskt! Sen är det kontrollskrivning i matte, mattetenta, krysstenta i SBP, SBP-tenta samt redovisning och opposition. Men det ska nog gå bra. Det är bara att bita ihop nu på sluttampen och ge järnet!! Nu blir det sängen så man är pigg och fräsch inför morgondagen!

Nudlar med biffsmak

Inlägget skrevs: 2008-11-30 i: Frida Emelie Klockan: 13:44:36 Kommentarer 4
Träningen gick superbra, nu hoppas jag bara på träningsvärk imorgon som på ett bevis att jag verkligen tog i! Nu ska jag, tro det eller ej, koka mig lite nudlar med biffsmak. Fattig student som jag är har jag inte ätit nudlar en enda gång sen jag flyttade hit. Men igår när vi var på PrisXtra blev jag så sugen att jag köpte med mig två paket hem, det är ju trots allt den perfekta helg-lunchmaten!

Rapportskrivning och träning

Inlägget skrevs: 2008-11-30 i: Frida Emelie Klockan: 12:25:19 Kommentarer 0
Igår hade vi en supermysig dag hos Malin. Vi träffades här sen tog vi en promenad bort till PrisXtra, handlade det vi skulle ha sen tog vi en äventyrlig promenad till Ropsten, vi hade ingen aning om vi skulle komma rätt eller inte men hade inte kunnat gå en bättre väg! Vi tog bussen till Lidingö Centrum där vi strosade runt en stund innan bussen hem till Malin kom. Det var verkligen en jättefin lägenhet, hur mysig som helst! Kul att få se den innan hon hinner flytta också :) När vi kom fram drack vi te och kaffe och värmde oss lite. Sen satte vi igång, gjorde degen till lussekatterna och slängde ihop en hejdundrades god ceasarsallad! Lussekatterna blev också grymma, saftiga som aldrig förr och vi avnjöt dem tillsammans med en kopp glögg. Sedan degade vi ner oss i soffan och tittade på Masjävlar innan det var dags för mig och Louise att bege oss hemåt. Var verkligen en helmysig kväll! 

Nu har jag suttit här och knåpat ett tag. Imorgon ska jag ha skrivit färdigt min del om bostadsbyggandets tendenser, det är riktigt intressant faktiskt! Har fått ihop en A4-sida nu, rätt bra måste jag erkänna. Nu tänkte jag ta en paus i skrivandet, för ett välbehövligt besök i gymmet. Jag har inte gymmat sen förra söndagen, skäms på mig jag vet.. Så nu, nu ska det pumpas som aldrig förr. Hoppas bara att ingen annan tränar, är så skönt när man är själv och kan poppa musik på högsta volym och ta allt i sin egen takt! :) Hoppas ni haft en toppenhelg!

Igår var det fest

Inlägget skrevs: 2008-11-29 i: Frida Emelie Klockan: 13:44:20 Kommentarer 0


Igår var det fest. En sjudundrades fest.
Trots lite folk blev det en supersuccé! I alla fall för mig.

Imorse hade jag lite svårt att kliva upp men efter den räddande Fantan där i hörnet av bilden.
Nu ska vi bege oss mot PrisXtra sen till Malin och baka och mysa resten av dagen :)

En dag i festens tecken

Inlägget skrevs: 2008-11-28 i: Frida Emelie Klockan: 08:05:25 Kommentarer 0
Nu är nästan all snö borta, det är skönt men samtidigt lite sorgligt. Det blåser som bara den. Jag ville inte alls kliva upp imorse men eftersom jag gått med på att vi ska förfesta här idag är städning prioritet ett. Vi blir dock inte så många men ändå, plocka undan och dammsuga är alltid trevligt när det ska komma folk! Så vid halv fyra droppar de in, med tanke på att gasquen på skolan börjar redan klockan sex.. Innan dess ska jag hinna städa, pynta minigranen, gå på en föreläsning och åka på ett studiebesök ute i Bromma. Kan bli intressant. För övrigt bojkottar vi temat och kör på overaller ikväll, vi fick hämta ut dem igår! Man är ju inte den sexigaste och rumpan ser ut som man har en liten blöja men men, that's life! Dessutom ska nästan alla ettor, som ska på festen, ha overall så jag kommer ju inte vara ensam om min lilla blöjrumpa ;)

Designtävling

Inlägget skrevs: 2008-11-28 i: Frida Emelie Klockan: 07:53:58 Kommentarer 0
Jag är med och tävlar om en bloggdesign hos Malin.
Jag har lessnat på att försöka trixa hit och dit, då är det bättre att helt enkelt ta hjälp av ett proffs!
Och tro mig, den här tjejen är grym!

Vill ni också vinna? Klicka på bilden ^^

Ett tips

Inlägget skrevs: 2008-11-27 i: Frida Emelie Klockan: 08:55:33 Kommentarer 1
www.virtualnes.com
Tror ni att det är beroendeframkallande eller?

Ljuspunkt

Inlägget skrevs: 2008-11-27 i: Frida Emelie Klockan: 08:37:05 Kommentarer 0
Den här dagen innehåller en ljuspunkt.
Något som gör att den skiljer sig från andra dagar.

Idag ska jag nämligen möta upp Zandra när jag slutar, få en guidad tur på hennes skola och sen ska vi åka ut till Rymdvägen. Det ryktas om att det bjuds på tacos, det är riktig vardagslyx. Inte varje dag det. Sedan ska vi bara prata och mysa antar jag, umgås. Det ska bli något alldeles extra. Det är synd att man inte hinner ses mer när vi ändå bor här båda två nu, men jag har helt enkelt fullt upp med mitt och hon med sitt. Men nu, finally har vi en dejt!

Hopplöst

Inlägget skrevs: 2008-11-26 i: Frida Emelie Klockan: 22:45:43 Kommentarer 1
Varför börjar man aldrig i tid?
Varför tar man inte tag i saker?

Jag försöker och försöker. Pressar mig själv men ändå vill det inte gå vägen. Jag var nog helt enkelt inte mogen för det här, lurade mig själv. Allt känns bara så himla svårt och jag känner mig som den mest iq-befriade människan som vandrar på denna jord. Kanske det ändras efter en natts sömn? Knappast troligt men det är ju alltid värt ett försök..

Hemresa bokad

Inlägget skrevs: 2008-11-26 i: Frida Emelie Klockan: 17:22:48 Kommentarer 2
Nu är hemresan till jul bokad.
Gäller att vara ute i god tid så man får biljett..

Det känns otroligt skönt. Jag kör på budgetvarianten så det blir buss. Lite småjobbigt men kändes inte helt okej att betala nästan 700 kronor för en tågbiljett och jag ville inte vänta ändå till måndagen. SÅ, den 19e kommer jag hem. Har tenta 09.00-13.00 sen går bussen kl.17. Det blir toppenbra! Hinner jag till och med hem och hämta väskan och så. Kommer bli himla svårt att veta vad man ska ta med sig bara, blir ju trots allt hemma i 3 veckor. Ska bli toppenskönt! Bara få bli bortskämd och ompysslad, med mat på bordet! Sweet :)

Nu blir det gymmet en sväng. Min kropp känns helt orklös men ska i alla fall gå ner och göra något. Bättre än ingenting!!

Snö, snö, snö :D

Inlägget skrevs: 2008-11-26 i: Frida Emelie Klockan: 09:56:35 Kommentarer 0
Det snöar! Idag igen! Det börjar snöa mer och mer också, hur underbart är det inte? Jag överväger nästan att ta med täckbyxor till Zandra imorgon så kanske det blir lite bus i snön ;) Nu ska jag åka till skolan, räkna lite integraler med Magda och läsa igenom samhällsboken inför eftermiddagens kalkylövning. We'll keep in touch!

"Vinter" i Stockholm

Inlägget skrevs: 2008-11-25 i: Frida Emelie Klockan: 16:28:49 Kommentarer 1
Inte vinter jag är van vid. Det var kul så länge det varade.
Nu har det börjat bli varmare och snön töar bort.

Det är mest slask ute nu. Det är äckligt, man blir blöt och bilarna stänker ner en. Det började redan imorse. När jag tittade ut såg jag att det var varmare än de tidigare dagarna och det var nästan så man kunde höra all slask under bilarnas däck från Lidingövägen. Tur nog hann de skotta trottoarerna igår, nästan ända ner till asfalten, så fötterna klarade sig torra hela dagen. Sedan blev det helt plötsligt kallare och började snöa igen, underligt. Mycket underligt..






Klackarna i taket!

Inlägget skrevs: 2008-11-24 i: Frida Emelie Klockan: 20:48:21 Kommentarer 2
Allas vår kära Linn, Pinnsan, Westlund har du äntrat bloggvärlden med bravur. I hennes blogg skriver hon om uppdrag hon utför från en liten bok hon köpt, hon är en riktig tio-poängare! Kika in hos na vetja! Här


Bruden i all ära. Förlåt om du inte gillar den men hittade f** ingen annan.
Det betyder att jag vill ha alla bilder från sommaren skickade NU!






Fit for fight

Inlägget skrevs: 2008-11-23 i: Frida Emelie Klockan: 13:59:36 Kommentarer 2
Jag förstår inte hur jag klarar alla månader utan träning?! Att gymma måste ju vara bland det bästa som finns! Att få pressa musklerna, pressa sig själv att göra de sista repetitionerna även fast man skakar och sen känna känslan efteråt - att man klarade det! Har avklarat en timme på gymmet nu. Satte på stereon med Rock-klassiker, vet inte riktigt vad det var för en kanal men den gav en härlig motivation! Sen körde jag igång! Ufall, triceps, biceps, bänkpress, lastdrag, situps med medicinboll och rygglyft. Nu känner jag mig som en helt ny människa, så grymt skönt! Nu jäklar ska löshuden bort och musklerna tillbaka till sin rätta plats! Beach 2009 - here I come! ;)

Kan även meddela att stormen är på ingång, om det nu skulle bli någon sådan. Det snöar, det har börjat blåsa och himlen är helt grå. Dessutom känns det som att molnen rör sig i überfart! Gick precis in på SMHI också, det skulle inte ha börjat snöa förrän ikväll men kung Bore vill annat. Dessutom ska det snöa hela långa dagen imorgon, myys :)

Nu blir det lunch sen ska jag bege mig ut i snön och hem till syster för att plugga matte och äta middag!






Snö och sol

Inlägget skrevs: 2008-11-23 i: Frida Emelie Klockan: 11:46:28 Kommentarer 0
God morgon!
Fortfarande snö ute och när jag vaknade var det strålande sol! Nu är massa ruggiga, tjocka, gråa moln på ingång. Kanske har det något att göra med ovädret Fanny nämnde för mig igår? Hoppas inte.. För skulle det börja snöa nu skulle det inte bli plogat förrän imorgon kväll, snöröjning är inget de är superhaj på härnere. Idag tog jag mig en liten sovmorgon. Först hade jag tänkt kliva upp nio. Sen tio. Sen klev jag inte upp förrän elva. Slött jag vet men ibland får man vara det också. Nu ska jag i alla fall göra bot för mina synder, jag ska kila ner på gymmet och pressa mina stackars muskler en timme. Forfarande träningsvärk sen torsdagens träning men som vi alltid fått höra - smärta är skönt! Och är smärtan dessutom träningsvärk efter man gjort något bra, då är det extra skönt!






PP-dag

Inlägget skrevs: 2008-11-23 i: Frida Emelie Klockan: 00:22:29 Kommentarer 2
Det har verkligen varit en dag i slöhetens tecken, det är alltid skönt dagen efter utgång. Jag har malt mig igenom tio avsnitt av Private Practice och man skulle kunna säga att jag nu fastnat för ännu en serie. Sofie, vilken dag kommer det nya avsnittet ut?! Det känns som att jag borde ta och sova men jag är inte alls trött, det är nackdelen med att sova för länge. Har tittat igenom bilderna från igår (efter jag letat rätt på min kamera som jag trodde var borta) och kommit fram till att det är många, många riktigt gräsliga kort. Nästan alla för att vara exakt.. Bjuder på en liten smakprovsbild på mig och Magda, resten kommer imorgon - efter noggrann granskning!







Jag ser det snöar!

Inlägget skrevs: 2008-11-22 i: Frida Emelie Klockan: 12:51:47 Kommentarer 0
Igår när folket började droppa in hos Louise sa alla hur mysigt det var att det snöade. Snö? Vi hade då inte märkt något som suttit inne i hennes lägenhet från halv fyra men tro det eller ej, det toksnöade. Tills vi skulle gå hade det slutat och det var ett konsstycke att ta sig till tunnelbanan utan att ramla. Nu (nyss) när jag vaknade drog jag upp rullgardinen och det ligger massa, massa snö överallt :D:D Och inte nog med det så började det snöa nu :D Jag är i snöhimlen - så länge det varar!!








Hos Lelle

Inlägget skrevs: 2008-11-21 i: Frida Emelie Klockan: 15:34:28 Kommentarer 1
Nu sitter jag här hos Lelle. Vi har varit i Mörby Centrum på Hemköp och Systembolaget och nu sitter vi här. Ska snart dricka lite kaffe (te för min del) sen börja fixa inför kvällen. Rosta mandlar i chili och blanda i ordning en hel del massa Mojito, det blir nog grejer det! Själv har jag köpt tranbärsjuice och sprite till min vodka, det blir nog finfint det med. Glöm inte att fortsätta tipsa om utklädning va! Hittills bara Emma som gjort sitt jobb :p







Jag är hopplös

Inlägget skrevs: 2008-11-21 i: Frida Emelie Klockan: 11:18:51 Kommentarer 0

Igårkväll hade jag grymt svårt att sova, som de senaste kvällarna. Folk levde om i köket och smällde i dörrar, de kan ju kanske tänka på att några vill sova och går i skolan heltid i alla fall? Nåväl. Jag hade ställt klockan på halv sju så jag skulle hinna duscha och packa ihop allt för kvällen innan vi började klockan nio och vad gör jag? Jo, stänger av väckarklockan i sömnen och vaknar kvart i elva. Jag är helt enkelt hopplös.. Nu ska jag i alla fall packa och tagga inför Lelles tjugoårsfest ikväll, wild ' n ' crazy!!




Hjäääälp!

Inlägget skrevs: 2008-11-20 i: Frida Emelie Klockan: 19:42:13 Kommentarer 1
Jag behöver hjälp, big times!
Vad tusan ska man klä ut sig till när temat är Oas?
Tack på förhand!

Jag förväntar mig att det ska peppra in kommentarer med tips och förslag! Bara att börja tänka!!




Sovtajm

Inlägget skrevs: 2008-11-19 i: Frida Emelie Klockan: 21:39:35 Kommentarer 4
Duktig som jag är har jag suttit och renskrivit matteanteckningar istället för att titta på mer serier. Det går sakta men säkert framåt, kan väl inte påstå att jag förstår så himla mycket mer men jag gör mitt bästa i alla fall. Jag ser inte framemot morgondagen på något sätt, önskar att jag bara fått stanna hemma under täcket.

Nu är jag så trött så jag knappt orkar hålla ögonen öppna. Blev inte mycket sömn inatt så har nog en hel del att ta igen. Dessutom måste jag se till att få i mig ett par extra timmars sömn så man orkar med Louise fest på fredag. Nu blir det dusch sen sängen.






Seriemarathon

Inlägget skrevs: 2008-11-19 i: Frida Emelie Klockan: 19:30:11 Kommentarer 0
Idag hittade jag äntligen busshållplatsen från skolan och hem. Det var jättesmidigt och jag var hemma på mindre än 10 minuter, istället för att behöva flänga runt hit och dit med tunnelbanebyten. Nu gäller det bara att jag lär mig när bussarna går, får nästan göra som Malin och ta ett kort på tidtabellen.

I eftermiddag har jag haft seriemarathon utan dess like. Druckit tre stora teglas och tittat på Privileged, Gossip Girl, One Tree Hill och 90210. Nu får jag dessvärre vänta till nästa tisdag och onsdag innan det blir några nya avsnitt.. Just nu sitter jag och tankar hem Private Practice, tänkte ge det en chans så här när man inte har något annat att göra en onsdagkväll (förutom en massa matte då..). Sitter och messar med Z som befinner sig i Gävle för att spela elitserien, hon är insane den kvinnan! Och på msn håller jag ställningar med Sofie, stackaren som ska åka från Karlstad 04.30 imorgon bitti för att åka till Stockholm och Kistamässan. Tufft, tufft. Nu ska jag göra ännu ett glas te så det hinner svalna lagom till det första avsnittet är färdigt :)






 


Solen skiner!

Inlägget skrevs: 2008-11-19 i: Frida Emelie Klockan: 09:21:16 Kommentarer 1
För första gången på länge så skiner solen i Stockholm! Det är blå himmel med några tunna, tunna strömoln lite här och där. Jag kan faktiskt inte komma ihåg när det sist var så här fint väder, känns som att det regnat hur länge som helst. Tror att det är någon plusgrad också men vad gör det när det blåser snålblåst och känns som tio minus? Jaja, nu ska jag inte vara bitter. Solen skiner och det är skönt att det för en gångs skull kommer in lite ljus i rummet.

Smidig som jag är sprang jag ner till tvättstugan strax innan nio och naturligtvis var det ena tvättpasset ledigt eftersom bara den ena kommit. Så nu har jag satt på två maskiner som ska vara färdiga vid tio. Mest underkläder och handdukar, skönt att få bort lite tvätt som sagt. Måste ta och boka mig en egen tvättid också men svårt när man inte vet hur mycket det blir i skolan framöver.

Inatt kunde jag inte sova, grannen ovanför mig hade fest och spelade musik på högsta volym. Istället la jag mig och läste igenom de över 100 sidorna vi skulle läsa i "Så byggdes staden" så nu har jag bara ett par sidor kvar att läsa i den oranga boken. Bäst att ta tag i det nu!






 


En heldag i läsningens tecken

Inlägget skrevs: 2008-11-18 i: Frida Emelie Klockan: 22:03:32 Kommentarer 0
Dagen har till största delen bestått av en massa, massa läsning. Jag har haft ett par hundra sidor att läsa inför imorgon och jag har väl tagit mig igenom en del av dem, inte allt så det blir till att kliva upp tidigt imorgon. Turligt nog är inte krysstenta förrän klockan ett så har ju ett par timmar på mig. Duktig som jag är ska jag ställa klockan på sex och springa ner och försöka sno åt mig en tvättid. Är inte i något jättebehov av att tvätta men skönt att få undan lite inför nästa gång!

Imorse var jag på matteföreläsning i två timmar sen gick jag och hälsade på storasyster som stod i en ÅF-monter i Kårhuset. Det är Armada idag och imorgon, en jättestor utställning med flera hundra olika företag. Tänk er Noliamässan x 10 kanske. Hela Kårhuset är invaderat och likaså hela biblioteket. Dock tog vi oss ingen tid att besöka företag, för oss, intressanta utan gick tillbaka och knåpade lite på räknestugan. Efter lunch åkte jag hem för att läsa och det är precis vad jag gjort. Läst och läst och läst. Nu ska jag hoppa in i duschen, bli lite varm, sen blir det sängen. Funderar på att unna mig senaste OTH, bara för att jag läst så mycket idag.






En önskan

Inlägget skrevs: 2008-11-17 i: Frida Emelie Klockan: 21:11:08 Kommentarer 1

Ju mer jag tänker på det, desto mer sugen blir jag. Kanske är det för att de ekonomiska resurserna överhuvudtaget inte existerar och att tiden heller inte går att undvara. Ändå kan jag inte låta bli att drömma mig bort. Bort till varmare breddgrader där solen får steka huden och man blir gyllenbrun och fräsch. Bort från det här regnet, regnet som inte ens vill vara snö - det hade varit helt okej. Kanske är det för att Sara och hennes vänner är i Thailand nu som jag blir extra sugen, när man får se alla deras bilder och hur härligt de har det. Jag skulle nöja mig med en sista-minutenresa varsomhelst. Det behöver inte vara långt bort så länge det är varmt och skönt. Värme. Ett tag funderade jag på att ta en resa efter nyår men nu känns en tv mer som prio ett och som man lär sig redan vid barnsben - man kan inte få allt här i livet. Men det är en önskan..





LouLou, på god väg till 40

Inlägget skrevs: 2008-11-17 i: Frida Emelie Klockan: 18:42:36 Kommentarer 0
Idag är det inte vilken dag som helst, nej. Min kära vän Louise från Lund fyller 20 år med allt vad det innebär. Dessvärre hade vi alla glömt bort att det var just idag hon fyllde år (ja, vi kanske inte är några riktigt bra vänner ändå..) så vi hade inte hunnit fula till med något på skolan. Som då Magda fyllde år och vi kopierade upp papper och hängde lite överallt. I alla fall, efter skolan följde hon med hit. Vi förhörde varandra lite på gamla krysstentor och jag slängde ihop en delikat kladdkaka. Dagen till ära satte jag även i två tårtljus som Louise självklart fick äran att blåsa ut.

Må hända världens godaste, improviserade "födelsedagstårta"?

På fredag bjuder dessutom denna brud in till förfest med snacks och sedan en glamorös utgång. Kan det bli mycket bättre? Nu måste man bara klura ut en bra och passande tjugoårsgåva...






Hemmakväll

Inlägget skrevs: 2008-11-17 i: Frida Emelie Klockan: 18:25:17 Kommentarer 0
Efter mycket om och men och tjaffs hit och dit gick matteredovisningen i morse, mot alla odds, toppenbra!! Vi blev godkända eftersom allt var rätt och det var en lättnad! Vi hade nog inte kunnat bli gladare än så! Vi börjar även gilla vår norske Roy mer och mer. Att han är från Trondheim ger honom ett litet + i kanten..Synd bara att vår tid med honom är förbi! Nu är det ju Göran som gäller. Vi gick förbi hans kontor idag och det var bland det värsta jag sett. Emma, det såg precis ut som kontoret på Hemab om du förstår vad jag menar?

Min ångest inför onsdag dämpades även då jag märkte hur simpla de gamla krysstenta var, nästan idiotsäkra. Bara därför kommer de väl försvåra de massa i år, vår vanliga tur liksom.. Sen Louise åkt har jag bara myst på i vintermörkret med tända ljus och bra musik. Carolina Liar ekar ur min dator mest hela tiden, skönare musik får man leta länge efter. Ikväll ska jag fortsätta läsa lite mer sen blir det baskimej popcorn. Blev inga igår, däckade med detsamma. Ha en mysig kväll :)






Sjukling

Inlägget skrevs: 2008-11-16 i: Frida Emelie Klockan: 21:28:45 Kommentarer 1
Just nu tycker jag rätt så synd om mig själv, ibland får man faktiskt göra det. Jag har hostat, snorat och snörvlat hela dagen. Jag var med Maria, Johanna och Tobias i Kungens Kurva på IKEA och det gick bra. Fick med mig värmeljus och pynt till en minigran hem. Sen åkte vi till Johanna, fick i mig lite mat men sen vid sju blev jag praktiskt taget utslängd. Johanna ville inte bli förkyld och hon skulle laga massa köttbullar till deras adventsglögg andra advent och de fick jag ju inte förpesta. Sen har jag suttit här hemma. Ätit upp tre skedar glass så det blev lite mer plats i frysen. Jag är het som en kamin och förmodligen har febern nu kommit över mig men det är bara att låtsas som ingenting eftersom det är en viktig dag imorgon, matteredovisning! Som vi efter massa tjaffs kommer kunna göra ändå. Tror nästan jag ska gå och poppa lite popcorn, tända lite ljus och bädda ner mig och titta på en barnfilm. Det är precis vad jag känner för just nu :)





Vintermys

Inlägget skrevs: 2008-11-16 i: Frida Emelie Klockan: 11:02:08 Kommentarer 0
Jag har kommit på att jag nog egentligen tycker om vintern rätt mycket. Det är mysigt att vakna upp när det är rimfrost ute, att efter att ha varit ute i kylan få komma in i värmen och sätta sig framför en brasa. Det är mysigt när det ligger snö på marken och det är så kallt att det knastrar under fötterna när man går och det mysigaste av allt är att man får ha massa tända ljus som lyser upp i mörkret. Snart är det även dags att ta fram adventsljustake och dylikt och göra det extra juligt. Mitt julpynt i form av små tomtar åker nog fram de också, så man hinner njuta av julen innan det är dags att bege sig härifrån.

Tyvärr får man ingen riktig sån stämning i Stockholm. Här regnar det bara och skulle det, mot förmodan, snöa en dag skulle det förmodligen smälta bort med detsamma. Och skulle snön, mot alla odds, ligga kvar skulle den ändå bara bli helt svart och ful av alla avgaser. I alla fall här vid mig.

Idag ska vi göra en familjeutflykt, till IKEA i Kungens Kurva. Kanske man ska se om man hittar något mer julfint att pryda rummet med. Rummet som faktiskt nu känns mer som ett hem efter det att jag vänt på skrivbordet och istället gjort det till ett matbord. Tänk att så enkla åtgärder kan förändra så mycket! Nu ska jag avnjuta lite lunch i form av en pizzabit (som för övrigt också blev jääääkligt god).


Bild tagen av mig förra året i Trondheim







Lördagsmys

Inlägget skrevs: 2008-11-15 i: Frida Emelie Klockan: 16:20:44 Kommentarer 0
Ikväll blir det lördagsmys med syrran. Vi ska göra pizza och sen titta på Sex and the city-filmen, igen men den tåls att se fleeera gånger :) Har även laddat ner Magadaskar 2 så vi får se hur mycket vi hinner med helt enkelt :) Skönt med en helmysig helg, det kan man alltid behöva som lite omväxling!

Annars har jag mest segat på hela dagen, kroppen är inte som den borde vara. Läst lite, lite inför krysstentan - så mycket jag orkat med. Annars har jag druckit massa te, pratat med mamma och ätit ischokladglass med banan.


Min och Malins mysmiddag. Kvällen till ära gjorde jag en liten ommöblering.
På något vis blev det som mysigare och mer hemtrevligt här i mitt lilla rum.






Myskväll för 2

Inlägget skrevs: 2008-11-15 i: Frida Emelie Klockan: 11:43:19 Kommentarer 0
Igår bjöd jag Malin på paj. Den blev grymt god och vi hade det riktigt trevligt. Vi bestämde oss för att ta en tripp till Spånga eftersom Lankan (en kille i tvåan) fyllde år och det var galej där. Vi stressade iväg till tunnelbanan men ovana pendeltågsresenärer som vi är fick vi vänta tjugo minuter på tåget. När vi kom fram hade vi sån tur att vi fick hämtning. Det var en trevlig fest, trots att alla var småpackade och vi var helt nyktra. Det spelades guitar hero, snackades och var bara allmänt galej. När vi skulle in till stan inser vi att tågen slutat gå (?) så vi fick åka taxi, med världens skönaste taxichaufför. Han satte musik på max och vi satt och poppade hela vägen in till stan. Grabbarna skulle till nåt ställe på regeringsgatan så jag och Malin gick till tuben för att åka hem.

Idag har jag sjukt ont i halsen, det började redan igår. Och snuvig dessutom. Jag trodde att flunsigheten gått över men icke sa nicke, den är back big times. Känns som jag har ett sandpapper i halsen och det är inte helt trevligt. Resten av dagen ska jag ägna åt att läsa inför krysstentan på onsdag.







Freeeedag! :D

Inlägget skrevs: 2008-11-14 i: Frida Emelie Klockan: 08:07:06 Kommentarer 0
Inatt hade jag en hemsk dröm. Jag var i badrummet på Hjortronstigen och av någon anledning står brödrosten på skåpet och där tittar en vit liten mus ut - som börjar prata med mig!! Helt sinnessjukt, dessutom blev jag så paralyserad att jag inte ens lyckades skrika. Usch och tvi, när ska min rädsla för små möss gå över?

Än så länge är det torrt på marken, skönt! Tror jag ska slå på stort och ta cykeln till skolan idag. De andra ska skippa föreläsningen så det blir till att åka dit en halvtimme och fixa med vår gruppredovisning och sedan tillbaka. Nu ska jag ta och läsa igenom grupp åttas uppsats, den vi ska opponera på. Ha en fin dag!






Pissregn

Inlägget skrevs: 2008-11-13 i: Frida Emelie Klockan: 09:15:49 Kommentarer 0
Såg precis att det regnar ute, det börjar bli en vanlig syn nu men ändå. Usch så äckligt :s Det är riktigt sånt "piss"-regn också, som knappt syns men som slickar en i ansiktet och gör en tokblöt. Not so lovely. Ska kila ner till bussen nu, köpa lunchmacka på T-snabben sen kila upp mot V och göra mig redo för KS:en. Inga större förhoppningar som sagt men den bör göras ändå.






Vanlig torsdag

Inlägget skrevs: 2008-11-13 i: Frida Emelie Klockan: 08:00:35 Kommentarer 0

Klockan är fem i åtta och här sitter jag nyduschad. Skönt att för en gångs skull inte stressa ihjäl sig på morgonen. Tanken var att jag skulle vara på skolan vid nio men som vanligt har Magda missbedömt tiden och kommer inte förrän tio. Jag har inte riktigt bestämt mig hur jag ska göra än, kan lika gärna kolla igenom det sista i matten hemma tror jag. Eller så kan jag ju bara skita i det och ta en lite powernap istället, inte troligt men ändå.

Det har börjat bli riktigt kallt här i Stockholm nu också, säkert inte som hemma men jag tycker på ett sätt att det känns mycket kallare ändå. Visst, vi har fuktigt klimat hemma också men det kan nog inte riktigt jämföras. Tvi och äckligt är det i varje fall och jag har redan gått in på min tjocka dunjacka.

Har bestämt mig för att skippa partandet i helgen också, jag tror min kropp behöver en lugn helg, inte blivit så mycket av den varan på senaste tiden. Först en helg i Härnösand, en i Arvika, en helg med Ettans fest och så Arvika helgen som var. Jag kan behöva lite kvalitetstid med mig själv helt enkelt!

Nu ska jag borsta ur håret innan det blir som svinto och bestämma dagens outfit, lär väl bli jeans och tischa som vanligt men fortfarande måste det bestämmas :p






Mentalt slut

Inlägget skrevs: 2008-11-12 i: Frida Emelie Klockan: 19:29:27 Kommentarer 4
Ibland funderar man på vem man egentligen försöka lura. Nu känns det mest som att jag lurar mig själv. Vad håller jag egentligen på med? Idag har jag haft fruktasvärd skolångest. All matte gör mig galen och jag känner mig sämst. Det känns som att jag är den enda som inte förstår och jag trycker ner mig själv hela tiden. Jag försöker och försöker men tappar motivationen och lusten. Nu skulle jag behöva lite ledighet från allt. Komma bort ett tag och bara få må bra. Jag har gått igenom så himla mycket den här hösten och min kropp är öm och slut. Nyss kommit hem från skolan, varit där sen tio imorse och pluggat. Mest matte men även skrivit färdigt vår gruppuppsats. Ändå känns det inte bra inför morgondagens KS. Jag har aldrig haft prestationsångest förut, inte någon gång under gymnasiet så jag antar att det kommer ikapp mig nu, gång på gång.

Jag hoppas på att jag hinner träffa Malin imorgon nu. Jag slutar inte förrän tre men har jag tur kan vi klämma in en fika då innan de beger sig norrut igen, det vore verkligen mysigt och behövligt. Sedan imorgonkväll ska jag, Magda och Ingrid gå på en företagspresentation. Efter det får man mat och öl i Oasen, det ska bli riktigt trevligt!






En liten sjukis

Inlägget skrevs: 2008-11-11 i: Frida Emelie Klockan: 12:44:59 Kommentarer 2

Varför blir man alltid sjuk när man som minst har tid med det? Imorgon ska vi skriva färdigt en grupprapport som ska redovisas på fredag och på torsdag har jag kontrollskrivning i matte. Självklart, bara för att, har jag legat och frusit/svettats om vartannat hela natten och bara mått allmänt pissigt. Därför tog jag beslutet att stanna hemma idag, hoppas på att det värsta går över nu för att undvika en lååång sjukperiod för att jag envisas att inte lyssna på min kropp. Druckit ett antal koppar te och proppat i mig en massa strepsils nu på morgonen, och druckit en massa vatten för det sa mamma att jag skulle göra.

Jag blir så irriterad på mig själv också, att jag alltid kännermig så himla stressad. Kan inte låta mig själv vara sjuk en dag utan jag har panik över allt jag missar i skolan. Idag ska jag verkligen försöka, ta hand om min kropp och koppla bort allt annat. Den är viktigast just nu.





Hösthängig

Inlägget skrevs: 2008-11-10 i: Frida Emelie Klockan: 21:36:02 Kommentarer 2
Idag är inte min dag. Framför allt inte min kropps. Ett virus är på g och det är nog bara att vänta ut det. Vid tre började jag få migrän och må illa sen gick det bara utför. När jag kom hem (efter att ha klarat mitt materialprov!) fick jag som frossa. Var tvungen att bädda ner mig och somnade på stört för att vakna vid nio. Nu ska jag gå och sova igen och hoppas på att det går över under natten, det sista jag vill nu är att vara hemma imorgon..


Måste även passa på att tipsa om att rösta på Jennie som Härnösands Lucia 2008. Lillnossen min :) Tror inte jag vet någon som skulle passa bättre och jag hoppas verkligen att alla röstar på henne! Det kostar 7 kronor + ev trafikavgift men det tycker jag att våran lilla tjej är värd!

För att rösta svarar ni antingen genom en talong som finns i Tidningen Ångermanland eller så skickar ni ett sms (mycket bättre). Ni skriver LUCIA H 5 och skickar det sedan till 72006


Jag är lite kluven angående helgen också. Zandra och c/o ska nog ut och jag är sugen på att hänga med. Samtidigt är det så mycket i skolan nu och det känns som pengarna bara rullar iväg. Snart är det ju jul också + att jag är sugen både på en ny mobil och en tv. Som sagt, kluven.


 




Ett farväl

Inlägget skrevs: 2008-11-09 i: Frida Emelie Klockan: 18:35:54 Kommentarer 0
En ängel flög förbi
Mot himmelen så fri
Men hon lämnade sitt leende,
på vår jord.

Nu är helgen avklarad. Det var stundvis himla jobbigt men samtidigt väldigt skön.
Trots vissa missöden har helgen varit trevlig. I torsdags åkte jag, morfar, mamma och Maria och sa hej då till mormor. Det var fint. I fredags var begravningen, jobbigt men skönt. Maten efteråt gick också bra sen följde den norrländska släkten + bekanta från Stockholm med hem till Länsmansvägen och vi pratade hela kvällen och åt pajer som jag och Johanna gjort kvällen innan. Igår var vi ut till kyrkogården, tittade på mormors gravplats där de lagt alla blommor, sedan gick vi även förbi morfars föräldrars och mosters gravar. Efter det åkte vi ut till sommarstugan, gick ner till vattnet och tog lite fina bilder. På kvällen blev det god mat, godis och mys framför tv:n. Innan vi åkte hem idag följde vi med morfar till kyrkan då de skulle läsa mormors välsignelse. Det var familjegudstjänst idag så det kändes skönt att kyrkan var fylld med små barn, då behövde det inte bli så jobbigt. Jag kom hem för cirka en timme sen, grejat på och pluggat lite. Imorgon har jag materialprov så ska läsa lite inför det sen måste jag titta igenom all matte som jag missat.





Off to work

Inlägget skrevs: 2008-11-04 i: Frida Emelie Klockan: 15:56:45 Kommentarer 0
Nu ska jag bege mig in mot city där jag ska möta upp Maria och sen jobba ett par timmar. Inventering är väl inte bland det roligaste man kan göra men pengar är ju alltid pengar. Många bäckar små som man brukar säga.






Trött och slut

Inlägget skrevs: 2008-11-03 i: Frida Emelie Klockan: 18:30:17 Kommentarer 0
Idag är inte min kropp med mig. Jag är trött och slut. Imorgon är det första kontrollskrivningen i Envariabelanalys. Det känns inte alls bra faktiskt, har inte alls hunnit med att räkna alla uppgifter. Tänkte göra ett sista ryck ikväll men nu känner jag mig totalhängig. Har suttit och nyst hela dagen, en förkylning är nog på g sen har jag ont i huvudet och öm i kroppen. Har nyss ätit lite, baconsås med champinjoner och sockerärtor :) Det var gott. Jag kan jag :)

Sprang runt på stan förut idag också för att leta kläder till på fredag. Min kropp var inte alls upplagd för det men jag hade inte så mycket val. Imorgon ska jag inventera på H&M och på onsdag åker vi till Arvika. Till slut köpte jag i alla fall en kjol och en polotröja på H&M. Det blir fint.

Nu ska jag tagga till mig lite sen försöka räkna lite gränsvärden och shiiiit.






Dålig uppdatering

Inlägget skrevs: 2008-11-02 i: Frida Emelie Klockan: 15:49:08 Kommentarer 0
Varit dålig uppdatering nu. Anledningen är att mitt internet inte fungerat sen i måndags. Det tvärdog. Jag trodde att det var min dator/nätverkskabel det var fel på men nu sitter jag här hos syrran och inser att det är mitt internetuttag i väggen som är trasigt. Om det inte fungerar när jag kommer hem heller blir det till att ringa till Tele2 och felanmäla.

Ettans fest i fredags var grym. Jobbigt men kul! För att hinna ikapp alla andra fick vi öka tempot och sagt och gjort, inte bra att dricka så mycket på en halvtimme! Men kul hade vi och jag kom väl hem vid halv tre. Igår spenderade jag större delen av dagen i sängen. Emma ringde också och vi pratade i en timme, det var mysigt som vanligt =) På kvällen åt jag pizza, drack cola åt glass och hängde hela kvällen i "vardagsrummet". Tittade på House of horror, Stjärnor på Is, Sing a Long, The Grudge och lite mer. Var rätt nice att hänga där faktiskt och jag har kommit fram till att jag börjar tycka om min korridor mer och mer.

Nu är jag hos Johanna. Ska snart ta fram matteböckerna igen, försöka ta mig någonstans. På onsdag kväll åker vi till Arvika. Det ska bli skönt. På fredag är begravningen och så åker vi tillbaka till Stockholm igen på söndag förmiddag.





2010
Januari . Februari . Mars
April . Maj . Juni . Juli . Augusti September . Oktober
November . December

2009
Januari . Februari . Mars
April . Maj . Juni . Juli . Augusti September . Oktober
November . December

2008
Januari . Februari . Mars
April . Maj . Juni . Juli . Augusti September . Oktober
November . December
Bloggdesign . Dagen i bilder
Filmer . Fotografier
Frida Emelie . Slöserier
Träningsdagbok . Tänkvärt
Önskvärt