Valborgsmässoafton 2009

Inlägget skrevs: 2009-04-30 i: Frida Emelie Klockan: 11:05:43 Kommentarer 0
Så var Valborg här igen. Det blir en hemskt lugn kväll men det blir nog mysigt det med. Jag, Linn och Gustav ska åka ut till Linns stuga och bara grilla, basta och ta det lugnt. Tror att Gustav snart kommer och hämtar mig sen ska vi handla och åka upp till Nordvik för att paddla över, bara att hoppas att vi inte trillar i :p

Får se om vi tar oss in till stan imorgon så jag hinner se Första Maj tåget, annars taggar vi för grillfest på lördag.

På resande fot

Inlägget skrevs: 2009-04-28 i: Frida Emelie Klockan: 13:23:49 Kommentarer 0

Idag har vi bara haft programmering på skolan, det gick rätt bra och jag blev äntligen färdig med mitt program! Skönt att kunna lämna det bakom sig efter att ha redovisat nästa vecka!

Nu ska jag packa ner det sista, göra mig en falukorvsmacka och sen bege mig ut mot Arlanda. Tror jag lämnar datorn i Stockholm den här gången för att minska på vikten lite, proppat väskan med tonvis med kläder och annat krams. Ska bli skönt att komma hem till Härnösand. Och imorgon blir det jobb, 8.30-13.00, kan bli fint med lite extra pengar :)


Stendöd..

Inlägget skrevs: 2009-04-27 i: Frida Emelie Klockan: 19:49:52 Kommentarer 0
Var nog längesedan jag  var så här fysiskt slut. Nog trodde man att man skulle orka spela 2x20 7-mannafotboll men icke sa nicke. Tur att man har lite vilja! Dessutom börjar jag redan känna träningsvärk i rumpa, lår, vader och benhinnor. Skönt att få känna lite i alla fall :p Det verkar vara ett skönt gäng också! Tyvärr förlorade vi med 4-2.. Men det får vi ta igen nästa gång!

Hade lite svårt att hitta spelpositionerna också, de andra har ju spelat med varandra ett bra tag så det var svårt att hitta min plats. Men det blir nog bättre efter nån match till, likaså konditionen :p

Nu har jag gjort i ordning två falukorvsmackor, mums :) Sedan ska jag packa det sista. Blev ändrade planer med Valborg och jag åker upp till Härnösand redan imorgon kväll eftersom vi är lediga på torsdag och onsdagslektionen är inställd.

Sammanfattning av en underbar helg

Inlägget skrevs: 2009-04-26 i: Fotografier Klockan: 22:07:38 Kommentarer 0
 
 

Yrvädret har landat

Inlägget skrevs: 2009-04-25 i: Frida Emelie Klockan: 16:31:56 Kommentarer 0
Nu har Linn landat i Stockholm, mycket trevligt. Efter jag och Johanna skjutsat mamma begav jag mig till Globen och sedan in till söder för att möta upp Malin. Linn och Zandra kom också dit och vi strosade runt ett tag :)

Ikväll blir det grillning hos Malin, ska bli supermysigt, sedan blir det utgång. Vart är fortfarande oklart men det löser sig med tiden :)

Härlig bild tagen i Kungsträdgården igår.

Ljuvliga fredag

Inlägget skrevs: 2009-04-24 i: Frida Emelie Klockan: 09:00:48 Kommentarer 0
Idag är det strålande sol och klarblå himmel!
Det är redan 13 grader varmt i skuggan och ser
relativt vindstilla ut så det kommer nog bli en helt
underbar dag! :D

Det ska ju bli runt 17 grader varmt så inte ska man klaga inte :) Idag ska jag gå en stund med Hanna på stan som det ser ut, sedan ska jag handla och hem och laga mat så den står färdig då mamma kommer fram :)

Ha en underbar dag i solen!

En helt underbar dag

Inlägget skrevs: 2009-04-23 i: Frida Emelie Klockan: 20:30:38 Kommentarer 0
Idag har det varit en helt underbar dag! Först träffade jag upp Zandra i Gamla Stan och vi gick och satte oss på ett fik vid Järntorget. Jag tog en bakpotatis med Skagenröra och hon en kopp kaffe. Ljuvligt gott var det och riktigt vårvarmt och skönt :)
 
Sedan blev det en hel del shopping, lite halvspontant för både mig och Zandra tror jag, dock mest för mig.. Blev två baslinnen från Cubus, en body från Gina Tricot och en blommig enkel bomullsklänning från samma affär. Sedan gick jag till Centralstationen, avnjöt en kall Pepsi och sedan kom Hanna som en riktigt solstråle :)
Vi åkte hem till mig en sväng och begav oss sedan in till stan igen och käkade middag på Taco Bar, tog en nachotallrik som var mycket god :) Sedan satte vi oss på en bänk i solen en stund, dock var det rätt kallt så gick in på Åhléns och strosade runt ett tag istället innan det var dags att bryta upp och bege oss åt varsitt håll.

Dagen kan sammanfattas som att den varit toppenmysig :)

22 april 2008

Inlägget skrevs: 2009-04-22 i: Frida Emelie Klockan: 17:33:29 Kommentarer 0
Den 22:a april för exakt ett år sedan påbörjade jag och Emma vår resa hem till Sverige.
Vi begav oss från Koh Samet för att spendera 3 dagar i Bangkok.
Det suraste är att den skitungen är i Thailand nu med! Vissa har det bättre än andra..

Själv sitter jag och försöker på till det sista på mitt program i programmeringen.
Bredvid mig står en ljuvlig kopp med "Grönt te &Guava".

Grattis Hanna :D

Inlägget skrevs: 2009-04-22 i: Frida Emelie Klockan: 10:07:30 Kommentarer 0
Idag fyller världens bästa Hanna 20 år!! Och inte nog med det, imorgon kommer hon till Stockholm!!
Inte för att hälsa på mig utan sin tremänning men nog ska vi hinnas hänga ändå :) Imorgon kommer hon med tre och är min hela eftermiddagen/kvällen eftersom hennes tremänning skulle på team building och after work tror jag det var.

Att det ska bli femton grader varmt imorgon är ju inte heller fy skam så jag planerar att vi ska sitta ute och mysa i värmen :) Sen kanske hem hit så hon får se mitt lilla crib också, vem vill inte göra det liksom?! :D

Världens bästa Hanna, en junidag förra sommaren i hennes stuga!

Kort dag :)

Inlägget skrevs: 2009-04-21 i: Frida Emelie Klockan: 08:16:38 Kommentarer 0
Skönt, idag går vi bara i skolan tio till tolv :) Dock sitter jag redo och ska snart åka till skolan, bäst att vara där i tid eftersom programmeringsdagens är jävulsdagar. Man kan sitta och rulla tummarna i två timmar utan att hinna få hjälp så det gäller att vara där i tid och skriva upp sig på hjälplistan. Ska kila förbi apoteket och köpa värktabletter också tänkte jag, mina är som bortsprugna och känner att jag kanske kommer ha liiite ont i ljumsken idag.

Inatt var det minusgrader här, fy och blä. Nu är det 4 grader och så mycket varmare än så ska det väl inte bli.. Och eftersom jag inte kan ha jeans har jag laddat upp med dubbla lager av strumpbyxor och leggins för att inte frysa. I-landsproblem va :p

Utslagen

Inlägget skrevs: 2009-04-20 i: Frida Emelie Klockan: 21:50:12 Kommentarer 0
Det lilla "ingreppet" gick bra. Skulle ta bort ett födelsemärke i högra ljumsken och efter alla skräckhistorier jag hört stressade jag upp mig helt i onödan. Jag fick en bedövningsspruta och sen fick syrran hålla mig i handen medan han började. Jag kollade självklart rakt upp i taket (där det passande nog var ett fönster) för att inte kolla på "hyveln". Han hyvlade bort det som stod upp och brände sedan ihop, alltså inga stygn! Kändes bara lite då han råkade komma utanför bedövningen men allt som allt gick det på fem minuter. Men måste säga att det var en märklig känsla då han började bränna varpå jag utropar "Det luktar bränt" och han svarade "Hahaa, nej det är du som luktar bränt". Inte ens ett plåster behövdes sättas på. Hade nog inte kunnat gå mer smärtfritt :)

Efter gick jag och syrran på H&M och inhandlade några par trosor och lite anant smått och gott, sedan har jag försökt läsa lite i fysikboken och tittat på tv. Nu är jag helt utslagen och ska bädda ner mig framför tv:n och sedan satsa på att somna.

En inte fullt så härlig bild på mitt ihopbrända, inzoomade sår.

Grått och trist

Inlägget skrevs: 2009-04-20 i: Frida Emelie Klockan: 09:52:21 Kommentarer 0
Idag är det inte så himla roligt väder ute. Lite grådassigt och bara typ fem grader varmt..

Idag väntar skola tio till tre. Egentligen till tre men eftersom jag ska till doktorn strax efter fem måste jag gå vid tre så jag hinner hem, byta om och äta något innan det är dags att få kniven stucken i en, hua ;s Tur att Maria följer med som stöd!

Nu ska jag packa sen springa till bussen!

Sunny sunday

Inlägget skrevs: 2009-04-19 i: Frida Emelie Klockan: 11:39:44 Kommentarer 0
Kvällen hos Malin var lika mysig som alltid. Vi åt grillad kyckling och potatissallad till middag sen hade vi godis, tacochips och salsa till Robinson.

Idag tog jag mig en sovmorgon så har ganska precis vaknat. Har precis pratat med syrran och de skulle lägga sig och sola vid bryggan eller Tantolunden idag så jag ska packa ner mina saker och bege mig :) Precis det jag hade hoppats på när jag skickade sms till henne imorse :) Dock är det inte så varmt och rätt blåsigt men sol är ändå sol :)

Långpromenad

Inlägget skrevs: 2009-04-18 i: Frida Emelie Klockan: 13:11:06 Kommentarer 0
Efter gårdagens helvetesspringtur kanske det kan vara svårt att tro att jag frivilligt vill bege mig ut på Ladugårsgärdet igen men icke. Nu håller jag på att värma två IKEA-korvar sedan ska jag möta upp Malin och så ska vi ta oss en härlig promenad. Det är inte så varmt idag bara så det blir nog både underställströja och pannband så man inte fryser.

Nyss var det strålande sol och så ser jag att snöflingor börjar falla.. Hemska tider..

Ikväll blir det förmodligen Robison med Malin, en softarkväll helt enkelt :) Känner jag oss rätt lär det även involvera en hel del frukt, kanske slår på stort och gör fruktsallad igen, vem vet!


Helvetes-tur

Inlägget skrevs: 2009-04-17 i: Frida Emelie Klockan: 21:40:39 Kommentarer 0
Efter jag tittat på Postkodmiljonären tänkte jag att jag lika gärna kunde ta en springtur istället för att bara sitta och dega.

Sagt och gjort.
Trodde jag skulle dö och när jag är hemma efter drygt föra kilometer inser jag till min förskräckelse att jag tappat nyckeln!! Vände om och sprang rundan baklänges som världens jäkla springdåre ni kan tänka er, förstår inte riktigt var orken kom ifrån. Jag hade sprungit över Gärdet och försökte hitta samma stig fast åt andra hållet, jag vände om igen och tog den rätta och att hitta en nyckel på Gärdet är ungefär som att hitta en nål i en höstack. När jag sprungit stigen både fram och tillbaka hade det börjat svartna rejält och min panik blev värre och värre. Jag har min extranyckel själv och mobilen hade jag lämnat hemma. Sedan såg jag något blänka nästan ute vid rondellen, men typiskt nog var det bara en glasbit. Men sen såg jag den, en meter längre fram! Aldrig har jag varit så glad att se en nyckel. Dock kunde jag inte hitta blippen, den är svar och omöjlig att se i leran. Så glad i hågen och med adrenalin pumpande som aldrig förr sprang jag den halva vägen som var kvar.

Nu har jag precis pratat med Anna, de skulle ta en promenad efter middagen och funderade på att komma förbi och se hur jag bor så ska snabbdammsuga och duscha nu :)

MIN ÄLSKADE NYCKEL!!!

En helt underbar dag

Inlägget skrevs: 2009-04-17 i: Fotografier Klockan: 13:25:35 Kommentarer 0
Sitter och lägger in alla bilder jag har på skivor till den externa hårddisken. Där är en himla massa bilder och man blir så glad av att titta igenom dem. Alla bild är förenade med minst ett härligt minne och man blir så sprudlande glad av att titta på dem.

8 JUNI 2008
En av alla dessa underbara dagar som man längtar tillbaka till.
Jag låter helt enkelt bilderna tala för sig själva.



Friday I'm in love

Inlägget skrevs: 2009-04-17 i: Frida Emelie Klockan: 11:41:27 Kommentarer 0
Om det ändå varit så.

Suttit hemma och pluggat matte nu på förmiddagen samtidigt som det skett en febril sms:ning med Linn. Nu är det bara att hålla tummarna, jag kniper så hårt jag kan!! Annars har jag fått lite annat gjort.

- Skickat in deklarationen.
- Börjat plocka på rummet.
- Hittat min remiss (nu har jag faktiskt koll på VART jag ska på måndag. Sedan lär jag vara invalid en vecka..)
- Duschat, välebövligt liksom.
- Varit ner med vinterjackor och skor i förrådet.
- Diskat undan.
- Lagt in 12600 bilder på det externa.
- Tvättning på gång.

Nu försöker jag få tag på Z för att se om man får säga hej till henne men hon vill inte svara inte. Vilken diss.. Dock kanske hon är hos sin knädoktor.. Sedan får vi se vad det blir i helgen. Var så hääääär nära på att åka hem men bättre att spara pengarna, jag köpte ju trots allt en extern hårddisk igår..

På toppen av Idre fjäll. Medan jag fortfarande kunna känna mina fötter..

Kungens Kurva

Inlägget skrevs: 2009-04-16 i: Frida Emelie Klockan: 19:00:44 Kommentarer 0
Idag efter skolan begav jag mig med syster till Kungens Kurva. Hon skulle köpa ett par springskor och jag kom hem med en extern hårddisk. Inte så farligt dyr och 320 GB minne, det kunde jag behöva eftersom min dator bara är på 80 GB och var nära att bli övertänd. Så nu har jag lagt över filmer, musik och bilder. Dock har jag bilderna utbrända på skivor också, lika bra med en back-up om något skulle hända..

Nu ska jag försöka ta itu med röran på mitt rum, ja jag säger alltid att jag städar Sofie, men det blir så skitigt så otroligt fort när man är så trångbodd.. Jag har inte ens nog med utrymme att kunna stoppa undan sakerna. Nu har solen äntligen börjat skina också, skönt för idag har det varit riktigt ruggigt :s

Min investering. Den var så snyggt metallicblå också ^^

Torsdag i Stockholm

Inlägget skrevs: 2009-04-16 i: Frida Emelie Klockan: 08:37:29 Kommentarer 0
Sitter och tittar lite på Nyhetsmorgon.
Hörde precis att studera.nu kraschat inatt, igen..
För tredje året i rad precis då ansökningstiden går ut. Dags att fixa kanske?

Igår blev det tacos hos Maria, mycket gott, sen ett par avsnitt av 90210 som jag helt missat att de släppt. Idag har vi två timmars fysikföreläsning och två timmar fysikövning. Nu blir det lite frukost, smoothie som jag gjorde i förrgårkväll :)

En härlig bild som syrran tog uppe på fjället.

Äntligen ny telefon

Inlägget skrevs: 2009-04-15 i: Frida Emelie Klockan: 18:04:35 Kommentarer 0
Äntligen.

Nu har jag en bra mobil, så nu kan Linn o Gustav sluta klaga på min gröna Motorola, min lilla älskling. Syrran hade en w880i som bara låg i lådan som hon snällt har lånat ut/efterskänkt till mig, tills vidare i alla fall. Så idag då hon slutade möttes vi upp och så gick vi till en arab som låste upp den för 200 kronor eftersom den var låst till tre.

Så här ser nya fånen ut.
Dock med lite små skraper och ett par svarta linjer i displayen, men vad gör det? :D

Tillbaka i vardagsrutinerna

Inlägget skrevs: 2009-04-15 i: Frida Emelie Klockan: 09:20:08 Kommentarer 0
Så är allt tillbaka i sina gamla spår. Plugg, lata mat, städa och titta på tv. Nu ska jag bege mig mot skolan för att skriva kontrollskrivning i matte sedan tillbaka hem för en springtur innan lektionen i eftermiddag. Är jag inte duktig så säg?

Känner att det faktiskt är dags att komma igång med springningen en gång för alla nu, främst eftersom vi har vår första korpmatch på måndag och det vore ju hemskt pinsamt om man inte skulle orka 2x20 minuter..


Mamma, jag och morfar. Sista dagen i fjällen :)

Hälsning från fjällen

Inlägget skrevs: 2009-04-10 i: Frida Emelie Klockan: 17:32:57 Kommentarer 0
Resan hit gick toppenbra! Jag körde två tredjedelar av vägen och lyckade forsera oss förbi drygt 400 renar utan att träffa någon så det var bra. Frågan är bara varför de, som alla andra djur, inte skyndar sig från vägen utan står kvar och låtsas som ingenting? Lite smådryga jäklar..

När vi kom fram väntade go-fika och lite skumpa för att fira syrrans förlovning sedan bäddning och däckning. Imorse klev jag upp vid nio och kilade över till storstugan där frukost var serverad och då även mamma och Maria pallrat sig upp käkade vi. Dock är snön allt annat än bra.. Inte ens inatt har det varit minusgrader så ni kan ju tänka er hur glassigt det är.. Vi hade universalklister på skidorna men man gled mer bakåt än man kom framåt. Dryyygt. Efter fem kilometer rakt upp på fjället väntade en två kilometers glidning ner till Foskån, där vi grillade lite korv och försökte njuta trots att det började regna? Hallå liksom?! :o

När vi sen skulle hem och ta oss de två kilometerna uppåt innan vi kunde njuta av utförsåkningen trodde jag att jag skulle dö. Ont i ljumskar, mjölksyra i armarna och det var rent förjävligt. Som pricket över i:et gled vi knappt utåt utan fick staka hela vägen.. Imorgon får vi se om vi tar en tripp till Idre för lite uförsåkning, dock känns det inte så jättekul ändå eftersom backen kommer vara helt glassig så vi funderar på att bara åka förmiddag. Får se hur det blir förresten..

Klantarsel som jag är lyckades jag dessutom glömma min mobilladdare i Härnösand. Är jag sämst eller sämst? Så mobilen är avstängd mest hela tiden för att spara batteri, kommer nog bara ha den igång någon timme på kvällen men vill man få tag på mig kan man ju alltid ringa mamma eller stugan (mest vänt till dig Linn!)

Nu ska jag vila en stund. De andra bastar men jag var så frusen och mamma och Maria skulle iväg på affären först så jag tog en dusch istället. Får bli imorgon istället :)


Underbar, underbar vecka :D

Inlägget skrevs: 2009-04-09 i: Frida Emelie Klockan: 10:06:05 Kommentarer 0
Oj oj, vilken underbar vecka jag haft hemma!
Nu är den dock slut..

Håller på att packa ner mina saker och nere är hallen helt fylld av grejer som ska packas in. Nu väntar jag på Hanna som kommer med bussen 11, ska bli så mysigt att träffa henne :D Sedan väntar rännande hit och dit för att handla massa grejer åt mamma och även lite åt mig själv :)

På ett sätt ska det bli skönt att lämna det här regnet, ja det regnar ju såklart idag igen.. Hoppas på värme och sol i fjällen så man kan passa på att bli lite brun :D Syrrorna, Tobias och morfar är redan på väg. Ska bli så mysigt att träffa dem ikväll :D

Underbart

Inlägget skrevs: 2009-04-07 i: Frida Emelie Klockan: 13:58:19 Kommentarer 0
Det är så jäkla underbart att vara hemma.
Det är först nu man inser hur mycket man saknar alla vänner.

Är glad att jag åkte hem redan i onsdags annars vet jag inte riktigt hur jag skulle hunnit med allt.
Jag har i alla fall hunnit med:
- Jobb 7 timmar i fredags.
- Lyckats fixat praktikplats och besök 2 timmar där igår.
- Vinfredag.
- Lunch och stan med Sara och hjälpt henne tömma rummet.
- Vildmarksbad.
- Fest hos Sara + Svenssons.
- Bakisdag på Norra Kyrko 13.
- Söndagsfikalyx.
- Tekväll med Anna.

Och nu har jag precis pratat med älsklingsHanna som äntligen är i Sverige :D :D Så nu ska jag försöka få antingen mamma eller pappa att låna ut bilen imorgon så jag kan spendera morgondagen uppe i Finnmarken :) Ska bli så mysigt att träffa henne, var ju vid jul senast!!

Nu ska jag skynda mig att käka lunch sen försöka ta mig ner på stan och träffa Sofie som också är hemma :)

Slutkörd

Inlägget skrevs: 2009-04-03 i: Frida Emelie Klockan: 18:11:47 Kommentarer 1

Jag vet inte när jag kände mig så här slutkörd sist.

Mellan halv fyra och fem tog jag mig en välbehövd tupplur, eller riktigt tung sömn, och nu har jag precis käkat gó-mat. Fläskfilé, pommes, bea och fetaostsallad. Yummie :) Snart väntar lite efterätt också, fick välja på cheescake eller daimtårta. Rätt svårt val faktiskt..

Jobbet idag gick fina fisken i alla fall, var bara fyra barn där idag. Och mellan 10-11 var vi fyra personer på fyra barn. Sen efter lunch gick två hem så då var vi tre personer på två barn innan några fler från ettan och tvåan kom till fritids. Dock kände jag mig lite överflödig så de sa att jag fick sluta klockan två så jag kunde åka med mamma hem och slapp ta bussen. Skönt ändå, blir ett par hundralappar extra i kassan som rullar in i maj :)


YEEEEEEEEEES :D

Inlägget skrevs: 2009-04-02 i: Frida Emelie Klockan: 10:47:49 Kommentarer 1

Fick precis ett mycket glädjande telefonsamtal. De ringde precis från Lantmäteriet och sa att jag blivit utvald till sommarpraktiken! :) Skönt, skönt! Så v.24-27 ska jag hänga på Lantmäteriet, kuta runt i skogar och mäta tomtgränser och stolla på. Ska ner dit på måndag förmiddag och träffa dem och få reda på lite mer, blir nog bra det :)

Nu ska jag hoppa in i duschen och sen fixa lite lunch, sen måste jag börja med uppladdning. Linn ska dra med mig på en springtur vid tre. Det hon inte inser är att hon faktiskt kommer få dra mig eftersom jag är världssämst tränad just nu.. Ja ja.

Sara kom förbi för ett tag sen på en surprise-visit också. Det var mycket trevligt :D Även fast det inte blev så länge. Hoppas på att det kanske blir en lunch imorgon :D Lite beroende på hur länge jag jobbar tror jag.


Home sweet home

Inlägget skrevs: 2009-04-01 i: Frida Emelie Klockan: 20:51:19 Kommentarer 0
Gud så skönt det är att vara hemma :D

Begav mig från skolan vid halv tre och var framme på Arlanda vid kvart i fyra. Lite smådrygt men som sagt gratis med SL :p Checkade in min tuunga väska, FEMTON kg! Förstår inte, har knappt några vanliga kläder med mig och kan skidkläder väga så mycket? :o

Mamma hämtade mig på Midlanda och det gick som på räls hem. Fick god mat, en paj hon hade gjort och efter lite surr åkte jag ner till Gustav och nu har vi åkt vidare till Linn. Linn ska duscha efter en springtur sen väntar lite fika. Dock är jag sjukt mätt men en kopp te smakar alltid bra :)

Kommer slockna på stört ikväll, känner att jag inte har mycket energi alls kvar :p

Hoppas på att den här snyggingen hinner träffa mig imorgon!
2010
Januari . Februari . Mars
April . Maj . Juni . Juli . Augusti September . Oktober
November . December

2009
Januari . Februari . Mars
April . Maj . Juni . Juli . Augusti September . Oktober
November . December

2008
Januari . Februari . Mars
April . Maj . Juni . Juli . Augusti September . Oktober
November . December
Bloggdesign . Dagen i bilder
Filmer . Fotografier
Frida Emelie . Slöserier
Träningsdagbok . Tänkvärt
Önskvärt