Första advent

Inlägget skrevs: 2009-11-29 i: Fotografier Klockan: 21:37:33 Kommentarer 0

Idag är det första advent och ingen har nog mer julstämning än mig!
Blev mysig middag med systrarna + Tobias och så Sara såklart sen lite glögg på det.
Nu är vi hemma igen och jag har äntligen fått tända det första ljuset!


En bra dag

Inlägget skrevs: 2009-11-26 i: Frida Emelie Klockan: 08:37:24 Kommentarer 0

Idag kommer bli en riktigt bra dag.

Jag vaknade pigg, utvilad och med humöret på topp. Det är inte helkasst väder ute heller så det känns också bra! Nu klockan tio blir det föreläsning som håller på till tolv. Vid ett ska jag träffa studievägledaren och sedan ska jag och Ingrid sitta på skolan och plugga matte. Funfunfun dag.


Done, done, done!

Inlägget skrevs: 2009-11-25 i: Frida Emelie Klockan: 22:04:17 Kommentarer 0

Varför startar man aldrig i tid?
Har nog världens sämsta självdisciplin..

När jag väl satte igång gick det i alla fall som på räls och PM:et blev klart på knappt två timmar. Hoppas att lärarna tycker att det blev okej nu också. När ett PM plus ett seminarium tillsammans endast är värda 0,5 högskolepoäng känns det faktiskt inte som att de kan begära så mycket heller.

Nu blir det sängen så man är pigg och fräsch imorgon, för då kommer min favorit äntligen ner :D


Hon och jag i somras


7 timmar

Inlägget skrevs: 2009-11-25 i: Frida Emelie Klockan: 16:49:35 Kommentarer 0

Ganska bra precis sju timmar kvar tills PM:et ska vara färdigt och inlämnat, 23.59 för att vara exakt. Jag har läst igenom det mesta men allt är som en enda gröt för mig.

Nu ska jag göra ett smart drag jag borde gjort för längesedan, dra ur internet och sätta mig vid skrivbordet för intensivplugg.


Ute på djupt vatten

Inlägget skrevs: 2009-11-25 i: Frida Emelie Klockan: 14:27:30 Kommentarer 0

Fy sjutton. Försöker koncentrera mig och skriva på mitt PM om mitt rättsfall men det vill sig inte alls. Jag förstör ingenting av lagbestämmelser, propositioner och instanser. Jag förstår liksom inte ens var i mina dokument de redovisat själva lagen.

Känns som jag är ute på djupt vatten..


24 november

Inlägget skrevs: 2009-11-24 i: Fotografier Klockan: 22:03:05 Kommentarer 0

Jag satt och tittade igenom lite bilder och det är underligt hur fort tiden ändras och hur en bild kan få en att minnas saker man hade glömt. Jag är glad att jag har för vana att ta många kort så man har något att blicka tillbaka på!

2007
Joels syskon hade varit på besök och vi hade supit till rejält kvällen innan.
Vi var tokbakis och risiga och låg och tittade på film hela dagen inne på Joel och
Marias rum. Tiden i Trondheim fick mig att växa enormt, allt nytt man fick uppleva.

2008
Snö? Det har jag förträngt. Så vitt jag kommer ihåg kom inte snön till Stockholm
förrän efter jul men ack så fel man kan minnas. Måste dock säga att denna bild ser
trevligare ut än hur Stockholm ser ut idag. Blir så mycket ljusare med lite snö!

2009
Försökt att plugga hela dagen. Gått sådär. Pratat en hel del med Sara också, ska bli
så mysigt att hon kommer på torsdag :D Råkade somna och vaknade inte förrän vid
sju så efter ett tags funderade gick jag på pizzerian och unnade mig en pizza plus bea
med smak av chili. Grymt gött!


Fascinerad

Inlägget skrevs: 2009-11-24 i: Fotografier Klockan: 09:06:33 Kommentarer 0

Idag vaknade jag till en riktigt fin dag. Solen lyste, det såg så härligt ut. Tyvärr dyker alltmer grått upp i horisonten. Jag har alltid varit fascinerad av himlen och då jag sparat ihop tillräckligt med pengar ska jag köpa mig en riktigt bra kamera och fota coola bilder.

Så länge bjuder jag på denna, tror den kommit upp i bloggen förut. JAG ÄLSKAR DEN! Att jag med min usla kamera lyckades fånga ett så fantastiskt ögonblick en höstkväll i september 2007. En härlig solnedgång över taken och regnet som rullar in.


Gårdagens shopping

Inlägget skrevs: 2009-11-23 i: Slöserier Klockan: 22:31:42 Kommentarer 0

Igår blev det som sagt lite spontanshopping för mig. Hade egentligen inte ens tänkt gå på stan men visst kan ens planer ändras? Blev en lång väst med knyt i midjan och fuskpäls från H&M Trend och fyra stycken juliga bordstabletter (är pepparkaksfigurer på dem) från Lagerhaus.


Efterfrågat

Inlägget skrevs: 2009-11-23 i: Frida Emelie Klockan: 12:42:22 Kommentarer 3

Här kommer äntligen den efterfrågade klänningen. Dock är jag helrisig idag men för att i alla fall få en liiiite snyggare och rättvisare bild gjorde jag mödan att ta den på mig. Enjoy!

Min finfina klänning som min syster så snällt knåpade ihop!


Finally

Inlägget skrevs: 2009-11-23 i: Frida Emelie Klockan: 12:06:06 Kommentarer 0

Efter lite trix hit och dit fick jag äntligen till det. Det var baskimej på tiden! Helgen har varit intensiv men rolig som vanligt.

Fredag - stan med Therese
              fixa det sista på klänningen
              gasque på skolan
Lördag - stan med Therese + lite lunchhäng på John Cris
              lussebak, pepparkaksbak och middag hos Therese
Söndag - lunch med Linn och Gustav på Pizza Hut
              lite shopping + fika med systrarna och Tobias
              söndagsmiddag hos Johanna
              hämtade upp julpyntet och började fixa lite (kan inte hålla mig längre)

Nu är det måndag och ny vecka igen och med en blogg som äntligen ser ut som jag vill tror jag den kommer bli kanon. Håll utkik efter den efterlängtade bilden på klänningen (Elin som tjatat och tjatat ;) ) och så kommer det bilder på vad jag shoppat :p


Ger upp

Inlägget skrevs: 2009-11-20 i: Frida Emelie Klockan: 00:13:24 Kommentarer 0

Nu kommer jag inte något mer idag. Allting fungerar fortfarande på testbloggen men inte här. Är ni nyfikna på att se hur det egentligen ska se ut kan ni ju gå in på kommentarsidan, arkivsidan eller kategorisidan. Där funkar allt prima ballerina.

Nu ska vi sy ihop kjol och överdel.

Sister says hi!


Fucked up

Inlägget skrevs: 2009-11-19 i: Bloggdesign Klockan: 21:45:54 Kommentarer 0

UNDER KONSTRUKTION

Blir så less. Allt fungerade hur fint som helst på min testblogg. Men då jag kopierar alla sidor in på min riktiga blogg fungerar det inte utan sidorna på förstasidan ligger helt fel. Vad är fel? Blir så less, där försvann min motivation..


Effektivitet

Inlägget skrevs: 2009-11-19 i: Frida Emelie Klockan: 20:46:31 Kommentarer 0

Vi jobbar på som ena tokar, även om det kanske inte är så mycket jag kunnat hjälpa till med idag. Jag har istället nu efter middagen suttit och trixat med min nya design, så kanske kommer ut senare ikväll ;)

Nyss var jag på Ica för att ladda upp med lite socker så vi orkar med att sy tills klänningen är färdig. Hinner jag inte med sista tunnelbanan får jag sova här helt enkelt, för färdig ska den bli!

Tror ni att vi kommer få en sockerchock?!


Vi ska sy och vi ska klippa

Inlägget skrevs: 2009-11-19 i: Frida Emelie Klockan: 15:46:10 Kommentarer 0

Sitter hemma hos syrran nu, vi är himla effektiva faktiskt! Riktigt skönt ^^ Idag har jag faktiskt kunnat hjälpa till en hel del men just nu syr hon veck i kjolen (och svär lite då och då) så är bäst jag håller mig åt sidan. Jag har ju som sagt tummen mitt i handen vad det gäller att sy, kanske därför jag alltid valde att ha träslöjd?

Håller på att leta efter en paljettbandeu eller ett tubtopslinne i paljett, måste vara svart, men hittar ingenstans. Om det är någon som känner till vart det finns att hitta, SKRIV SKRIV SKRIV!

Nu ska jag fortsätta och trixa lite. Inom kort (så fort jag orkat göra allt klart) kommer bloggen se lite ny ut. Kanske gör att jag känner mer skrivlust också :p


Projekt klänning

Inlägget skrevs: 2009-11-19 i: Frida Emelie Klockan: 08:29:34 Kommentarer 0

Just nu går mitt liv i högvarv. Då mina klasskompisar för två veckor sen meddelade att de tänkte sy sina egna klänningar till festen vi ska ha på skolan på fredag tänkte jag, heeeey, det vill jag också göra! Problemet är ju bara att jag inte kan sy.. Så jag bad syster :) Så all min lediga tid tillbringar jag hos henne och servar med mat, te och kakor medan hon knåpar och knepar för att göra sitt bästa för att den ska hinna bli klar i tid!

Idag blir det en heldag, då jag slutat tolv åker jag dit och jag håller alla tummar och tår för att den ska bli färdig idag så morgondagen blir mindre stressig :)


Tisdagsmys

Inlägget skrevs: 2009-11-17 i: Frida Emelie Klockan: 16:35:12 Kommentarer 0

Idag har jag bjudit hit Emelie och Therese på middag. Det ska bli himla mysigt. Det ska bjudas på ungsstekt lax i grädde och sweet chili med hemmagjort potatismos och kokt broccoli. Jag hoppas att det blir gött ^^


En bild på tjejerna! Från den misslyckade ostkvällen hos Emelie då jag åt så mycket ost att jag fick tokont i magen och inte klarade av vår planerade utgång.. Ikväll blir det då inte så! Och ingen utgång heller för den delen :p


Busy woman

Inlägget skrevs: 2009-11-15 i: Frida Emelie Klockan: 13:14:52 Kommentarer 0

Allt har gått i ett i ett, därav dålig uppdatering. Jag är käss, jag vet!

P!nk var i alla fall helt fantastiskt. Vilken brud och vilken show! Att hon orkade hålla igång och hoppa runt i skyhöga klackar i två timmar är för mig ett mysterium! Dagarna med Sofie rullade snabbt förbi och vi har haft det tokmysigt (tycker i alla fall jag) :D Linn och Mia tog en spontantripp till Stockholm fredag-lördag och bodde på hotell så vi drog en utgång. Dock hamnade vi på olika ställen men tror alla hade kul ändå! Igår satt jag och Maria och klippte och fixade med klänningen från tre till elva. Idag är det dags att börja sy ihop överdelen!

Nu ska jag bege mig in mot stan för att träffa Emma, Johanna och Malin. Ska bli mysigt, synd att jag inte hunnit träffa dem mer när de varit här hela helgen men ibland blir inte allt riktigt som man vill. Dessutom har de varit fullt upptagna med shopping och jag försöker hålla i mina pengar :p Blir i alla fall en lunch innan de tar tåget tillbaka norrut sedan beger jag mig till Maria igen. Ska käka pastasallad till middag sen fortsätta med klänningen.

På återseende ^^


Jippi yeeeeey!

Inlägget skrevs: 2009-11-10 i: Frida Emelie Klockan: 15:38:41 Kommentarer 0
Såg precis att resultatet från Geologi&Geoteknik tentan kommit in! (vi har suttit och uppdaterat sidan var femte minut ungefär sen igår då det senast skulle komma upp) OCH JAG KLARADE DEN!! Så jäkla skönt att ha det svart på vitt ^^

Nu är jag hos syster och ska fika lite. Vid fem ska vi bege oss mot Globen för ikväll ska vi se P!nk!

Uppe i varv

Inlägget skrevs: 2009-11-09 i: Frida Emelie Klockan: 08:14:00 Kommentarer 1

Allt går i ett just nu, hinner knappt stanna upp och pusta ut. Kom hem strax före elva igår, kunde knappt sova för jag var så uppstressad över att ha varit borta hela dagen så att jag inte kunde somna förrän strax efter ett och nu ska jag iväg igen. Som pricken över i:et fick jag ont i magen då jag tittade igenom min almancka och insåg att kommande vecka kommer bli likadan..

I lördags fick jag koppla av med först en Singha och sedan en stooor Chang. Det gör en sådär pirrigt nostalgisk :D


17.25

Inlägget skrevs: 2009-11-08 i: Frida Emelie Klockan: 17:25:01 Kommentarer 0
Igår var en helmysig dag med massa släkt. Först hos kusin med faster, och två kusinbarn och sedan mötte vi upp morbror. Middag förtärde vi på Koh Phangan, det slår det mesta även fast väntetiden på knappt 3 timmar igår var helt absurd! Tur att man befann sig i trevligt sällskap och att vi smart nog ätit lite sen lunch vid fyra!

Idag har jag pluggat med min klasskompis Ingrid hela dagen hemma hos henne, var där strax innan elva. Vi har varit himla effektiva och massa ljus i mörkret har tänts för varje liten del man kommer underfund med! Nu är jag hemma hos syster där det luktar ljuvligt gott från älgsteken som står på kokning och potatisgratäng i ugnen!

Ni har väl kommit ihåg att gratta er far idag? Vi hade förberett två överraskningar, först fick han åka till Tullporten och hämta två bakelser och sedan till blomsterbutiken för att hämta en finfin bukett. Man måste vara förutseende då man inte är på plats!

10.37

Inlägget skrevs: 2009-11-07 i: Frida Emelie Klockan: 10:37:27 Kommentarer 1

Min fredagkväll bestod av Idol och tvättid, inte den mest givande fredagskvällen men ibland måste nytta gå före nöje. Det blev lite shopping igår också, är alltid nice! Blev en blus, ett par tights, ett par jeansleggins, en oversize tröja, en halvtransparent vanlig långärmad tröja och strumpor.

Idag har jag hittills hunnit med lite matteplugg men snart drar det igång med full rulle. Klockan ett ska jag och systrarna till min kusin och träffa hennes bebis, min faster och ytterligare ett kusinbarn. Vid fyra kommer morbror till Stockholm så då ska vi möta upp honom, åka hem till Johanna och äta lite snacks och dricka öl för att sedan dra vidare på någon resturang. Full rulle helt enkelt! Vad ska ni hitta på idag? :)

Tror att det kanske blir denna skönhet ikväll, dock får jag ta på mig något annat då vi ska hem till kusin eftersom hon har fyra håriga katter!


08.41

Inlägget skrevs: 2009-11-06 i: Frida Emelie Klockan: 08:41:02 Kommentarer 0

Igår var en riktigt härlig dag. Var tre timmar på skolan sen begav vi oss till stan. Där var vi två timmar på Ohlsons tyger, där jag kom hem med julgardiner och lite tyg, tro vad det ska användas till? ;) Kvällen spenderades hos syster, vi åt mat och jag tittade på när hon städade. Slocknade som ett ljus då jag kom hem och vaknade sju imorse och var pigg och glad.

Nu ska jag snart iväg och klippa mig, hoppas på att det inte är alltför slitet och att så lite som möjligt ryker.. Efter det ska jag möta upp syrran igen, sen blir det lunch hos henne och lite fixning med tygerna. Ska försöka få lite matteplugg gjort också. Ha en bra dag!

Jag och syrran förra året, precis efter jag klippt av cirka 2 decimeter av mitt hår..


08.33

Inlägget skrevs: 2009-11-05 i: Frida Emelie Klockan: 08:33:06 Kommentarer 0

Precis som igår morse dalar snöflingor ner från himlen. Det tråkiga är att snön inte ligger kvar och vad gör den då för nytta? Trist.. Skulle pigga upp med lite vit snö på marken som kunde lysa upp! Fick plötsligt ett sug efter att åka till stugan, dra på sig längdskidorna och ta en tur i spåret eller bara sitta ute och mysa med en kopp varm choklad, känna fridfullheten och varva ner!


22.36

Inlägget skrevs: 2009-11-04 i: Frida Emelie Klockan: 22:36:44 Kommentarer 1

Ikväll blev det lite häng med min fina vän Emelie. Det var på tok för längesen jag sågs och jag började få dåligt samvete över vilken dålig vän jag är. Blev lite god middag, lite te, lite häng och massa prat. Hjälpte henne även att fixa till sin blogg lite, that's what friends are for!


12.12

Inlägget skrevs: 2009-11-04 i: Frida Emelie Klockan: 12:12:11 Kommentarer 0

Tittade precis ut genom fönstret för att ta en bild på min tråkiga vy, allt ser så mycket tristare ut då alla löv börjar falla till marken.. Jag fick mig i alla fall en rejäl överraskning, det småsnöar ute! Det hade jag inte alls räknat med! Nu behövs det lite snö som lyser upp i allt det mörka!

Jag misslyckades med att få en tvättid nu på morgonkvisten också, jobbigt.. Det börjar bli lite tomt på underklädesfronten nu som föjd att inte tvättat på tok för länge.. Tycker det är helt sjukt att man ska behöva boka tvättid tre veckor innan man faktiskt vill tvätta. Blir väl till att börja tvätta i handfatet snart!


22.52

Inlägget skrevs: 2009-11-03 i: Frida Emelie Klockan: 22:52:15 Kommentarer 0


Efter en ganska så intensiv eftermiddag är jag åter hemma i lugnets trygga vrå. Har tänt ljus, hällt upp en kopp kanelte, värmt vetevärmaren och bäddat ner mig. Imorgon har jag bara skola mellan tre och fem så tänkte unna mig en liten myskväll, även fast det börjar bli sent, och titta igenom lite one tree hill avsnitt som jag missat. Har dock en känsla av att det inte kommer dröja innan jag dåsar ihop.


1, 2, 3...

Inlägget skrevs: 2009-11-03 i: Frida Emelie Klockan: 13:02:42 Kommentarer 0

Nu är denna skoldag avklarad, skönt. Ska snart slänga i mig någon lunch och sedan ta en tur förbi soptunnan och samtidigt passa på att bära ner lite grejer till förrådet. Tre ska jag börja jobba, inventera på syrrans jobb. Förra året fick jag räkna alla barnsockor, hårspännen och smycken så hoppas på att dra en liiiite bättre lott ikväll! Kommer garanterat vara helt slut i huvudet då jag kommer hem ikväll, efter att ha räknat i över 6 timmar.


08.22

Inlägget skrevs: 2009-11-03 i: Frida Emelie Klockan: 08:24:37 Kommentarer 0


Igår när jag var på stan med Therese fick den här följa med mig hem. Har länge velat ha en lite "grövre" klocka och då jag såg den här bara skrek den efter att få följa med mig hem. Som mamma sa då jag att jag shoppat lite "Kul när man hittar det man vill ha". Det är skönt när ens mor stöttar ens spontanshopping!


Kvällspyssel

Inlägget skrevs: 2009-11-02 i: Frida Emelie Klockan: 22:20:45 Kommentarer 1


Efter en god middag och ett besök till Ica Kvantum i Liljeholmen med syster bestämde jag mig för att städa lite. Som vanligt då jag ska städa börjar jag med onödiga omflyttningar istället, nu fick jag för mig att jag ville ställa alla glas i min lilla hylla istället för att ha dem undanstoppade och glömma att jag ens har dem.

Så här blev resultatet, halvfint men så blir det tyvärr när hela ens liv ska få plats på 17,2 kvm. Nu väntar bara resten av städningen.. Mindre roligt!


Blast from the past

Inlägget skrevs: 2009-11-02 i: Frida Emelie Klockan: 11:20:45 Kommentarer 0


I brist på annat och i avsaknad att orka koppla in min externa hårddisk tittade jag igenom de äldsta bilderna här i bloggen, där fanns denna. Tror den är tagen strax efter studenten 2007, tycker man är sig ganska lik ändå :p

Idag väntar en timme på skolan och efter det en runda på stan med Therese, ska dock försöka hålla i pengarna.. Limpan, vad önskar du dig i födelsedagspresent? :D Ikväll ska jag hem till Maria och äta wok, yummie ^^

2010
Januari . Februari . Mars
April . Maj . Juni . Juli . Augusti September . Oktober
November . December

2009
Januari . Februari . Mars
April . Maj . Juni . Juli . Augusti September . Oktober
November . December

2008
Januari . Februari . Mars
April . Maj . Juni . Juli . Augusti September . Oktober
November . December
Bloggdesign . Dagen i bilder
Filmer . Fotografier
Frida Emelie . Slöserier
Träningsdagbok . Tänkvärt
Önskvärt