Resumé av de senaste dagarna

Inlägget skrevs: 2008-08-21 i: Frida Emelie Klockan: 08:09:50 Kommentarer 1
Okej, det här känns faktiskt lite jobbigt men ska försöka göra mitt bästa. I tisdags morse hade vi matte nio till tolv, det var väl inte sådär jättekul. Vi kom liksom inte ens ihåg hur man räknar bråktal! Katastrof.. Efter det samlades våra n0llningsgrupper på gräsmattan utanför och vi fick stora baguetter till lunch. Ledarna för vår fältövning berättade lite och sen började vi traska iväg. Blev en karavan på cirka hundra meter med gula reflexvästar, mikket bra. Vi gick ner till vattnet, Blasieholmen och där stod en skärgårdsbåt och väntade på oss. Magdas bror var även där, han jobbar för Sweco och de skulle hålla i dagen. Vi åkte båt ut mot Värmdö i en timme ungefär sedan blev vi avsläppta vid Kovikudde (?). Sen var det bara att börja gå. Det var uppför och uppför och uppför. Potthett var det också så vi klagade faktiskt en gnutta. Efter ett tag stannade vi till, då berättade de att vi stod på gammal sjöbotten och att jorden därför kan vara lite salt. De sa att vi fick smaka själv om vi ville och självklart var det några stackare som gjorde det! Efter vi gått i cirka tre kilometer ser vi ett berg på vänster sida, eller en gräskulle och den ska vi självklart upp på. Väl däruppe, tio minuter senare säger de att vi får tio minuter på oss att skissa av "drumlinen" och göra de beräkningar som krävs. Vi sätter oss på ett par stenar och chillar men låtsas ändå klura lite. Sen traskade vi ner till ett "fik" som vi redan insett var KTH:s hus. När vi suttit där ett par minuter kommer Qhlöset ut på altanen, säger att n0llorna blivit lurade, att det var en falsk fältövning och att vi nu är på Osqvik. Vi får göra massa fula rörelser och så berättar de att Sweco anordnat den här dagen för oss. "Fältledarna" berättar att de hittat på allt, inte vet ett dugg om drumliner men att de faktiskt finns. Två av dem var S-5:or och den tredje S-3:a. Och drumlinen vi motvilligt traskat upp på var ett gammalt sopberg. Vi blev indelade i Sweco-lag och fick fina t-shirtar med nummer på ryggen sedan var det bara att börja leka. Stationer hit och dit och vi höll väl på i cirka två timmar. Efter det blev det gasque, sittning med tre-rättersmiddag och stränga regler, som att man egentligen inte får lämna gasquen förrän sittningen är slut osv. Vi fick gratis öl/cider sen fick man köpa snaps+punch för 20 kr, helt överkomligt! När middagen och allt var slut blev det efterkör, jäklar vilket ös! Alla stod och trängdes och dansade där inne och det var grymt kul! Vid elva började vi bege oss mot bussarna, som kom vid tjugo i tolv. Vi hoppade av vid Slussen och så traskade jag och Susanna bort till Stureplan för att hämta våra cyklar medan Magda väntade på tunnelbanan hem.

Igår morse kändes det himla drygt att kliva upp. Att det var bland den tråkigaste dagen i mitt liv gjorde inte saken så mycket bättre heller.. Först två timmars tråkig föreläsning sedan fem timmars urusla studiebesök. Men nu är det avklarat! Efteråt bjöd Arkitekt på en skittråkig fest, kort och gott. Alla vi samhällsbyggare var trötta sedan gårdagen och visste att ännu en gasque skulle gå av stapeln nästkommande dag men vi gjorde vårt bästa. Drack två öl, åt salladsbuffé som de bjöd på och satt och snackade ett tag innan vi gav upp och drog oss hemåt strax innan åtta. Jag var grymt trött och somnade till en halvtimme vid nio, sedan blev det riktig läggdags strax efter tio!

Idag kommer det nog bli grymt kul! Ikväll väntar ännu en S-gasque och vi hoppas på att få sitta med våra n0llningsgrupper denna gång. Först nu väntar tre timmar matematik, inget jag ser jättemycket framemot men det känns nödvändigt.. Dock bangar både Magda och Susanna de små latmaskarna. Efter lunch blir det föreläsning i dryckeskultur som ges av någon professor och sedan blir det nog ännu mer nollning innan gasquen börjar klockan sex.

Nu ska jag packa väskan och fixa det sista så man är redo för dagen!

Ciao!
Skickat av: jeeeeeeeennie

går det bra där borta frida? :)

Skickat: 2008-08-21 Klockan: 10:59:14
Bloggadress: http://mariannejennie.blogg.se/


HÄR KAN DU FRAMFÖRA DINA ÅSIKTER

Ditt namn:
Kom ihåg mina uppgifter

Din e-postadress (publiceras ej)

Din bloggadress:

Lätta på hjärtat här nedan

2010
Januari . Februari . Mars
April . Maj . Juni . Juli . Augusti September . Oktober
November . December

2009
Januari . Februari . Mars
April . Maj . Juni . Juli . Augusti September . Oktober
November . December

2008
Januari . Februari . Mars
April . Maj . Juni . Juli . Augusti September . Oktober
November . December
Bloggdesign . Dagen i bilder
Filmer . Fotografier
Frida Emelie . Slöserier
Träningsdagbok . Tänkvärt
Önskvärt